Facebook'tan 'Kürtçe' açılımı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Facebook'tan 'Kürtçe' açılımı

Bütün dünyada milyonlarca kişinin kullandığı en büyük sosyal paylaşım sitesi facebook Kürtçe'yi de facebook'ta kullanılan diller arasına aldı.

Bütün dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan arkadaşlık sitesi Facebook Kürtleri de unutmadı.
Bütün dünyada milyonlarca kişinin kullandığı en büyük sosyal paylaşım sitesi facebook Kürtçe'yi de facebook'ta kullanılan diller arasına aldı.
Facebook’un Kürtçeyi dil listesine alması için uzun zamandır çalışma yürütülüyordu. Süren kampanyalar sonuç verdi. Sonuç olarak sitenin diller seçeneğine Kürtçe de eklendi. Arkadaşlar, mail gibi seçenekler artık tamamen Kürtçe heval, peyamdank sözcükleri ile görülebiliyor.
Şimdilik kısmi bir şekilde hizmet veren uygulamanın genişleyebilmesi için talebin artması gerekiyor. Sitenin kısmi Kürtçe hali bağlantısından görülebiliyor. Türkiye’de günlük ortalama 17 milyon kişinin giriş yaptığı sitenin 3 milyon Kürt kullanıcı tarafından ziyaret edildiği tahmin ediliyor.
Yorumum:
Facebook, işin b*okunu çıkardı...

_By&MaTTaFix_

_By&MaTTaFix_

Üye
xs sacma

ouSahin

ouSahin

Üye
diller arasına baktımda yoktu ... ama Kürtçe ulusa ait bir dil degil ki böyle yapmaları çok saçma..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Diyorum ya Facebokunu çıkardı işin :ehe

EroL

EroL

Emekli Yönetici
kürtçe yazılmış mani, şiir vs. gibi şeylerin 1969 dan sonra yazıldığı gerçeğinden beslenen fikirdir; doğrudur.

örneğin bizim ömer hayyam, mevlana, hacı bektaşi veli, pir sultan abdal ımız var iken kürt alimler, edebiyatçılar, vs. ler nerelerdedirler?

var mıdır ünlü bir kürt rubai üstadı? var mıdır bir kürt halk ozanı? dedekorkut gibi, karacoğlan gibi, dadaloğlu gibi.

var mıdır kürt dilinin olduğuna dair bir kanıt; bir yazı?

yazısı, türküsü, manisi, rubaisi, şiiri olmayan bir dilin edebiyatı yoktur doğal olarak. hoş kürtçe de yoktur; zorlama bir dildir ya. neyse.

''İtüsözlük''

mservank

mservank

Üye
Acaba yorum yapanların kaçı gerçek duygularla yazdı.Kürtçe bir dil değil,yok ulusa ait bir dil değil.Dil ya da değil orası ayrı tartışma konusu.Sen Kürtçe anlıyor musun? ya da o senin dilini anlıyor mu? Ortada bir iletişim,kullanılan dili anlama-anlamama sorunu var.Facebookta zaten işin ...u çıktı.Kullananlar yaptı.Millet facebooksuz kalamıyor.Aman benim hakkımda ne düşünüyorlar,ne yazmışlar,kim beni özlemiş,en çok takip eden kim?Site video,sohbet siteleri gibi oldu.Benim görüşüm Kürtçe nin eklenmesi sitenin kalitesinde olumsuz değişiklik yapmadı.Güzel de oldu bence.Dil bilmiyor diye bir kişinin bir şeyden mahrum olması kötü bence.Gerekli ama çok da gerekli değil.Türkiye için konuşursak Türkçe bilmeyen fazla değil bence.Bilmeyenin de facebook la internetle işi olacağını sanmıyorum.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Mesajlar denetlendikten sonra konunun akıbetine karar verilecektir..
:locked:

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Ben konuyu açmıyorum,itirazı olan var ise şikayet eder benden üst bir admin konuyu isterse açar..:)
Çünkü konuyu açsam aynen devam edecek,, benim mesaj niye gitti?Kürt-türk kıyaslaması v..s ....

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Konu 'seviyeli tartışmalar niye silindi ve konu kilitlendi?' diye şikayet edilmiş.. Seviyeli tartışma dediğiniz bir halkı, bir topluluğu ve kültürünü yok saymak mıdır? Bunu Meclis'te bile yapamıyorlar artık, burda da yapamayın bir zahmet.

Hangi halk olursa olsun, aşağılanmasına , hor görülmesine izin veremeyiz. Yukarıda silinmiş mesajların bir çoğu bu yönde. Anıl kardeşimin müdahalesi haklıdır, bence müdahaleden çok olaylara yaklaşımınızı sorgulamanız gerekiyor.

Konu kilitli kalacaktır, iyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt