Ölüm Diye Bir Şey Yok !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
    Konu Sahibi
Ölüm Diye Bir Şey Yok !!
ABD'li bilim adamından şok teori

Pek çok insan ölümden korkar, peki aslında ölümün olmadığı ortaya çıksa ne olurdu? Ya da başka bir deyişle aslında var olan tek mutlak gerçek ölümsüzlük olsaydı?

Huffington Post'un duyurduğunda göre ABD'li bilim adamı Robert Lanza
"biocentrism"adlı teoriksel yeni eserinde ölüm diye bir şey olmadığını iddia ediyor. Kuantum fiziğinin "hiç bir şey kesin değildir, her zaman başka bir ihtimal vardır" düşünce sistemine dayandırılarak üretilmiş teoride bir kaç yaşam ve boyut olduğu dolayısıyla bir multi-evrenin varlığından bahsediliyor.

Lanza teorisinde mutlak yokluğun olmadığını bu farklı boyut ver evrenlerde hayatın başka ihtimaller doğrultusunda devam ettiğini öne sürüyor. Beynin fonksiyonları için gerek duyduğu 20 wattlık enerjinin (vücutsal elektrik) ölüm anında yok olmadığı sadece başka bir boyuta kanalize olduğu fikri de teorisinin ana noktasını oluşturuyor. Çünkü bilime göre enerji yok olmaz veya yoktan var edilemez; özellikle de bizim "can" olarak tabir ettiğimiz yaşam enerjisi.
Aslında dinlerde ve felsefede var olan ölümden sonra hayatın farklı anlamda devam etmesi olgusuna benzeyen bu teori ölümü zaman, mekan gibi sınırlayıcı olgulardan sıyrılmak arınmak olarak tanımlıyor. Şu andaki bilincimizin sonsuzluğu anlayamacağıcı için kendisini zaman, evren gibi olgularla yanılttığını söyleyen Lanza benliğimizin vücuttan değil, enerjiden oluştuğunu ve bilincimizin vücudun süresini doldurduktan sonra da varlığını sürdürdüğünü anlattığı teorisi aslında "ahiret" olgusunu düşününce çok da yabancısı olduğumuz bir fikir değil

Kaynak : Habertürk

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Böyle saçma sapan bir konu , bilgi , iddaa , haber , teori olabilir mi ?

Progressivity

Progressivity

Üye
neden saçma sapan olsun ki Kur'an-ı kerimde geçen ahiret olgusu zaten ölümsüz yaşamı göstermiyor mu neden kitapta yazanları bilimsel verilerle bağdaştırmaktan kaçıyorsunuz anlamıyorum doğrusu

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
evet ahiret başka bir alem yani başka bir boyut demektir..bence doğru düşünmüş..ama yeni bir düşünce değil ki..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Ölüm kimine göre kısa , kimine göre uzun olacak bir nevi sonsuzluk öncesidir ....

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Neden olmasın mantıklı şeyleri kabul etmek sevaptır ::)

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
neden saçma sapan olsun ki Kur'an-ı kerimde geçen ahiret olgusu zaten ölümsüz yaşamı göstermiyor mu neden kitapta yazanları bilimsel verilerle bağdaştırmaktan kaçıyorsunuz anlamıyorum doğrusu

İsminden bayağı uzaklarda yaşıyorsun...O Kur'an'ı önce tam oku sonra yorum yap..."Her nefis ölümü tadacaktır" Enbiya 35...

Teneşir üstüne üryan , yattığın gün inanırsın...

dinccine

Üye
Aslında Mantıklı

Progressivity

Progressivity

Üye
İsminden bayağı uzaklarda yaşıyorsun...O Kur'an'ı önce tam oku sonra yorum yap..."Her nefis ölümü tadacaktır" Enbiya 35...

Teneşir üstüne üryan , yattığın gün inanırsın...

moderatör arkadaşım ne demek istediğimi anlamadığın halde yorum yapmıssın bir de oku die
muhakkak her canlı ölümü tadacak zaten aksini söylemiyoruz ölüm die bir şey yok demekten kasıt ölümün hiç olmadığı değil ölümle birlikte bir yok olmanın söz konusu olmadığı ki biz buna ahiret inancı diyoruz bilimde ise paralel evrenler denir farklı zaman boyutları denir vs vs vs aslında özü ahirettir

yapmayın lütfen birde benim adıma uzak yaşadığımı yazmışsın nerden varıyorsunki böyle bir kanı ya moderatör bile böyle yaparsa vah forumun haline insanları yargılamak ne kadar kolay değil mi?

