N97 Software Güncelleme sonrası telefon açılmıyor !

Sponsorlu Bağlantılar

kenshin06

kenshin06

Üye
    Konu Sahibi
N97 Software Güncelleme sonrası telefon açılmıyor !
v21.0.102 güncellemesini yükledim telefon acılmıyor siyah ekran hiçbir calısma belirtisi yok usb takılıyken yenı donanım bulundu sesı gelıyor devamlı arastırdım bıraz ve asagıdakı gıbı bı yontem buldum harfıyen denedım
sadece yazılım bozulmuştur düzelir sıkma canını sadece yapman gereken bazı şeyler var phenix programını açıyorsun şu işlemleri takip ediyorsun
yukarıda solda;
öncelikle
Navifirm ile indirdiğin yazılım dosyalarını(Orijinal Olan) c:\program files\nokia\phoenix\product\RM-XXX(N97 için XXX yerine 505) içine at.
File(Dosya) yazan yere tıkla
Manage Connections..(Bağlantıları Yönet) a tıkla
orada USB yazan yere tıkla ve Delete(Sil) tıkla sonra Apply(Kabul et) e tıkla sonra Close(Kapat)
sonra yine File(Dosya) e tıkla Open Product a tıkla listeden telefonu'nun uygun olduğu kodu(RM-XXX) seç OK e tıkla
yukarıda Flashing e tıkla Firmware Update e tıkla açılan pencerede Product Code yazan yerin karşısında
Üç nokta buton(...) a bas orada çıkan yazılımını seç OK e tıkla
şimdi önemli olan kısım orada Dead phone USB flashing yazanyerin başında boş kutu var onu işaretle.
aşağıda Refurbish butonuna tıkla
UYARI:telefonun bağlı olsun işlemleri yaparken ama kapalı olsun açmaya çalışma.
şimdi bi kaç saniye sonra
---Press phone's power button --- yazısı çıkacak aşağıda sadece bir kere on/off(açma/kapama) düğmesine bas(Basılı tutma sakın)
işlem tamamdır.
artık telefonunu ilk günkü gibi kullanabilirsin..

phonixlede jaf lada denedim fakat hep programlamadan sonra %98 lerde bir hatayla karşılaştım telefonla bağlantı kurulamıyor deyip bir hata veriyordu hata resmi aşağıda ek olarak bu dediğim olaylar gerçekleşirken beyaz ekran gelip gidiyor ve dikey olarak renkli şekilde tek bir çizgi görünüyor tavsiyelerinizi bekliyorum tşkler...

--------------- Ekleme ---------------

Sorunu cozdum Gorevlı arkadaslar konuyu sılebılır ısterse

• Beğen
Tepkiler: Anqer-X

yufrii

Üye
arkadası aynı sorun bnm 5800 a yazılım yuklerken basıma geldı ve buradakı ıslemlerı yaptıgım da aynı sekılde hata msjı gelıo nasıl yaptıgını acıklayabılırmısın cok acıl..

speedyx1

speedyx1

Üye
ya phonix bende olmuyo yapamadim bir turlu yapabilen arklar ozel msj atabilirlermi tel kodu scikmiyo en sonda

kenshin06

kenshin06

Üye
    Konu Sahibi
arkadası aynı sorun bnm 5800 a yazılım yuklerken basıma geldı ve buradakı ıslemlerı yaptıgım da aynı sekılde hata msjı gelıo nasıl yaptıgını acıklayabılırmısın cok acıl..
Öncelikle telefonun sarjlı oldugundan emin olman lazım deneme ımkanın varsa bataryanın dolulugunu dene yoksa sarja takıp bır sure bekle sonrakındede benım sorunum en son versıyonun ustune eskı versıyonu kurmaya calıstıgımdan olmus en son versıyonu kurmayı tekrar dene ben bu sekılde cozmustum ınsallah sende sorununu halledersın

speedyx1

speedyx1

Üye
slm ben phonix ve diger prgorammi denedim olmuyo yeni versiyonda da telefona hic bir sey yukleyemiyorum ve telefon surekli hafiza dolu diye hata veriyo yardimci olabilcek arkadaslardan ozel msj bekliyorum

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
kardeşim güncelledikten sonra telefona hard format attın mı?

oneasderix

Üye
böyle durumlarda (yazılım versiyonu attığınızda) ekrana görüntü gelmiyor ve bilgisarda bağlanıp kopuyorsa tek yapmanız gereken hart format hem kolay hemde daha basit

ahmetalan_2010

Üye
bende de bu sorun var burda yazılanları harfien yaptım ama olmadı yardııım edin ne olur:ağlarım:

The flashing failed. Do you like to retry the flashing?

