benimde 5800 telefonumla gps sorunum vardı sanırım bu konuyada yazmıştım,, ben bu telefonu sadece sınırsız ovi maps desteği için almıştım, telefonda garmin ndrive sygic google dahil olmak üzere nerdeyse telefona uygun tüm navigasyon yazılımı mevcut....
internet paketiniz varsa (kısaca şebeke destekli) ev içinde daha doğrusu telefonun çektiği heryerde gps hizmetinden yararlanmanız mümkün,, ben hep internet destekli kullandım o yüzden herhengi bir sorunla karşılaşmadım,,
şu aralar şebeke değiştirmeyi düşündüğümden yaklaşık 1 haftadır kontor / lira yüklemedim,
neticesinde yukarıda saydığım programalrın hepsi cortladı, daha fazla uzatmadan olayı nasıl çözdüğümü anlatayım,
öncelikle kullandığım orjinal 5800 v51 değil, bu c6 modlu fw'lardan birini kullanıyorum,
telefona en son yazılım yüklemeden önce hafıza kartındaki sadece önemli belgeleri bir yere alıp tertemiz bir format attım ve hemen telefonu kapattım . sonra yeni yazılımı yükledim, telefon açıldığında ise nokia map loaderdan en son haritayı indirip yükledim, haritaları hiç açmadan "yer" başlığından konumlama yöntemlerini sadece yardımcı ve tümleşik olarak ayarladım, konumlama sunucusunuda kapalı olarak işaretledim, sonra açık alanda ovi mapsı denedim gayet güzel bir şekilde konum buldu, akabinde de yukarıda saydığım tüm navigasyon programlarını yükledim tek tek denedim çalıştı (google maps hariç çünkü o internet desteği olmadan çalışmıyor)