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
moderatör arkadaşım ne demek istediğimi anlamadığın halde yorum yapmıssın bir de oku die
muhakkak her canlı ölümü tadacak zaten aksini söylemiyoruz ölüm die bir şey yok demekten kasıt ölümün hiç olmadığı değil ölümle birlikte bir yok olmanın söz konusu olmadığı ki biz buna ahiret inancı diyoruz bilimde ise paralel evrenler denir farklı zaman boyutları denir vs vs vs aslında özü ahirettir

yapmayın lütfen birde benim adıma uzak yaşadığımı yazmışsın nerden varıyorsunki böyle bir kanı ya moderatör bile böyle yaparsa vah forumun haline insanları yargılamak ne kadar kolay değil mi?

Eğer Kur'an'a inanıyorsan onu tümüyle kabul etmelisin , bu herşey için geçerli...Ama sen işine gelen kısımı almış , buna dayanarak yorum yapmışsın...Eğer sen gerçekten inanıyorsan böyle birşeyin mümkün olmayacağını da bilirsin...İnsanları yargılamak bu kadar basit birşey olmadığı gibi , Kur'an'ı da mantıkla açıklamak basit bişey değildir...Unutmaki İslam dini mantık dini değildir...Zaten öyle olmuş olsaydı , şuan kuranı değil , maazallah İncil'i benimserdik...İncil'in kendi kurallarının dışına çıkma sebebinin , herkesin kendine göre yorum yapmasından dolayı olduğunu hepimiz biliyoruz...Eğer söylediklerinde ısrar ediyorsan , bana kanıt göster...Ayet veya Hadis , ne olursa olsun...Kanıt göster de inanayım...

Progressivity

Progressivity

Üye
işime gelen kısmı nedir acaba bana o kısmı gösterebilir misiniz ? söylediklerim yanlışta olabilir sadece Kur'an ile bilimi bağdaştırmaya çalıştım hiç bir amaca hizmette etmiyorum zaten bağnaz müslümanlık pek çok bilimsel gelişmenin Kur'an ile bağdaştırılmasını hep misyonerlik olarak kabul etmiştir. Öldükten sonra ahirete gideceğimize inanıyorsunda buna insanların bilimsel bir açıklama getirebileceğine neden inanmak istemiyorsun zaten söz konusu şahış artık teolojik bir yaklaşım benimsemiş durumda, materyalist sistem bu noktada kendi içinde çelişiyor, paralel evrenlerin olması bana bir müslüman olarak ahireti anımsattı olamaz mı yani, sizin sorununuz dinimize toz kondurmayalım derken çağ dışı kalmak, kendini dünyevi gelişmelerden soyutlamak evet yapılan pek çok bilimsel gelişme hep materyalist temellere dayandırılmak istese de bir müslüman olarak görevimiz bence bizim bu gelişmeleri kutsal kitabımıza bağlı olarak yorumlamamızdır. Seni inandırmak gibi bir çabam olamaz kimseyi inandrımayı kendime vazife etmiyorum sadece bence dar bakışlı bir müslümanlık olmayacağını söylüyorum size, devir teknoloji ve gelişme devri biz Kur'an-ı bu doğrultuda yorumlamazsak daha çok bakarız elalemin teknolojisine, ayrıca yazıyı iyice okusaydın anlatılmak istenenleri pekala sende bu doğrultuda yorumlaya bilirdin. Zaten bizim toplum olarak sorunumuz şu bize at gözlüklerini çıkarttırmayan önyargımız. İsminden baya uzaklarda yaşıyorsun lafını benim bir yorumuma dayanarak bana söyleme cesareti bulduğun için seni ayrıca tebrik ediyorum. Bence bir müslüman bu şekilde peşin hüküm konuşmamalı hiç bir zaman.

