N97 v21.0.045 Modifiye yazılım.

Sponsorlu Bağlantılar

metinbestil

Üye
    Konu Sahibi
jafı yönetici olarak çalıştırın. eksik kablo hatası verir. onu tamam deyip gecin. sonuçta usb ile yapacaksınız zaten

iOS Developer

iOS Developer

Üye
v20.0.0.19 da çalışırmı bu?

metinbestil

Üye
    Konu Sahibi
evet v20 üzerine kurabilirsiniz.

fatih82

fatih82

Üye
jafın hata vermesini boşverin cablo driverinde n97 nin ki yok bağlantı kuamıyor cihazla
acaba phonixle olabilirmi onu denicem şuan nette araştırıyorum

Ferzan

Ferzan

Üye
ya ben phoenix ile denedim telefon açılmıyor artık ne yapmam gerekiyor acil yardım :(

--------------- Ekleme ---------------

N97 v21.0.045 Editlenmiş Firmwareler

1
1-default dil türkçe. ve türkçe dışındaki diller silinmiştir.
2-hack dosyaları eklenmiş. rompatcher programının otomatik açılması sağlanmıştır. (mass memory e patches klasörü oluşturup patch leri oraya yerleştirin)
3-slide spin tema efektleri eklenmiştir. (temalar menüsünden tema efektlerini açmayı unutmayın)
4-her formattan sonra nokianın hoşgeldiniz ekranı açılması ve sms göndermesi engellenmiştir.
5-telefon açıldığında arkaplanda açılan mesajlar rehber gibi programların açılması engellenmiştr.
6-64 mb telefon hafızası. (Rompatcheri aktif edip C:\Private\102072c4 burdaki dosyaları silebilirsiniz. sadece format günlüğü).
7-60 mb boş ram
8-iç menülerde olan bazı menüler kök klasöre getirlmiştir (temalar, aktarma, tercihler, müzik mağazası vb.)
9- hard formattan sonra da yukarıdakiler aynı kalacak

Font, açılış logosu, default temalar, açılış müziği vb. değiştirilmemiştir sonuçta bunları programlarla da yapabilirsiniz.

kendi telefonumda 3 gün denenmiştir.

önce telefonunuza format atın sonra navifirmle tüm firmvare dosyalarınızı indirin. orjinal rofs2 dosyasını silin. eklediğim rofs2 dosyasını flash dosyalarınızın içine atın. sonra J.A F la telefonunuzu flashlayın. phoneixle denemeyin olmuyor. ayrıca uda dosyasını değiştirmeyin. yani navifirmle indirdiğiniz orjinal dosya kalsın.

rofs2 dosyası:

n97 de çalışan patch lar:

------------------------------------------------------------------------------------------------
2
yabancı bir CFW yi türkçeye çevirdim

-c deki gereksiz dosyalar silinmiş
-Tema efektleri (slidespin v40) eklenmiş
-file caching for all drives
-kaliteli foto çekimi modifiyesi yapılmış, kamera sesi kapatılmış, (kamera sesi 1 seçildiği zaman ses çıkmaması sağlanmış)
-telefon açıldığında arkaplanda açılan mesajlar rehber gibi programların açılması engellenmiş.
-Cache c:\\system\cache dan e:\\system\cache ye taşınmış
-mavi logo, hacked nokia yazılı çim üzerindeki 3 el olarak değiştirilmiş.
-başlangıç animasyonu sigara verenve alan el olarak değiştirilmiş
-kapanış ekranı sarı siyah nokia yazısı olarak değiştirilmiş.
-64 mb telefon hafızası. (Rompatcheri aktif edip C:\Private\102072c4 burdaki dosyaları silebilirsiniz. sadece format günlüğü).
-50 mb boş ram
-default dil türkçe. ve türkçe dışındaki diller silinmiştir.
-hack dosyaları eklenmiş. rompatcher programının otomatik açılması sağlanmıştır. (mass memory e patches klasörü oluşturup patch leri oraya yerleştirin)
-her formattan sonra nokianın hoşgeldiniz ekranı açılması ve sms göndermesi engellenmiştir.
-hard formattan sonra da yukarıdakiler aynı kalacak

kaldırılanlar
-facebook
-WTClocksPlugin
-WTCommingSoonPlugin
-WTCurrencyPlugin
-WTWorldMapPlugin
-WTWeatherPlugin
-quickoffice
-quickpdf
-quickmanager
-joikuspot
-hoşgeldiniz
-boingo
-müzik mağazası
-hakkında

z ye eklenenler
-rompatcher+
-autoinstall
-2 güzel tama

yüklemek için ekteki rofs2 dosyasını flash dosyalarının içine atın (üzerine yazılsın)
jafla flashlayın.

sonra mass memoryde patches klasörü açın ve indireceğiniz install server, open4all patchlarını bu klasörün içine atın.
ya ben bütün yazdıklarınızı okumadan phoenix ile yapmaya çalıştım telefon artık açıklmıyor ne yapmalıyım acil yardım

esenfirtina

esenfirtina

Üye
metinbestil,

Nokia N97 Modifiye yazilimina Hollandaca dilini de ekliyebilirmisin metinbestil kardes? Telefon is telefonu oldugu icin sorun olur benim icin :hmmm

fatih82

fatih82

Üye
deniz4700 acele servise götür cihazı ama önce bataryayı çıkar bekle biraz sonra tekrar tak açılmassa cihaz ölmüştür başın sağolsun

yasarbas

yasarbas

Üye
deniz4700 kardeşim telefonuna bişey olmamıştır merak etme sadece yazılım bozulmuştur düzelir sıkma canını sadece yapman gereken bazı şeyler var phenix programını açıyorsun şu işlemleri takip ediyorsun
yukarıda solda;
öncelikle
Navifirm ile indirdiğin yazılım dosyalarını(Orijinal Olan) c:\program files\nokia\phoenix\product\RM-XXX(N97 için XXX yerine 505) içine at.
File(Dosya) yazan yere tıkla
Manage Connections..(Bağlantıları Yönet) a tıkla
orada USB yazan yere tıkla ve Delete(Sil) tıkla sonra Apply(Kabul et) e tıkla sonra Close(Kapat)
sonra yine File(Dosya) e tıkla Open Product a tıkla listeden telefonu'nun uygun olduğu kodu(RM-XXX) seç OK e tıkla
yukarıda Flashing e tıkla Firmware Update e tıkla açılan pencerede Product Code yazan yerin karşısında
Üç nokta buton(...) a bas orada çıkan yazılımını seç OK e tıkla
şimdi önemli olan kısım orada Dead phone USB flashing yazanyerin başında boş kutu var onu işaretle.
aşağıda Refurbish butonuna tıkla
UYARI:telefonun bağlı olsun işlemleri yaparken ama kapalı olsun açmaya çalışma.
şimdi bi kaç saniye sonra
---Press phone's power button --- yazısı çıkacak aşağıda sadece bir kere on/off(açma/kapama) düğmesine bas(Basılı tutma sakın)
işlem tamamdır.
artık telefonunu ilk günkü gibi kullanabilirsin..

Ferzan

Ferzan

Üye
deniz4700 kardeşim telefonuna bişey olmamıştır merak etme sadece yazılım bozulmuştur düzelir sıkma canını sadece yapman gereken bazı şeyler var phenix programını açıyorsun şu işlemleri takip ediyorsun
yukarıda solda;
öncelikle
navifirm ile indirdiğin yazılım dosyalarını(orijinal olan) c:\program files\nokia\phoenix\product\rm-xxx(n97 için xxx yerine 505) içine at.
File(dosya) yazan yere tıkla
manage connections..(bağlantıları yönet) a tıkla
orada usb yazan yere tıkla ve delete(sil) tıkla sonra apply(kabul et) e tıkla sonra close(kapat)
sonra yine file(dosya) e tıkla open product a tıkla listeden telefonu'nun uygun olduğu kodu(rm-xxx) seç ok e tıkla
yukarıda flashing e tıkla firmware update e tıkla açılan pencerede product code yazan yerin karşısında
üç nokta buton(...) a bas orada çıkan yazılımını seç ok e tıkla
şimdi önemli olan kısım orada dead phone usb flashing yazanyerin başında boş kutu var onu işaretle.
Aşağıda refurbish butonuna tıkla
uyarı:telefonun bağlı olsun işlemleri yaparken ama kapalı olsun açmaya çalışma.
şimdi bi kaç saniye sonra
---press phone's power button --- yazısı çıkacak aşağıda sadece bir kere on/off(açma/kapama) düğmesine bas(basılı tutma sakın)
işlem tamamdır.
Artık telefonunu ilk günkü gibi kullanabilirsin..
çok sağol verdiğiniz emek için ama dün yazdım bi cvp gelmedi bugün servise yolladım yarın haber vereceklermiş ne yapılabilir diye beklemekten başka yapacağım birşey yok malesef :( ama verdiğin emek için çok çok teşekkür ediyorum...

yasarbas

yasarbas

Üye
Önemli değil ama canını sıkma tele bişey olmuyor yapar gönderirler dediğim gibi çok basit için rahat olsun..
benim kaç defa oldu tekrar yükledim hiç açılmadı telim yine geri yükledim ordan biliyorum.. başka sorun yaşayan varsa okusun yazdıklarımı uygulasın işine yarar birilerinin..saygılar..

Ferzan

Ferzan

Üye
önemli değil ama canını sıkma tele bişey olmuyor yapar gönderirler dediğim gibi çok basit için rahat olsun..
Benim kaç defa oldu tekrar yükledim hiç açılmadı telim yine geri yükledim ordan biliyorum.. Başka sorun yaşayan varsa okusun yazdıklarımı uygulasın işine yarar birilerinin..saygılar..
işe yerayacağından eminim bu arada burada yazdığın ilk mesajda da bana yardım ettin :) çok sağol arkadaşım sizin gibi yardım severler oldukça içimiz rahat sağolun :)

Ferzan

Ferzan

Üye
deniz4700 acele servise götür cihazı ama önce bataryayı çıkar bekle biraz sonra tekrar tak açılmassa cihaz ölmüştür başın sağolsun
: ))))) serviste kaldı 3 gün yapamadılar yasarbas arkadaşın dediği gibi ytaptım 2 dk içinde telkefonum ilk günkü haline döndü allah razı olsun ondan ve size gelince bilmediğiniz konularda yorum yapmayın milleti boşuna paniğe düşürmeyin korkutmayın bilgileriniz dahilinde bilgi verin :)

--------------- Ekleme ---------------

yasarbas arkadaşım allah senden razı olsun serviste kaldı 3 gün yapanmadılar abim almaya gitti demişlerki bir gün daha kalsın bir yöntem daha deneyeceğiz abim yok istemez demiş almış getirmiş senin anlattığın gibi yaptım 5 dakika içinde telefonum ilk günkü gibi oldu allah ne muradın varsa versin nasıl teşekküre edeceğimi bilmiyorum dualarım da seninle selametle kal...

yasarbas

yasarbas

Üye
Rica ederim kardeşim faydalı olabildiysem ne mutlu bana. dediğim gibi korkacak bişey yok sadece yazılım sorunu donanımsal zarar vermez. allah sendende razı olsun duaların için saol..

gerillaxil

Üye
ben kvkda yaptırdım. v21.0.102 oldu ama spinslide v40 olmadı. o efekti nerden bulabiliriz??
youtubeta baktım sahane gorunuyor. yapabilen varsa yardımcı olabilir mi??

salamsosis

salamsosis

Üye
metinbestil arkadaşım . bu jaf benim telefonu görmedi bi türlü search for phone ... not found deyip duruyor. telefonu kapatıyorum. dead usb işaretli . telefonun açma tuşuna bi kere basıyorum ama olmuyor . her türlü şekli denedim . bi türlü bağlanamadı yaw. yardımcı olabilirsen sevinirim.

Round-Saturn

Round-Saturn

Üye
nasıl yapılıyor bu modifiye yazılım...

Ferzan

Ferzan

Üye
J.a.f. Programıyla yapılıyormuş ama o programı bulamadım lütfen bilen arkadaşlar güzel bir döküman hazırlasın ve program linki de versinler rıcamız olur...

cengizsadikli

cengizsadikli

Üye
Metin Bestil kardeşim çok teşekkür ederim sana İlk verdiğin modifiye yazılımı yükledim gerçekten dediğin gibi Ram çok rahatladı hafızada arttı yalnız fotoğraflar prosu menüde iki defa görünüyor Birde chace e ye alınmamış Diğer türkçeye çeviridiğin yazılım hoşuma gitmedi sigara kullanmadığım için

ahmetsoul

ahmetsoul

Üye
arkadaslar elınde jaf ın wın7 64 surumuyle uyumlu olan versıyonu olan var mı ?

aliçoooo

aliçoooo

Üye
jafda telefon modelleri ekranı cıkıyor fakat n97 yok :S ne yapmam gerekli .?

Üst Alt