HRESULT 0x8401227a (-2080300422)

Flash: Phone reported that it does not allow to flash SW becasue it is older than existing. --------------bu uyarı çıkıyor ne yapmalıyım

bagerhk

Üye
Nokia N80 İE telefon kullanıyorum. Yeni yazılım yüklemeye çalışırken telefon birden kapandı ve açılmıyor. Şarj da almıyor.Ama yeni batarya da denedim yine birşey değişmedi...Sizin N97 Software Güncelleme sonrası telefon açılmıyor konusunda belirttiğiniz tüm işlemleri tek tek yaptım. ''Dead phone USB flashing yazanyerin başında boş kutu var onu işaretle.aşağıda Refurbish butonuna tıkla '' işleminden sonra şu aşağıdaki mesaj çıkıyor ve işlem tamamlanmıyor.
''Product flashing failed.
HRESULT 0x84212007 (-2078203897)
Firmware: None of supported Programming Devices were detect or the connection is not opened''
Yardımcı olursanız çok sevinirim....

OğuzcanAbi

Üye
hart format hart format

sas15

Üye
telefon açılmayınca hard format nasıl atacak kardeş

Anußis

Anußis

Üye
kardeş sitede bir arkadaş yardımcı oldu herkese bu konuda phoenix ile telefonu tekrar açabilirsin bende bugun Teli hackleyim derken elektrik gitti x6 uctu :D acılmıyordu phoenix ile tekrar kurtardım telefonu

fantastikdj

Üye
Arkadaşlar 5800 kullanıcısıyım tüm güncellemeleri yaptım ama navigasyon güncellemesi var diyor güngelliyorum
ve yrterli hafızayok diyor telefon hafızasını sili,n yada taşıyın diyo esiliyorum ama halen boş degil hafıza telefon hafızasını nasıl boşalta bilirim bi el atarsanız sevinirim :)

screambecome

screambecome

Üye
Arkadaşlarr n97 rm 505 eski versiyona dönmeye çalıştım ve şuan hiç açılmıyor phoenix ile tekrar son versionu yuklemeye çalıştım ancak tefonu görmüyor lütfen yardımcı olurmusnuzz :((

sheepskin

Üye
arkadaslar bende n97mini var. telefonum acilmiyor, daha dogrusu hep beyaz ekran duruyor. hard format atamiyorum, phoenix ile yapmaya calisiyorum telefonu gormuyor. ne yapmaliyim lutfen yardimm

kursuneses

kursuneses

Üye
N97 Türkçeleştirme güncellemesi yapıyordum, işlemler bittiğinde telefon kapandı bidaha da açılmıyor. Ekrana beyazlık bile gelmiyor, şarj oluyor sanırım adaptör giriş yerindeki ışık yanıyor, Hard format 4 tuşa basarak denedim ama yinede açılmadı. Bilgisayara USB ile bağladığımda yeni donanım bulundu diyor sonra sanki kabloyu çıkartmışım gibi iptal ediyor, sonra tekrar buluyor tekrar kayboluyor.
Lütfen yardım...

SilentOne

SilentOne

Üye
servise gonder bnce

toligargala

toligargala

Üye
n 97 açılmayan telefonlar sarj yapın ve phoenixle sonuc alamayanlar jafı kullansın bundada olmassa tek çözüm box telefoncuya verirsin 10 tl atar yazılımı

speedyx1

speedyx1

Üye
allah razi olsun n8 acildi en sonunda aglicaktim az kalsin sinirden yeni aldik telefonu dedim uctu konuyu felen silmeyin bir cok arkadas yararlaanabilir

KingOfOlympus

Üye
bende de bu sorun var burda yazılanları harfien yaptım ama olmadı yardııım edin ne olur:ağlarım:

The flashing failed. Do you like to retry the flashing?

HRESULT 0x8401227a (-2080300422)

Flash: Phone reported that it does not allow to flash SW becasue it is older than existing. --------------bu uyarı çıkıyor ne yapmalıyım
Flash: Telefon flashlanmayı kabul etmediğini rapor ediyor çünkü bu sürüm şuandakinden daha eski.