Pc im kapanmıyor yardım?

Sponsorlu Bağlantılar

jatvalca

jatvalca

Üye
    Konu Sahibi
Pc im kapanmıyor yardım?
selamlar arkadaşlar 3 gün öncesine kadar Vista ultimate kullanıyordum.Sonra Win7 ultimate
kullanmaya başladım.Sorunum şu arkadaşlar

bilgisayarı kapat dediğimde windows kendini kapatıyor.Ekranda kapanıyor
Fakat kasa kendini kapatmıyor.Bios ayarlarınada baktım win7 yide baya bi kurcaladım
ama bir sonuca varamadım.Sizce sorun neden olabilir?

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Yakın zamanda benim de başıam geldi. Bir arkadaşımın sistemine Win 7 kurdum aynen söylediklerini yaşadım. Bilgisayarın BIOS' unu güncelleştirdiğimde sorun çözüldü. Eğer bu tür işlerden anlıyorsan BIOS' unu güncelleştirmeni tavsiye ederim...

jatvalca

jatvalca

Üye
    Konu Sahibi
yok güncelleme yaptım düzelmedi.Anlaşılan bana servis yolu gözüktü
windows kapanıyor fakat kasa çalışmaya devam ediyo çok ilgin power çalışıyo,fanlar çalışıyo
anlamadım vallaha ya

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Kapat dediğine emin misin? O kapatma düğmesi diye bastığın şey beklemeye alma düğmesi olmasın?

eko_ekrem

eko_ekrem

Üye
kardesim windows un kapanıosa sorun okadr da buyuk dillll kapandıktan sonra fisinde cek :P

baspinar

baspinar

Üye
kardeşim biostan kaynaklanan yada bilgisayardan kaynaklanan bir sorun degil eger format atmayı biliyorsan yeniden at ben defalarca karsılaştım bu sorunla ekranda bilgisayarınızı guvenle kapatabilirsiniz diye yazı geliyordu win7 pro yukledigimde yapıyordu ustelik tekrardan format attıgım zaman birseyi kalmadı sorun kendişliginden cozuldu

aLLsTaaR

aLLsTaaR

Üye
format tam olarak atılmamıştır hiç başıma gelmedi benim win7 yükledim böle bişi ilk senden duyuyorum en temizinden tekrar pcye win7 kur başka türlü uğraşma servise göndermekte uzun iş

Kingmortall

Kingmortall

Üye
en iyi yol servise götür kardeş

sadep12

sadep12

Üye
Windows 7 kullanıyorsanız birde şunu deneyin.
Başlat a tıklayıp arama motoruna güç seçenekleri yazınız ve çıkan programı giriniz.
Sol taraftaki menu den güç düğmesinin yapılıcaklarını seçiniz kısmına giriniz.
Orada güç düğmesinin kapat a ayarlı olduğundan emin olunuz.

Adanalı.01

Adanalı.01

Üye
kapatma tuşuna basılı tut olmassa cek fişi hayt devam ediyor

hakan0610

hakan0610

Üye
bende win7 kullandım başıma öle sorun gelmedi bende ilk defa duyuyorum acaba win7tam kurulmadımıki en iyisi format xp kur daha iyi..hem perfonmasın artar...:d:

61semih

61semih

Üye
sorunun ayarlardan sanırsam bios ayarlarından güç seçeneklerinden halledebilirsin şunu dene bir kere power tuşuna basıp çek bakalım pc kapanıyormu basılı tutmadan ama!!

jatvalca

jatvalca

Üye
    Konu Sahibi
Bir kere daha format attım ama aynı sorun devam ediyor.Hatta anakartın cdsini takıp exe dosyasından güncelleme bile yaptım ama nafile tık yok.Ama ilginç olan pc yi UYKU moduna aldığım zaman kapanıyor
yaw nerdende yükledim şu win7 yi:off:
power tuşuna basılı tuttuğumda kapanıyor.Zatende artık o şekilde kapatmaya başladım
Şimdi win7 xp mode kurucam fakat ram yetmeyebilir yada kasabilir endişesi var
ram 2 gb ddr2
4gb olursa çok güzel oluyo diyorlar birde onu deneyeceğim

61semih

61semih

Üye
basılı tutmadan dene arkadaşım vee bios tan power ayarlarının tam oldugunu kontrol et..

jatvalca

jatvalca

Üye
    Konu Sahibi
bios ayarları tamam güncellemede yaptım ama düzelmedi.Vista varken böyle bir sorun yoktu win7 yi yükledikten sonra başladı.Hayır beni rahatsız eden çocuklar açıp oynadıktan sonra kapat diyip kalkıyorlar başından.Sonrad be gelene kadar çalış babam çalış defalarcada soledim hatta kızdım:off:
çok ilginç yaw

tolgha

tolgha

Üye
bios ayarları tamam güncellemede yaptım ama düzelmedi.Vista varken böyle bir sorun yoktu win7 yi yükledikten sonra başladı.Hayır beni rahatsız eden çocuklar açıp oynadıktan sonra kapat diyip kalkıyorlar başından.Sonrad be gelene kadar çalış babam çalış defalarcada soledim hatta kızdım:off:
çok ilginç yaw

aynı sorun benımde var suan pekı sız duzelte bıldınız mı?

_enqin_

_enqin_

Üye
arkadaşım kasanın yan kapagını aç otda bir pil var onu ve bilgisayarın fişini çıkar bekle 20-25 saniye kadar sonra pili tak bios sıfırlanmış olur ama bence windows 7 den olabilir

anon55

anon55

Üye
anlaşılan; sorun biostan (fiş Çekik olsun aksi taktirde işe yaramaz bu yöntem) bilgisayarın kasasını açın anakatın üzerinde bios pili vardır(Saat pilinin birazdaha yayvan(geniş) olanı) onu çıkart bi 5 dakika bekletin ondan sonra pili geri takın)
(Uyarı: bilgisayarın biosu fabrika ayarlarına dönecektir bu işlem sonucu saat ve tarih ayarları bozulabilir onu bilgisayar açılınca düzeltirsiniz son olarak açılırken bilgisayar disket sürücü olduğunu sana bilir çözüm: biosa gir ve ilk kısma girdikten sonra floppy disk yada disket falan yazar önündede 1.44 falan yazar onu none ye çekin F10 a basın y'ye basıp entere basın olay bitmiştir) Kesin çözümdür :oke:
eğer olmazsa direk garantiye gönderin
Saygılar...

Takipçi Satın Al

Üst Alt