Ölüm Diye Bir Şey Yok !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
çok yanlış düşünüyorsun kardeşim dikkat et sen dinden olma asıl bu sözlerin için her müslüman Kur'an'ın anlamı ve kerametleri üzerine düşünmelidir bunu düşünürken peygamberimizin hadisleri de bize yol gösterici olmalıdır. Eğer sen benim düşünce sistemimi yanlış buluyorsan bunu bana göster bir hadis yada ayet ile bende kendime çeki düzen vereyim ama bilimin (ilimin) Kur'an da olduğunu göstermenin yada düşünmenin neresi yanlış bilmiyorum

Madem öyle peygamberimizden sonra dinimize empoze edilmeye çalışılmış kurallar neden bidat ve haram olmuş sence...Boşunamı peygamberimiz bir hadisinde "Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır" buyurmuş...Madem sen doğru söylüyorsan tek bir hadis göster iddia ettiğin ile ilgili...Peygamber de arayıpta ne bulamadın ki , bilimle herşeyi açıklamaya çalışıyorsun...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Kardeşim dini bilmeyen birisi de kendi aklına göre çıkarım yapabilir..Başta dedim İslam Dini akıl dinidir..tamam çok özel konularda yorum yaparsa dinden çıkmaz hata eder ama akli çıkarımda bulunup bir fikre varmasıyla dinden çıkmaz..Dinimizin yorum kaynaklarından biri de akıldır..Allah boş yere aklı yaratmamış..Kur'an iyi okunduğunda Allah'ın bizim gibi müsrif olmadığını tam tersine bu her malzemeyi yeniden başka şekilde kullandığını görürsün..kıyamet sahnelerini iyi okuduğumuzda olayların hep bu evren içinde olacağını hatta bazen bu dünyada olacağı izlenimine kapılırsınız..benim şahsi fikrim değil okursan görürsün..

Vallahi çok doğru söyledin...Bilende , bilmeyende çıkarım yapıyor heyhat...Ağzı olan konuşuyor...Çok güzel konulardan kasdettiğin nedir?...Senin şahsi fikrin o demedim zaten okursan sende görürsün...Sana çok basit bir soru sorayım...Peygamberimizin Miraç'a yükselişini bana bilimle , akılla açıkla bakayım...Varolanı anlayıp öğrenelim , bilinmezlik sisi o nur ile ortadan kalkar...Yani nakil ve akıl vahyin gölgesinde buluşur...

Progressivity

Progressivity

Üye
sen anlamamışsın arkadaşım dinimize birşey empoze etmeye çalıştığımız yok aksine zaten olan şeyleri göstermeye çalışıyoruz, ya çok ayrı tellerden konuşuyoruz yada anlamak istemiyorsun açıkçası ben senin endişeni anlıyorum veysel kardeşim bu konuda sana katılıyorum ama bu öyle birşey değil dinimize empoze edilmek istenen şeyler çok daha insanlarla ilgili ve toplumsal düzeni anlayışı bozacak şeyler bu sadece bilim ve empoze edilmesi gibi bişey söz konusu olamaz asla

SAMSUNSPORLUYUM

SAMSUNSPORLUYUM

Üye
Elalemin teorilerini boş verin.yok evrim teorisi yok ölümsüzlük teorisi yok bilmem ne.kardeşim ölüm yaşam doğru yanlış kısacası insanın doğumundan bu dünyadaki ölümüne ve yeniden dirilip hesap zamanı na kadar ne varsa hepsi KURAN-I KERİM'imizde var.

ouSahin

ouSahin

Üye
hele bir ölelimde soruların cevaplarını alırız :pro:

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
:hmmm:hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt