Barış işareti nereden geliyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Barış işareti nereden geliyor?
Bugün barış simgesi olarak kullanılan işaret, aslında nükleer silahlanmayı protesto kampanyaları sırasında doğdu. Gerard Holton tarafından geliştirilen işaret ilk kez 1958 yılında İngiltere'deki bir anti-nükleer yürüyüş sırasında kullanıldı. Holton, simge olarak eski Germen ve İskandinav alfabesinde ölümü belirten ideogramı seçmişti. Bugün, işarete başka anlamlar da yükleniyor: Örneğin, ters dönmüş tüfek, radyasyon nedeniyle ana rahmindeki ölü çocuk ve atom bombasının oluşturduğu mantar görünümündeki bulut gibi...​

• Beğen
Tepkiler: kol@j

kol@j

kol@j

Üye
foruma sadakatine hayran kaldım

hayırlı forumlar

--------------- Ekleme ---------------

yalınız 16 yaşında 1 yıllık forum üyesisin general olmuşsun bu başçavuşa düşmez ama hayat forumla kaim değil başka unsurlarına da değinmekte fayda görüyorum. Belki sen dengeyi sağlamışsındır. Eğer öyleyse tebrik ederim
selametle

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
foruma sadakatine hayran kaldım

hayırlı forumlar

--------------- Ekleme ---------------

yalınız 16 yaşında 1 yıllık forum üyesisin general olmuşsun bu başçavuşa düşmez ama hayat forumla kaim değil başka unsurlarına da değinmekte fayda görüyorum. Belki sen dengeyi sağlamışsındır. Eğer öyleyse tebrik ederim
selametle

Estağfurullah düşmez olur mu hiç, rütbenin hiçbir önemi yok önemli olan burda mutlu muyum değil miyim :)
Denge konusunda problem yaşıyorum, bazen kuruyorum bazen bir taraf daha ağır basıyor ...

punqermojo

Üye
mantar görünümlü bulutta atom bombası :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...