Garipoğlu 3-5 yıl sonra aramızda

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Garipoğlu 3-5 yıl sonra aramızda
Garipoğlu’nun ifadesi, TCK’da indirim sağlayan maddelerden yararlanmak amacıyla hazırlanmış izlenimi yarattı. Mahkeme, Garipoğlu’nun ifadesindeki gibi cinayeti ağır tahrik altında işlediğine inanırsa ceza 2 yıl 4 aya kadar inebilecek.

İddianamede, Cem Garipoğlu hakkında “Canavarca bir hisle tasarlayarak adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ancak 18 yaşından küçük olması nedeniyle cezası 18-24 yıla indi.

1. Senaryo: Eğer mahkeme heyeti, Cem Garipoğlu hakkında hiçbir indirim uygulamazssa Cem Garipoğlu, üçte iki oranında indirim öngören infaz yasasına göre en az 12, en fazla ise 16 yıl cezaevinde kalacak.

2. Senaryo: Mahkeme Garipoğlu hakkında “iyi hal” maddesi işletirse cezası en az 15 yıl, en fazla 20 yıla inecek. İnfaz yasası da uygulandığında en az 10 yıl en fazla 13 yıl cezaevinde kalacak.

3. Senaryo: Hem iyi hal hem de dörtte bir oranında “Ağır Tahrik” indirimi hem infaz yasasını uygulanırsa Garipoğlu, en az 7 yıl 4 ay, en fazla 10 yıl cezaevinde kalacak.

4. Senaryo: Mahkeme hem iyi hal hem de dörtte iki “Ağır Tahrik” indirimini ve infazı uygularsa Garipoğlu, en az 5 yıl 1 ay en fazla 6 yıl 6 ay cezaevinde kalacak.

5. Senaryo: Yargılama sonunda hem iyi hal hem de “Ağır Tahrik” indirimini dörtte üç oranında uygulanırsa ve üçte iki oranında cezayı indiren infaz yasası uygulanırsa Garipoğlu, en az 2 yıl 4 ay en fazla 3 yıl 4 ay cezaevinde kalacak.

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
adını duymak bile tiksindiriyor beni

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
her şey önceden planlanmış sanki:off:

Karahasan

Karahasan

Emekli Yönetici
Bence ömür boyu kalsın

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
ne 17 si yaa onun yaşını bile küçültmüşlerdir yasa dışı yollardan

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
yaştan yırtıyor :s ben onada inanmıyorum 17 yaşında dedem gibi sakalı var
Aynen katılıyorum nasıl kemik yaşı bunun 17 oluyor anlamış değilim.Birde 18 ile 17 yaş arasındaki 1 yıl farkı neden kaynaklanıyor onuda anlamıyorum.Ne yani 17 yaşında şeytan olan 18 yaşında melek mi oalcak ?

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
yaştan yırtıyor :s ben onada inanmıyorum 17 yaşında dedem gibi sakalı var

Sakalın yaşla değil, hormonlarla alakası var. :D 30 yaşında bir köse adama da çocuk diyemezsin herhalde. :ehe

Aynen katılıyorum nasıl kemik yaşı bunun 17 oluyor anlamış değilim.Birde 18 ile 17 yaş arasındaki 1 yıl farkı neden kaynaklanıyor onuda anlamıyorum.Ne yani 17 yaşında şeytan olan 18 yaşında melek mi oalcak ?

Bizim Jigsaw'in meşhur bir lafı vardır : "Kurallar böyle" :D 18 olan bir insan artık reşittir. Fark buradan geliyor.

Cem Garipoğlu varlıklı bir ailenin çocuğu.. Zaten ortada bir oyun döndüğü bariz.. Yurt dışına kaçmak yerine neden aylardır İstanbul'da saklansın ki ? Hepsi oyunun bir parçası.. 17 yaşında bir delikanlı vahşice cinayet işlemiş. Cem'in saklanırkenki psikolojisini bir düşünsenize.. Müebbetten başka bir şey gelmiyordur aklına.. Hem birilerinin yardımı olmasa 17 yaşında bir çocuk(!) nasıl aylardır İstanbul polisinden kaçabilsin ki?

