arakdaşlar merhaba bn bilgisayarımın anakartını ,kasasını ve ram ı nı yeniledim fakat maddiyattan ve gerek duymadığımdan dolayı işlemci ve ekrankartını elleyemedim. sorunm şudur : bn bilgisayarın açma tuşuna bastığımda fanlar çalışıyor ışıklar yanıyor ama bitürlü onay sesi olan dıt sesi gelmiyor ve her 5 snde bir makina ilk bastığım gibi oluyor. neden acaba ?
şimdiden kolay gelsin
muhtemelen ekranada görüntü gelmiyordur

.Tıpkı benim yaşadıgım sorun gibi.Herşey normal bir"dıt" sesi gelmiyor ve ekranada görüntü gitmiyor.Çok acayip işlemci fanını değiştirdim çalıştı.Sonra yeni takılan fanda da aynı şeyi yapmaya başladı.bende onuda soktum kendim fan taktım işlemciye tellede anakarta tutturdum şimdi çok nadir oluyor.Oldugu zamanda bastırıyorum bir elimle işlemci fanına bir elimlede kasa düğmesine basıyorum açılıyor

Servise götürmüştüm ELEMAN"Bunca yıl bilgisayar tamir ederim ilk defa boyle birşey görüyorum

" demişti.Hayır hadi fan donmese neyse fanda çalışıyor ama bilgisayar bir türlü açılmıyor.Bunun iki sebebi oldugunu düşünüyorum
1. fandaki termal macun zamanla dokülüp paçlanıyor ve fan ile işlemci arasında boşluk oluşuyor temas azalıyor BIOS işlemcide fan yok sanarak makinayı açmıyor.
2. 2012 teorileri gerçekleşiyor manyetik alan ilk önce bilgisayarları etkiliyor ve abuk subuk hatalar vermeye başlıyor."kozmik"alan bilgisayarların başını agrıtıyor
Bana göre 2. daha agır basıyor.Çünkü Birgün windows kurarken tam ortada mavi ekran alıyordum en son kasaya bir baktım kablolardan biri fana dolaşmış pervanesi donmüyordu.Kısacası madem fan donmezken bilgisayar açılıyorda fan takılı hatta donerken niye açılmaz?
Neyse %99.99 ihtimal fandandır dostum.Yni fan alıp takarsan düzelecektir."Eski fanda sorun yok ki"dediğini duyar gibiyim ama ben böyle çözdüm hatta yeni fanlada belli bir süre sonra aynı hatayı verdi bende fanın metal yüzeyini söküp başka bir fan ile birleştirdim.Elektiriğide boşta kalan kabloların birine taktım şuanlıı çalışıyor ama işlemci yük altında 63 derecelerde.Sınır 85