Bunu ancak bir Kayserili yapar!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi

Kıvrak ticari zekalarıyla bilinen Kayserililerden çok konuşulacak yeni bir proje daha.

Yöresel şiveyle kaleme aldığı şiir ve fıkralar nedeniyle ''Aslan Gayserilim'' olarak tanınan şair ve yazar Recep Çalkaner Kayseri kültürünü tanıttığı ''Fesbuk'' adını verdiği internet sitesini sosyal paylaşım sitesi Facebook'a uyarladı.

Şair ve yazar Recep Çalkaner AA muhabirine yaptığı açıklamada bir süre önce Pyramidturk Group Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Yakuter'in desteğiyle kurduğu ''www.aslangayserilim.com'' adresli internet sitesi sayesinde Kayseri kültürünü dünyaya tanıttığını söyledi.

Sitede 3 ayda 38 bin sayfa görüntülenmesine rağmen üye sayısının 500'ü geçmediğini ifade eden Çalkener şunları kaydetti:

''Bunu görünce şok oldum. Kayseri kültürüne ait derin bilgilerin olduğu siteye gelenlerin daha çok eğlence aradığını hissettim. Milyonlarca üyesi bulunan Facebook ise eğlencenin gırgır ve şamatanın olduğu insanların her aradığını bulduğu bir site. Mehmet beyden Facebook gibi bir site hazırlamasını istedim. 2 saatte siteyi hazırladı. Adına da 'Aslan Gayserilim Fesbuk' dedik. Facebook'tan hiçbir farkı yok hatta fazlası var. Bana 'Facebook'u sallayan adam diyorlardı şimdi Facebook'u sollayan adam' diyorlar. Facebook'taki hayranlarımı ve grup üyelerini de 'İlin fesbuğunu nidek hadin bizimkine gidek' sloganıyla Fesbuk'a davet ediyorum.''

Çalkaner ''Aslan Gayserilim Fesbuk''a ''www.aslangayserilim.com'' adresinden ulaşılabildiğini sözlerine ekledi.

Pyramidturk Group Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Yakuter de Kayseri kültürünü yaşatmaya çalışan tek kişinin Recep Çalkaner olduğunu savundu.

Yakuter söz konusu sitenin ABD'nin Teksas eyaletindeki sunucular üzerinden yayınlandığını Facebook'taki gibi yoğun trafiği kaldırabilecek güçte olduğunu kaydetti.

Sitenin Facebook'a uyarlanmasının hukuki soruna yol açmayacağını savunan Yakuter ''Aslan Gayserilim Fesbuk'u hazırlarken Facebook'un da kullandığı 'Social Engine' adlı lisanslı ticari bir yazılım kullandık. Bu yazılımı yalnız Facebook değil parasını veren herkes kullanabilir. Bu nedenle hukuki sorun çıkmaz'' dedi.

Facebook'ta 20 binin üzerinde hayranı ''Aslan Gayserilimi Sevenler'' grubunda 1 milyonun üzerinde üyesi bulunan Recep Çalkaner'in Kayseri fıkralarını ve kültürünü canlandırdığı parodilerden 150'si Facebook'ta 63'ü Youtube sitesinde yayınlanıyor.​

• Beğen
Tepkiler: anl_tr, Mehmet ve zehircbbb

zehircbbb

zehircbbb

Üye
TesekkurLer :D:D "İlin feybuğunu nidek, Hadi gelin bizimkine gidek" PuhahHAHAHhahHAaaa :D:D:D:D

KarNım agRıdı ya :D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
rıca ederım (=

zehircbbb

zehircbbb

Üye
:) Ya adamLar Makara ya vaLLa :D:D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
kayserılıler öle valla cok tatlılar (=

zehircbbb

zehircbbb

Üye
Ama azcıkTa cimri oLmasaLar :D:D Ama gercekTen oLmayanLarı var :D eskıden kayesrıLı bi ark. baNa bedava aküLü kızak yapmısdı araba gbı :) baya kucuktm o zmnLar :D Tabi soNu koTu biTTi o ayrı :D ßen evde yokTum sivri zekalı arkadasım kapının onune bırakmıs kızaı gTmıs onuda ordan caLmısLar :D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
anam ne guselmıs yav (:
sahıp olsaydın keskemm

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Vaybe hemşerime bak teşekkürler:D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
mehmet ´´ rıca ederım.
zehircbbb ´´ mustahak sana :P

zehircbbb

zehircbbb

Üye
zehircbbb deiL aLper :D Yada Faruk :D

degerli43

degerli43

Üye
ee benim memleketin adamı :) helal olsun :D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
baska şık varmı :d

zehircbbb

zehircbbb

Üye
ßide ömer var da :D kuLLanmıyorum :D asLında acıkLaması zor ya :D
ama acıkLayabıLrım saNırım :D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
yoq baska bı zamn artıkın (=

zehircbbb

zehircbbb

Üye
ewt :D uyarı geLıorum dıo cuNku beLLı :D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
gıt artık konumdaannn .d :D

zehircbbb

zehircbbb

Üye
ßidahada sana yorum fLn yokk ..

--------------- Ekleme ---------------

.D .D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
ozletme kendını arada ugra nıhaha :d

zehircbbb

zehircbbb

Üye
:D:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...