--------------- Ekleme ---------------

Ayrıca İncil'in kendi kurallarının dışına çıkması herkesin kendi kurallarına göre yorum yapmasından kaynaklanmıyor. Sebebi papazların çıkarları doğrultusunda kitabı yorumlamaları, öyle lanse etmeleri ve insanları o doğrultuda yönlendirmeleri, ayrıca bu kitabın geçerlilğini yitirmesinin nedenleri arasında bilimi kitapla bağdaştırmak gibi birşey yok aksine papazlar her türlü bilmisel gelişmeyi önleyici şekilde tek gücün kendileri olmaları için kitabı kullanmışlar Benim yaptığım yorumu yanlış bulabilirsin o senin fikrindir ama bende burda fikirlerimi yazmakta serbestim. Kur'an da çok kesin ifadeler olmakla birlikte yoruma açık ve bilimsel gelişmelerle gitgide daha çok anlamlılık kazanan ifadelerde var bu anlamda Müslümanlığın düşünen kafa yoran araştıran beyinlere ihtiyacı var. Körü körüne taklidi bir imana sahip olmaktansa araştırıp kafa yorup düşünüp tevhidi bir imana sahip olmayı yeğlerim ve bence herkes böyle yapmalı.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Neden Kuran'daki herşeye bilimsel bir açıklama getirilmek ve karıştırılmak isteniyor ? Şüpheniz mi var ? Bizim dinimiz , kitabımız ölümden sonra yaşam var diyorsa vardır ... Yok derse de yoktur ... Bunu bilimsellestirneye gerek yok ... Iman inanmaktan gelir ... Imanı kuvvetli olan bireyin kutsal kitabımıza güveni de tamdır ... Umarım yine suistimal edilmem...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Eğer Kur'an'a inanıyorsan onu tümüyle kabul etmelisin , bu herşey için geçerli...Ama sen işine gelen kısımı almış , buna dayanarak yorum yapmışsın...Eğer sen gerçekten inanıyorsan böyle birşeyin mümkün olmayacağını da bilirsin...İnsanları yargılamak bu kadar basit birşey olmadığı gibi , Kur'an'ı da mantıkla açıklamak basit bişey değildir...Unutmaki İslam dini mantık dini değildir...Zaten öyle olmuş olsaydı , şuan kuranı değil , maazallah İncil'i benimserdik...İncil'in kendi kurallarının dışına çıkma sebebinin , herkesin kendine göre yorum yapmasından dolayı olduğunu hepimiz biliyoruz...Eğer söylediklerinde ısrar ediyorsan , bana kanıt göster...Ayet veya Hadis , ne olursa olsun...Kanıt göster de inanayım...
Nedved kardeşim birkaç yanlışını düzeltmek istiyorum İslam Dini mantık ve akıl dinidir..Tam tersine İncil'in değiştirilmesinin nedeni mantıksızlıkların içine sonradan bolca eklenmesindendir..

Arkadaşlar birde ilk başta bilim adamının tam ne demek istediğini okursanız anlarsınız..evrende yokoluş yok demekte bu Kur'an'a tamamen uygun bir düşünce..tamam ölüm var ama ölüm bizim inancımıza göre bir yokoluş değil bu boyuttan başka bir boyuta geçiş demektir..

Progressivity

Progressivity

Üye
Neden Kuran'daki herşeye bilimsel bir açıklama getirilmek ve karıştırılmak isteniyor ? Şüpheniz mi var ? Bizim dinimiz , kitabımız ölümden sonra yaşam var diyorsa vardır ... Yok derse de yoktur ... Bunu bilimsellestirneye gerek yok ... Iman inanmaktan gelir ... Imanı kuvvetli olan bireyin kutsal kitabımıza güveni de tamdır ... Umarım yine suistimal edilmem...

Burda söz konusu hiç kimsenin inancını tartışmıyoruz. Müslüman olan herkesin zaten kitabımıza güveninin tam olması gerekir. Yani hiç mi okumuyorsunuz orda yazdım bakın neden bilimle bağdaştırılmalı Kur'an-ı kerim die yani bir müslümana düşen görevlerden biri de dinimizi başka kimselere anlatmak hak dini olduğunu göstermek bununda en güzel yolu artık bu çağda bilimsel verilerle kitabımızın tutarlılığını göstermekten geçiyor.

Ayrıca nadir hocama eklemelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok güzel tamamladı konuyu

Gerçi bağdaştırma kelimesi de pek uygun olmuyor zaten hepsi kitabımızın içinde ama bazıları nedense bilim deyince ve buna Kur'an da işaret edilince rahatsız oluyorlar.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Nadir kardeşim ;

İslam mantık dini diyorsan sana şöyle söyleyeyim...Eğer biri size gelip "Abdestsiz camiye girsem günah olur mu?" diye bir soru sorsa , sizde okumadan , bilmeden doğruyu söyleseniz "evet günahtır veya değildir" derseniz , dinden çıkmış olursunuz...Anlatmak istediğim buydu , İslam'ın mantık dışı olduğunu söylemedim zaten...Ayrıca İncil'in hak din olmama sebebi konusunda hemfikiriz , ben aksini yazmadım zaten iyi oku...Evrende yokoluş yok diyorsun , sonrada kalkıp Kur'an'da var diyorsun...Bu senin şahsi fikrin , neden yüce kitabımıza empoze ediyorsun?...Yok eğer var da ben bilmiyorsam , daha öncede dediğim gibi bana kanıt göster , ayet veya hadis göster...

Mümin kardeşim ;

Senin çağdışı dediğin İslam'ı şuan iran vs. ülkeler yaşıyor ben değil...İncil'in geçerliliğini yitirmesini anlamak istiyorsan ortaçağ avrupasını oku...Kur'an'ı anlamak için sana peygamber gönderildi , sen o güzel kafanı fazla yorma...Mantıklı düşünmek adına , Kur'an'ın şifresini çözdüm diyerek çıkıyorlar...Siz asıl bunlardan olmayın...Dar bakışlı müslümanlık nasıl oluyor onu hiç anlamadım...Size ilim öğrenmeyin demedim , sadece dğruyu öğrenin de demedim...Doğruyu yapmak için yanlışı anlamak gerekir bunu ben de biliyorum...Bilim adamı tam olarak ne anlatmak istemiş belki anlamadım ama , şu bir gerçek ki , böyle olaylarla sürekli aklımızı bulandırmaya çalışıyorlar , ve başarıyorlar...Umarım siz de benim ne demek istediğimi anlamışsınızdır...İyi forumlar...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Blah blah blah ...

Progressivity

Progressivity

Üye
Şimdi Veysel kardeşim akıl bulandırcak bişey yok ortada eğer sağlam bir inancınız varsa sağlam bir alt yapınız varsa kolay kolay yoldan çıkmazsınız kendin de diyorsun adamın tam olarak ne anlatmak istemiş olduğunu anlamamış olabilirsin adam ahiret demiyor da paralel evrenler diyor bizde bunu kendi inancımızdaki ahirete yoruyoruz tabiki adam müslümanlığa faydalı olsun die böyle bir teori ortaya atmadı ama biz sorgulayıp düşünürsek birbiriyle ötrüştüğünü bulabiliriz Kur'an-ı okuyalım anlamaya çalışalım ama bunun yanında bilim adamlarını da anlamaya çalışalım onlarda Allahın verdiği beyinle yapıyorlar bu çıkarımları.

Kur'an'ı anlamak için sana peygamber gönderildi , sen o güzel kafanı fazla yorma

çok yanlış düşünüyorsun kardeşim dikkat et sen dinden olma asıl bu sözlerin için her müslüman Kur'an'ın anlamı ve kerametleri üzerine düşünmelidir bunu düşünürken peygamberimizin hadisleri de bize yol gösterici olmalıdır. Eğer sen benim düşünce sistemimi yanlış buluyorsan bunu bana göster bir hadis yada ayet ile bende kendime çeki düzen vereyim ama bilimin (ilimin) Kur'an da olduğunu göstermenin yada düşünmenin neresi yanlış bilmiyorum

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Nadir kardeşim ;

İslam mantık dini diyorsan sana şöyle söyleyeyim...Eğer biri size gelip "Abdestsiz camiye girsem günah olur mu?" diye bir soru sorsa , sizde okumadan , bilmeden doğruyu söyleseniz "evet günahtır veya değildir" derseniz , dinden çıkmış olursunuz...Anlatmak istediğim buydu , İslam'ın mantık dışı olduğunu söylemedim zaten...Ayrıca İncil'in hak din olmama sebebi konusunda hemfikiriz , ben aksini yazmadım zaten iyi oku...Evrende yokoluş yok diyorsun , sonrada kalkıp Kur'an'da var diyorsun...Bu senin şahsi fikrin , neden yüce kitabımıza empoze ediyorsun?...Yok eğer var da ben bilmiyorsam , daha öncede dediğim gibi bana kanıt göster , ayet veya hadis göster...
Kardeşim dini bilmeyen birisi de kendi aklına göre çıkarım yapabilir..Başta dedim İslam Dini akıl dinidir..tamam çok özel konularda yorum yaparsa dinden çıkmaz hata eder ama akli çıkarımda bulunup bir fikre varmasıyla dinden çıkmaz..Dinimizin yorum kaynaklarından biri de akıldır..Allah boş yere aklı yaratmamış..Kur'an iyi okunduğunda Allah'ın bizim gibi müsrif olmadığını tam tersine bu her malzemeyi yeniden başka şekilde kullandığını görürsün..kıyamet sahnelerini iyi okuduğumuzda olayların hep bu evren içinde olacağını hatta bazen bu dünyada olacağı izlenimine kapılırsınız..benim şahsi fikrim değil okursan görürsün..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt