windows xp 64 bit e kimin ihtiyacıvar

Sponsorlu Bağlantılar

canted

canted

Üye
    Konu Sahibi
windows xp 64 bit e kimin ihtiyacıvar

Windows Xp 64 Bit'e Kimin İhtiyacı Var

Sisteminizin 64 bit destekli bir işletim sistemini destekleyip desteklemediğini kendiniz bulabilirsiniz. AMD için Athlon 64 ailesi veya yeni bir Sempron gibi AMD64 işlemcilere sahipseniz, Intel söz konusuysa Pentium 4 600 serisi, Pentium D, Pentium Extreme Edition ya da 1 veya 6 ile biten 300'lü model numaralı bir Celeron D gibi yeni EM64T destekli (eski isimleriyle Yamhill veya Clackamas) işlemcilere sahipseniz Windows XP x64 kurabilirsiniz demektir.

İşlevsellik açısından bakıldığında Windows XP Professional x64 Edition'a geçmek için hiç bir neden yok. Bu yeni işletim sistemi temel olarak 32 bit Windows'la aynı görünüşe sahip ve aynı şekilde davranıyor. Ayrıca x64 Edition şu an için sadece yeni bilgisayarlarla birlikte OEM olarak satılıyor ve bu yüzden bu işletim sistemine son kullanıcının erişmesi pek kolay olmuyor.

Sistem donanımları ve çevresel aygıtlar için olan sürücüler konusu hala büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor bu yüzden x64 kurmadan önce sahip olduğunuz donanımları gözden geçirmenizde fayda var. Olası sorunlarda 32 bit Windows kullanmaya devam etmek şimdilik daha akıllıca. Sorun yaratabilecek donanımlar özel bileşenler, tarayıcılar, yazıcılar, çokluortam aygıtları veya benzeri şeyler olabilir.

x64'ün farklı olduğu nokta 32 GB'ye kadar bellekle başa çıkabilmek ve hem 64 bit hem de 32 bit uygulamaları aynı anda çalıştırabilmek. Windows x64, 32 bit komutları, değiştirgeleri (parametre) ve sonuçları 64 bit çekirdeğe dönüştürmek için WOW64 (Windows on Windows 64) adı verilen bir tür çeviri katmanı kullanıyor. Windows XP'de toplamda 4 GB bellek adresleyebilirken bunun sadece 2 GB'si uygulamalar tarafından kullanılabiliyordu. Bu durum x64 Edition'da değişiyor: 4 GB'nin tamamı 32 bit uygulamalar için kullanılabiliyor. Ayrıca bellek kullanma yetenekleri sadece taktığınız bellekle sınırlı olan gerçek 64 bit uygulamalarla daha fazla fayda sağlayabiliyor.

Her bir saat turunda daha fazla veri işlenebildiği için 64 bit uygulamalar Windows XP x64 altında önemli bir başarım artışı sağlayabilir. Ancak büyük sayıda uygulamanın 64 bite geçmesi biraz daha zaman alacak.

• Beğen
Tepkiler: hbpogretmen

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
saol

İmparatore

İmparatore

Üye
Ben denemek istiyorum

nigga_pc

Üye
Xp 64 bit turkcesi yoq bulabilen varsa lin versin saygılar

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
tşkler.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
Arkadaşlar birincisi "tuncay05"in verdigi linkteki dosyayı indirirsem :

1- Türkçe mi olur
2- Service Pack kaç olur yani oyunlarda genelde 3 istiolar
3- Güncellemede sorun olur mu ?
4- Ram'im 3.5 gb'tan fazla gözükür mü
5- Yükleme sorun olursa falan sistem geri yükleme etki eder mi ?

maktama

maktama

Üye
Arkadaşlar birincisi "tuncay05"in verdigi linkteki dosyayı indirirsem :

1- Türkçe mi olur
2- Service Pack kaç olur yani oyunlarda genelde 3 istiolar
3- Güncellemede sorun olur mu ?
4- Ram'im 3.5 gb'tan fazla gözükür mü
5- Yükleme sorun olursa falan sistem geri yükleme etki eder mi ?
1)Verilen linktekilerin özelliklerini bilmiyorum ama XP64Bit'in Orjinal Türkçe sürümü yok, çıkmadı çıkmayacak da. Onun için yapılan burda sistem tamamen türkçe olamaz, ancak kurulum dosyaların içeriğinin elle değiştirilmesi sonucu(değiştirilen 4000'i aşkın dosyadan bahsediliyor başka konularda , tabiki daha da fazla) sistemin türkçeleştirilmesi olayı var, ama güncellemeleri kapatmalısınız, zira yeni gelen her dosya ingilizce olucaktır ve türkçe-değiştirilmiş dosyaların üzerine yazıcaktır.
2)SP kaç olduğunu linki veren arkadaş söylemeli, ben bilmiyorum, büyük ihtimal sp1dir sanıyorum ki sp2 olmadan çok bir işe yaramaz diye düşünüyorum.
3) Güncelleme sorun olmaz geçerli/çalışan bir ke.y girilirse

5)XP 32 bit üzerine yüklemeyeceksiniz(upgrade yapmıyorsunuz yani), sıfırdan temiz bir sistem kuracaksınız bu 64bit xp ile.. Sistem geriyükleme ne alaka tam anlamadım ...

Adilx05

Adilx05

Üye
32 bit varken 64lüğe ihtiyaç olmaz gibime geliyo

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
XP 64Bit Türkçe bir sistem çıkmadı.Piyasada verilenler ya katılımsız veya oynanmış (c*rack,s*erial entegre edilmiş) sürümlerdir.

Siyah.

Siyah.

Üye
64 türkçe değildir + 4 gb den fazla reminiz varsa kullanın yoksa 32 bit tavsiyemdir :)

onur5353100

Üye
al kardeşim ne demek

----------Eklendi @ 20:12:08 ---------- Yazıldı @ 20:11:23 ----------

Xp 64 bit turkcesi yoq bulabilen varsa lin versin saygılar

----------Eklendi @ 20:13:24 ---------- Yazıldı @ 20:12:08 ----------

yeni online oyun kurmak lazım
:bigstar::bigstar::bigstar::bigstar::bigstar::bigstar::allalla::allalla::allalla::allalla:

maktama

maktama

Üye
al kardeşim ne demek

----------Eklendi @ 20:12:08 ---------- Yazıldı @ 20:11:23 ----------

----------Eklendi @ 20:13:24 ---------- Yazıldı @ 20:12:08 ----------

yeni online oyun kurmak lazım
:bigstar::bigstar::bigstar::bigstar::bigstar::bigstar::allalla::allalla::allalla::allalla:
Verdiğin linke sen baktın mı hiç?!!?:ah 64 bit türkçe isteniyor, sen x86(32bit) linki veriyorsun.

Takipçi Satın Al

Üst Alt