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
yani iddaalar vardı yaşı büyük dİye sakallarıda bunu kanıtlar nitelikte şüphe olmadan olmaz

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Yaşı muhakkak ki büyüktür. Cem'in saklanmasına yardım edecek, teslim olması için ona akıl verecek birileri olmasa zaten bu iş bu kadar büyümezdi. Kaldı ki cinayeti babasıyla işlediğini söylemişti bundan önceki ifadesinde... 3-5 yıla da kalmaz bu iş..

rafi1994

rafi1994

Üye
zaten Türkiyedeki adalet böyle 20-24 yıl kapis istenir dava böyle başlar saçma sapan nedenlerden dolayı iner 3 e 5 e Helal Olsun Valla!!!!!

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
3 5 yılla kalsada Allah yanına bırakmız onların

arslansem

arslansem

Üye
Türkiye şartları..Artık şaşırtıcı olmasa gerek ;)

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
aynen kimler ceza bile almadı gördük

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Bu konuda 2 düşüncem var
1. si
Gücü olan herkez birşekilde kefeni yırtıyor mu?.Adalet sadece güçsüzlere mi işliyor bu devirde?İmralıdakine geldiğinden beri 30 milyon dolar harcama yapılmış.Bunuda imralıya atarlar bunada mı milyon dolarlar harcanacak?

2. si.Kamuoyunun gündeminde kalmış millet sahiplenmiş bir davayı bu şekilde oyunlarla 3-5 yıla indirmek adalete olan güveni oldukça zedeler.Buna musaade etmeyecekleri kanısındayım.Zaten yıllardır adaletin adaletsizliğini tartışıp dururuz Baklava çalana 30 Yıl,Organize hırsızlık yapana kefaret gibi.Milletin gözü önünde gelişen ve bu kadar açık bariz bir davanın neticesini 15 yıla kitlerler gibi me geliyor

Bana soracakolursanız İkincisi biraz daha ağır basıyor.Gizli saklı bir dava değil sonuçta bu.Adalet ekndi kendini test edecek sonucunu hep birlikte göreceğiz

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
çocuk yaştan yırtıyor , deliyim ayakları yapıyor , ağır tahrik vardı diyor , teslim oluyor , iyi hal gösteriyor , hepsi profesyonelce düzenlenmiş kurgular bence hepsi ceza indirimi için hakim napsın onun insiyatifinde durumlar var fakat oda biryere kadar bence ama adalet yerini bulur diye umuyorum

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
çocuk yaştan yırtıyor , deliyim ayakları yapıyor , ağır tahrik vardı diyor , teslim oluyor , iyi hal gösteriyor , hepsi profesyonelce düzenlenmiş kurgular bence hepsi ceza indirimi için hakim napsın onun insiyatifinde durumlar var fakat oda biryere kadar bence ama adalet yerini bulur diye umuyorum
Sende haklısın kardeşim zaten ben eleştirirken hakimleri değil daha çok adaletin kendisi eleştiriyorum.Sonuçta Hakim sucun cezası kitapta ne ise onu veriyor ha iyi halden falan hakimin billi bir töleransı vardır.Konuyu başka yerlere taşımak amacında değilim ama dönüp dolaşıp en başa geliyoruz Anayasanın değişmesine...

Aziz™

Aziz™

Üye
Sende haklısın kardeşim zaten ben eleştirirken hakimleri değil daha çok adaletin kendisi eleştiriyorum.Sonuçta Hakim sucun cezası kitapta ne ise onu veriyor ha iyi halden falan hakimin billi bir töleransı vardır.Konuyu başka yerlere taşımak amacında değilim ama dönüp dolaşıp en başa geliyoruz Anayasanın değişmesine...

aynen katılıyorum

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
izleyip görücez:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt