para biriktirmek için hesap açacağım yardımınız gerekiyor

Sponsorlu Bağlantılar

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
para biriktirmek için hesap açacağım yardımınız gerekiyor
Arkadaşlar ben 18 yaşındayım bireysel bir hesap açıp para biriktirmek istiyorum. vadeli hesaplarda vadesini beklesem de pek bi fazi getirmiyor.Yani istediğim zaman çekebileceğim bankamatik kartımın olacağı istediğim zaman para yatırabileceğim bi tür hesap açabilirmiyim.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
o zaman vadesiz bir hesap açarsın ama benden sana bir tavsiye eğer gerçekten para biriktirmek istiyorsan vadeli aç faizi için demiyorum en azından bu para bir köşede durur ve birikmesini sağlarsın vadesiz hesapta kart parası ve yıllık kart ücretleri kesintisi vs oluyor

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Vadesiz hesap açtır, istediğin zaman sen yada bi başkası hesap numarana para yatırabilir, bankamatik kartında olur elinde, istediğin zaman atm den çekersin.
Vadeli hesap sana gelmez. Yatırdığın miktar hatırı sayılır bişey olacakki o para her ay faiz getirsin. Ama sen öğrenci adamsın anladığım kadarıyla, vadesiz hesap açtır herhangi bi bankadan, 15 gün sonra bankamatik kartınıda alırsın. Baktın para harbiden birikti 3-5000 lira oldu çek o parayı vadeli bir hesap açtır oraya aktar, vadesiz hesabın üzerinden gene para biriktirmeye devam et.

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
ya ama ilk cevapta kesinti olur demiş ne kadar bi kesinti oluyorki?

Ben şıkışınca çekebilmem lazım atm den

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
eğer devamlı nakit akışı olucaksa erolun dediği gibi vadesiz hesap açarsın yıllık kart ücretleri 30 tl felan eğer ailen para göndericekse bence postaneden bir hesap aç kendine sadece para transferi için en ucuz para transferi postanede vedesiz hesap üstünden kesinti olabiliyor

EroL

EroL

Emekli Yönetici
valla bende ziraat bankasının vadesiz hesabı var, anlayamıyorum ne zaman ne kadar kestiklerini. Bi kaıyorum 8 lira kesmiş , 3 ay geçiyo 5 lira kesiyo. 1 yıl hiç kesmeyip 18 lira aldığı oldu bi keresinde. büyük miktarlar kesmiyolar yani

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
bu hatırı sayılır meselesinde haklısın daha bin tl bile değil ama hızlı bi şekilde biriktiriyorum

2 sorum var şimdi:vadesiz hesapta ne kadar kesinti yaplıyor ve hesap açmak için alt limit ne kadar garantide galiba 500tl imiş

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
vadeli hesaplarda alt limit standart 500 tl bütün bankalarda kart parasıda yıllık 30 dan aşagı olmaz vadesiz hesap kartı için bence önce vadesiz hesap aç parayı biriktir sonra vadeli hesaba geçirirsin

EroL

EroL

Emekli Yönetici
hacı ilk mesajda yazdığımı yap sen. 1000 tl den aşağıysa o para sana lazım olabilir, vadesize yatır, biriktikçe vadeliye at.
Vadesizde 30 lira kesiliyo olabilir yıllık. az az kestiklerinden anlayamıyorum ben ne kadar kırptıklarını

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
bu hatırı sayılır meselesinde haklısın daha bin tl bile değil ama hızlı bi şekilde biriktiriyorum

2 sorum var şimdi:vadesiz hesapta ne kadar kesinti yaplıyor ve hesap açmak için alt limit ne kadar garantide galiba 500tl imiş

Vadesiz hesapta yapılan kesintiler bankadan bankaya değişiyor. İşbank ve Ziraat Bankası öğrencilerden ( 16 - 26 ) yaş arası yıllık ücret kesintisi yapmıyorlar. İki yıldır iki bankanın da kartını kullanıyorum. Hiç kesinti olmadı. Diğer bankaların öğrenciye özel durumu var mı, bilemiyorum.

Vadesiz hesapta alt limit 5 lira. Yani bir 5 lira bir de ikametgah belgen varsa hesap açtırabilirsin.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Benden niye para kesiyor bu ziraat o zaman yahu :hmmm özel bi işlemmi yapmak lazım kesmemesi için

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
erol çok zengin gözüküyorsun ondan olabilir :)

EroL

EroL

Emekli Yönetici
yarın boynumu büküp gariban gibi gidip bankaya bi sorayım bari :D üstüme başımada yırtık bişeler giyim

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
valla askerdeyken ailem 50 tl para göndermişti bende çarşıya çıkarken yolda bir dünya hayal kurup atmden para çekerken 30 tl kart parası kestikleri günü ve hayallerimin suya düştüğü günü hiç bir zaman unutmam. ALLAH tan fazla paramız yok

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle forumun kalitesine ve sizin ilginize gerçekten teşekkür ediyorum çok aktif bir sitesiniz gecenin bu vaktinde bi le cevaplıyorsunuz.
Ben google dan araştırdım vadesiz hesap açcam 30 tl keserlersede kessinler.18 yaşındayım lise4 e gidiyorum şu an öss yi kazanırsamda işallah üniversiteye gidecem.Böylece kesintide olmaz.

bir sorum daha var galiba istersem kredi kartıda arabiliyormuşum ama onun için de ek para ödemem gerekiyormuş taksitle bazen bi şeyler almak için de onu düşünüyorum istediğim zaman 24 saat para çekmenin ve yatırmanın dışında böyle bir imkanda varsa eğer doğru anladıysam bundan da faydalanmak istiyorum.Konuyu kafamda soyutladım artık vadesiz açacağım kesin ve banka olarak ta öğrenciye kıyak geçen garantiyi kullanacam hem bizim buralarda bissürü atm si var.İlginize yeniden teşekkür ediyorum.Sağolun varolun.

--------------- Ekleme ---------------

Ya mesaj yazarken bissürü cevap gelmiş.Öğrenci kimlik kartınla gitsen bile oluyormuş.Tabi bankaya gitmek şart bu durumda.
Neyse ben yatıyorum görüşmek üzere

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
sende sagol kardeş bu konularda biraz kafa yormak gerekli zira hiç ummadığın yerlerden zarar edebiliyorsun bildiğim kadarı ile vadesiz hesap atm kartlarınıda kredi kartı gibi kullanabiliyorsun ama taksit olayı yok bunda

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Eğer 4 yıllık bi üniversteye gidersen, bankalar sana yalvarır zaten kredi kartı al diye. Ziratin vadesiz kartı post makinelerinde gıda alışverişinde geçerli, leventin dediği gibi taksit yok sadece. Ben hesap açtığım zamanlar öğrenci değildim, demek ondan beni kırpıyolar. Ben kendimi kırptırmam arkadaş :D

Yağmur

Üye
ben önce babamın hesabını kullanıyordum ( garanti) yıllık 30 tl kesmişti sinir oldum o an o paraya ihtiyacım vardı birde... sonra garanti ünibank kartı aldım senelik 5 tl kesiyor halende onu kullanıyorum öğrenciyseniz tavsiye ederim...

Onur Saka

Onur Saka

Üye
vadesiz Hesap Ac Senelik Ortalama 40 ile 60 tL arası bi kesinti yapıyorlar...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Öncelikle forumun kalitesine ve sizin ilginize gerçekten teşekkür ediyorum çok aktif bir sitesiniz gecenin bu vaktinde bi le cevaplıyorsunuz.
Ben google dan araştırdım vadesiz hesap açcam 30 tl keserlersede kessinler.18 yaşındayım lise4 e gidiyorum şu an öss yi kazanırsamda işallah üniversiteye gidecem.Böylece kesintide olmaz.

bir sorum daha var galiba istersem kredi kartıda arabiliyormuşum ama onun için de ek para ödemem gerekiyormuş taksitle bazen bi şeyler almak için de onu düşünüyorum istediğim zaman 24 saat para çekmenin ve yatırmanın dışında böyle bir imkanda varsa eğer doğru anladıysam bundan da faydalanmak istiyorum.Konuyu kafamda soyutladım artık vadesiz açacağım kesin ve banka olarak ta öğrenciye kıyak geçen garantiyi kullanacam hem bizim buralarda bissürü atm si var.İlginize yeniden teşekkür ediyorum.Sağolun varolun.

Ya mesaj yazarken bissürü cevap gelmiş.Öğrenci kimlik kartınla gitsen bile oluyormuş.Tabi bankaya gitmek şart bu durumda.
Neyse ben yatıyorum görüşmek üzere

Kredi kartı da alabilirsin ama onun için bir gelir belirtmen gerekiyor, ailenin geliri misal. Bunun için senden belge de isteyebilirler.

Kredi kartları tuzaktır, uzak dur derim. Taksitlere aldanıp insanlar aldıkça alıyor ama faizler binince işin rengi değişiyor. Kredi kartı alacaksan bile üniversiteyi kazanınca alırsın, İşbankası'nın öğrenci kredi kartının faizi çok düşük, limit tam dolu iken ayda 7 lira civarı geliyor.

Üst Alt