sms ile telefon kilitlemeyi biliyormusunuz? nokia 5230 5800 ve digerleri...Programsiz...

Sponsorlu Bağlantılar

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
sms ile telefon kilitlemeyi biliyormusunuz? nokia 5230 5800 ve digerleri...Programsiz...
arkadaslar bu anlatacagim olayi cok kisi biliyodur eminim ama en azindan bir o kadar da bilmeyen vardir.

diyelimki telefonunuzu bir yerde unuttunuz ve kurcalanmasini istemiyorsunuz, yada allah korusun caldirdiniz. hemen arkadasinizin telefonundan, kendi telefonunuza belirlediginiz sifreyi sms olarak yolluyorsunuz ve guvenlik kodu devreye giriyor. kimse telefonu kullanamiyor. ama telefona arama gelebiliyor. yani ararsaniz birisi acarsa konusursunuz hemen sonra kilit tekrar devreye girer.
yontem 5230 ve 5800 da denendi. diger telefonlarda olup olmadigini bilmiyorum. deneyip yazarsaniz iyi olur...
gelelim nasil yapilacagina:
menu>ayarlar>telefon>telefon yonetimi>guvenlik>telefon ve sim kart>uzaktan telefon kilitleme buradan unutmayacaginiz bir kilitleme mesaji belirliyorsunuz daha sonra telefon size guvenlik kodunu soruyor. girin etkinlestirin ve baska bir telefondan msj atin. telefonunuz kilitlenecek ve diger telefonada kilitlendigi sms ile bildirilecektir.telefonun guvenlik kodu girilene kadar da acilmayacaktir. ayrica hafiza kartinda sifre yoksa o da sifrelenecek ve boylece hafiza kartinizada kimse erisemeyecektir:oke:

• Beğen
Tepkiler: EsPaNoLL, 14563emre, Marchegiani ve 7 diğerleri

izmirligenc

izmirligenc

Üye
him iyiymis ama sanirim cogu telde olmaz uzaktan telefon kilitleme ben hic gormedim kullandigm onca telden

merty24

merty24

Üye
:hmmm iyiymiş

serka[n]

serka[n]

Üye
teşekkürler.

haytaefendi

haytaefendi

Üye
spr bşymiş gercekten ilk defa duydm

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
gizlenmis gibi menünün icinde bende gecen gun farkettim. bence cok yararli bir özellik. sizlerede faydali olduysa ne mutlu:10numara:

ReaqL

ReaqL

Üye
payLasım ıcın tşLer.

teknisyen03

Üye
6600i slide bu özellik yok sanırım yada ben bulamadım zaten bu telefonunda hangi versiyon olduğunu anlamadım bi türlü simbianmı yada kaç serisi heryerde 6600 var ama bu yok bilen arkadaş varsa söylerse sevinirim

BktsBcr

BktsBcr

Üye
iyiymiş, Teşekkürler..:islik

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
6600i slide bu özellik yok sanırım yada ben bulamadım zaten bu telefonunda hangi versiyon olduğunu anlamadım bi türlü simbianmı yada kaç serisi heryerde 6600 var ama bu yok bilen arkadaş varsa söylerse sevinirim

6600i slide s40 serisi. symbian uygulamalari calistirmaz. java uygulamalari calistirir.

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
baska telefonlarda deneyen yokmu??

fatihgvn

fatihgvn

Üye
denedim işe yarıyor harika =) çok teşekkürler

SilentOne

SilentOne

Üye
süper bir yontemmiş bu :D :aha:

lasvetorus

lasvetorus

Üye
Pek bilinmeyen bir özellik ama gayet etkili.Tek risk , hırsızın telefonun kilitlendiğini görünce kimseye yar etmem deyip telefonu kırması veya denize atması ve herhangi bir şekilde zarar vermesi :coold:

MaRJiNaL45

MaRJiNaL45

Üye
çok güzel bir şey denedim ama
hırsız telefonu çaldı diyelim hattı çıkarıp atması baya bir uzun sürer bilmeyen için hat çöp atarsa telefonu zor buluruz
başka hat taktığında tekrar devreye girecek ve telefon kiliti soracak ve bilmediği için be yapacak onu bilemiyorum :)

TaZZzZ

TaZZzZ

Üye
paylaşımın için saol..

cemee61

cemee61

Üye
    Konu Sahibi
yararli olmasina sevindim arkadaslar gule gule kullanin

spiegel

Üye
Saol arkadaşım güzel bir özellik. N79umda da dediğin menu bulunuyormuş ;)

ysnclk88

Üye
bu bilgi için teşekkürler çok yararlı oldu

juju661

Üye
arkadaslar bu anlatacagim olayi cok kisi biliyodur eminim ama en azindan bir o kadar da bilmeyen vardir.

diyelimki telefonunuzu bir yerde unuttunuz ve kurcalanmasini istemiyorsunuz, yada allah korusun caldirdiniz. hemen arkadasinizin telefonundan, kendi telefonunuza belirlediginiz sifreyi sms olarak yolluyorsunuz ve guvenlik kodu devreye giriyor. kimse telefonu kullanamiyor. ama telefona arama gelebiliyor. yani ararsaniz birisi acarsa konusursunuz hemen sonra kilit tekrar devreye girer.
yontem 5230 ve 5800 da denendi. diger telefonlarda olup olmadigini bilmiyorum. deneyip yazarsaniz iyi olur...
gelelim nasil yapilacagina:
menu>ayarlar>telefon>telefon yonetimi>guvenlik>telefon ve sim kart>uzaktan telefon kilitleme buradan unutmayacaginiz bir kilitleme mesaji belirliyorsunuz daha sonra telefon size guvenlik kodunu soruyor. girin etkinlestirin ve baska bir telefondan msj atin. telefonunuz kilitlenecek ve diger telefonada kilitlendigi sms ile bildirilecektir.telefonun guvenlik kodu girilene kadar da acilmayacaktir. ayrica hafiza kartinda sifre yoksa o da sifrelenecek ve boylece hafiza kartinizada kimse erisemeyecektir:oke:

Peki bişi soRcam digeR telefondan dedin yha msj at deRken nasıl bi msj neReye atıcaz ne yazıcaz onuda acıKlarmısın???!:megafon::oke:

Üst Alt