Domuz Giribi Aşısı Olan varmı Aramızda

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lovestar

lovestar

Üye
o zaman ben anlatayım size hasta hanım...h1n1 de risk grubu WHO (dünya sağlık örgütü) nun son güncellemesine göre şöyledir

Hastalık 5 yaş altında agır seyreder
En büyük risk 24 yaşın altındakilerdedir(sen bu gruba girmediğine inanıyormusun)
gebeler,obezler,solunum sıkıntısı,astım,kalp ve akciğer kronik hastalığı ve 18 yaş altı devamlı aspirin kullanan bireyler yüksek risk grubudur...

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Olmadım, olmayı da düşünmüyorum..

Aşı derken? Hangi aşı? Şu test edilirken illere gönderilen aşı mı? Yani testin olumsuz çıkma şansı yok, illere göndermişsin o kadar eminsin ki aşı sağlam diyecekler sende başlayacaksın. Normal şartlarda böyle mi olur? Onay gelmeden aşılar çıkar mı yola?

Sağlık bakanlığının elinde patladı bomba, millete kakalamaya çalışıyor...
Koskoca Prof.lar olunması yönünde görüş bildirmekteler. Kaldıki bakanlığın elinde patlamış olsaydı. Başbakan çıkıp ben aşı olmam, kimseyi de ol diye zorlamam. Kimse de kimseyi zorlamaz diye konuşmazdı. Aşıları elden çıkarmanın yoluna bakardı.

Berlin Boleyn

o zaman ben anlatayım size hasta hanım...h1n1 de risk grubu WHO (dünya sağlık örgütü) nun son güncellemesine göre şöyledir

Hastalık 5 yaş altında agır seyreder
En büyük risk 24 yaşın altındakilerdedir(sen bu gruba girmediğine inanıyormusun)
gebeler,obezler,solunum sıkıntısı,astım,kalp ve akciğer kronik hastalığı ve 18 yaş altı devamlı aspirin kullanan bireyler yüksek risk grubudur...

teşekkür ederim sağlıkçı bey:D

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Koskoca Prof.lar olunması yönünde görüş bildirmekteler. Kaldıki bakanlığın elinde patlamış olsaydı. Başbakan çıkıp ben aşı olmam, kimseyi de ol diye zorlamam. Kimse de kimseyi zorlamaz diye konuşmazdı. Aşıları elden çıkarmanın yoluna bakardı.

Başbakan dediğini söylüyor, bakanda herkes olmalı diyor. Tezat yok mu?

Alperen ciddi soruyorum hangi aşı en kötü 5 sene test edilmeden piyasaya sürülmüş? 3 ayda aşı yap piyasaya sür...

Ayrıca 1976 senesinde aşıdan 26, hastalıktan 1 kişi ölmüş... Bu da ilginç bir anektod...

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ewet madem bişi yok başbakan neden olmama diyiyorr

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
1976'da 1 kişi ölmüş, lakin yaşadığımız zaman diliminde en son 121 kişi hastalıktan öldü diye biliyorum. İnşallah artmamıştır. Başbakanın da olmam demesi gayet normal aşıyı sevmiyordur. Zaten başbakan hastalansa bile ona bakacak sayısız doktorlar var. Başbakanın imkanlarına ben de sahip olsam, ben de aşı maşı olmam kardeşim kim olursa olsun derdim.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
1976'da 1 kişi ölmüş, lakin yaşadığımız zaman diliminde en son 121 kişi hastalıktan öldü diye biliyorum. İnşallah artmamıştır. Başbakanın da olmam demesi gayet normal aşıyı sevmiyordur. Zaten başbakan hastalansa bile ona bakacak sayısız doktorlar var. Başbakanın imkanlarına ben de sahip olsam, ben de aşı maşı olmam kardeşim kim olursa olsun derdim.

121 kişinin hastalıktan öldüğüne inanmıyorum, nedenini de söyliyeyim. Hastaneye giden herkese domuz gribi teşhisi koyuyorlar, olsa da olmasa da. Gelen domuz gribi. Geçenlerde okmeydanı ssk'ya gitmek gerekti gece vakti, gözlemliyorum arkadaş 10 kişi peşpeşe domuz gribi mi denir ya, ya da denk mi gelir...

Kalp krizinden ölen çoktur ama aslında onlar kalp krizinden ölmüyordur. En son kalp durduğu için kalp krizi diye geçer kayıtlara. Kayıtlara göre en çok ölüm kalp krizinden. :)

Berlin Boleyn

şuan kanal d de genç bakışta bıu konu tartışılıyor izlemek isterseniz haber veriyim dedi,m:)

superbot

superbot

Üye
özgür irade,
Canım ülkemin insanlarını geçmiş tarihimizde gözünün içine baka baka kandırdıkları zamanı unutmadım. Hep beraber bir hatırlayalım;
O zamanki adıyla SSCB şimdiki adı Rusyai, Çernobil Kazasında sızan radyasyon karadanizdeki çay tarlalarına vurmuş, İnsanlar tarlalardaki ürünlere dokunamaz olmuştu, Dönemin sağlık bakanı televizyonlara çıkıp; çayda radyasyon yok rahatlıkla içebilirsiniz demiş hatta çayı avuçlamış ve yemişti. Tabi yalanın en büyüğünü halkına söyleyen bakan 10 sene içinde karadenizde bazı yörelerde halkın kanser olduğunu çoktan unutmuştu. İnanın o zaman hamile olanların, şimdi kız çocukları 18-20 yaşında göğüs kanseri yada buna benzer vakalarla karşılaşıyorlardı. Tanıdığım bir kız arkadaşımda var.
LAfı uzatmadan. Adına insanlığın vermiş olduğu ve kendi eliyle tüm dünyaya bulaştırdığı bu hastalığı paravan olarak kullan bir takım kimseler dünya üzerinde bir deney ve bizlerde acaba denekmiyiz diye düşünmeden edemiyorum kendimi.
Armızdaki genç arkadaşların seçenekleri yok velileri ne derse oluyor.Genetik rahatsızlıklar İktidardaki partilerin yaşamı kadar uzun süre sonra nüksettiği için bizi yönetenler korkmadan bu aşıyı olun demedikleri ne malum. Örnek Sayın BAşbakanımız ve sağlık bakanı arasındaki çelişkili sözler.
Türkiyedeki özgür irade, olup olmamak sizin elinizde.....
saygılar

lovestar

lovestar

Üye
121 kişinin hastalıktan öldüğüne inanmıyorum, nedenini de söyliyeyim. Hastaneye giden herkese domuz gribi teşhisi koyuyorlar, olsa da olmasa da. Gelen domuz gribi. Geçenlerde okmeydanı ssk'ya gitmek gerekti gece vakti, gözlemliyorum arkadaş 10 kişi peşpeşe domuz gribi mi denir ya, ya da denk mi gelir...

Kalp krizinden ölen çoktur ama aslında onlar kalp krizinden ölmüyordur. En son kalp durduğu için kalp krizi diye geçer kayıtlara. Kayıtlara göre en çok ölüm kalp krizinden. :)

h1n1 de normal grip gibi seyrettiğinden dr lar her grip vakasına h1n1 şüphesiyle yaklaşmak zorunda.çok fazla bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın bence...h1n1 de sadece 2 il var kesintanı koyabilen biri istanbul biri ankarada..doğudan gelen sevklere ankara batıdan gelenlere istanbul bakıyor...bize de nöbet boyu bir sürü grip geldi bizde h1n1 olarak yaklaştık hastalara...tek çaresi istirahattir bol sıvı ve vitamin almaktır.aşıda koruyuculuğu tam olarak kanıtlanamamış yardımcı bir önlemdir sadece...olan olur olmayan olmaz.bu konuda bireyler hürdür.kimsenin kimseye telkin verme hakkıda yoktur...

Berlin Boleyn

özgür irade,
Canım ülkemin insanlarını geçmiş tarihimizde gözünün içine baka baka kandırdıkları zamanı unutmadım. Hep beraber bir hatırlayalım;
O zamanki adıyla SSCB şimdiki adı Rusyai, Çernobil Kazasında sızan radyasyon karadanizdeki çay tarlalarına vurmuş, İnsanlar tarlalardaki ürünlere dokunamaz olmuştu, Dönemin sağlık bakanı televizyonlara çıkıp; çayda radyasyon yok rahatlıkla içebilirsiniz demiş hatta çayı avuçlamış ve yemişti. Tabi yalanın en büyüğünü halkına söyleyen bakan 10 sene içinde karadenizde bazı yörelerde halkın kanser olduğunu çoktan unutmuştu. İnanın o zaman hamile olanların, şimdi kız çocukları 18-20 yaşında göğüs kanseri yada buna benzer vakalarla karşılaşıyorlardı. Tanıdığım bir kız arkadaşımda var.
LAfı uzatmadan. Adına insanlığın vermiş olduğu ve kendi eliyle tüm dünyaya bulaştırdığı bu hastalığı paravan olarak kullan bir takım kimseler dünya üzerinde bir deney ve bizlerde acaba denekmiyiz diye düşünmeden edemiyorum kendimi.
Armızdaki genç arkadaşların seçenekleri yok velileri ne derse oluyor.Genetik rahatsızlıklar İktidardaki partilerin yaşamı kadar uzun süre sonra nüksettiği için bizi yönetenler korkmadan bu aşıyı olun demedikleri ne malum. Örnek Sayın BAşbakanımız ve sağlık bakanı arasındaki çelişkili sözler.
Türkiyedeki özgür irade, olup olmamak sizin elinizde.....
saygılar

:oke:arkadaşlar genç bakışı izleyebilyosanız lütfen izleyin...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bakana yapılanın farklı bir aşı olmadığı ne malum?

İşte yukarıdaki arkadaşın dediklerini anlatmaya çalışıyorum ben. Dünyada şuanda bu kadar ölüm yokken nasıl bir anda Türkiyede günde 15-20 kişi ölüyor anlayamıyorum...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
h1n1 de normal grip gibi seyrettiğinden dr lar her grip vakasına h1n1 şüphesiyle yaklaşmak zorunda.çok fazla bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın bence...h1n1 de sadece 2 il var kesintanı koyabilen biri istanbul biri ankarada..doğudan gelen sevklere ankara batıdan gelenlere istanbul bakıyor...bize de nöbet boyu bir sürü grip geldi bizde h1n1 olarak yaklaştık hastalara...tek çaresi istirahattir bol sıvı ve vitamin almaktır.aşıda koruyuculuğu tam olarak kanıtlanamamış yardımcı bir önlemdir sadece...olan olur olmayan olmaz.bu konuda bireyler hürdür.kimsenin kimseye telkin verme hakkıda yoktur...

Araştırmadığım hiç bir şey hakkında kesin bir görüş belirtmem. :oke:

haltie

haltie

Üye
arkadaslar herkes domuz gribiiini atlatmış olabilir normal grip gibi seyrediyor insandan insana değişiyor hastalığınh etkiisi mesela arda 2 3günde atlattı.önemli olan risk grubundakilerin çok dikkatli en önemli husus ise bu gribi yenersek eğer aşısız kendi bağışıklığımızla uzun yıllar bu gribi olma riskimiz kalmıyor ve daha güçleniyoruz önemle duyurulur oyüzden olmuycam :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Ben bu aşıya sıcak bakmyorum ...
Herkes oluyor ""bilim bilim"" diye bizi küçümsüyor ama 10 sene sonra yan etkiler sebebiyle küçümseme sırası bize gelecek ...

abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
ben bu sıralar bir grip atlattım ama domuzmudur kuşmudur bilmiyorumm çok şükür iyileştimm

hilal41

hilal41

Üye
Herkesin bünyesi farklı kiminde her hangi bir yan etki görülmüyor ama kimileri felç oluyor kimilerinkinin de beyinleri hasar görüyor.Kendi bünyemin bu aşıyı kaldırıp kaldırmayacağını bilmediğim için şahsen aşı olmayacağım:oke:

Bence domuz gribibnin normal gripten farkı yok.Normal gripte ilerleyip zatüre çevriliyor ve hayatmızı kaybediyorduk.Domuz gribini çok abarttıklarını düşünüyorum..:hmmm

Sağlık bakanı sözde domuz gribi aşısı oldu şimdi ise çocuklarıma aşı vurdurmayacaım diyor.Kendisinin domuz gribi aşısını değil debaşka bir aşıyı vurdurmadığı ne malum?Bence kimse aşı vurudrmak istemeyince tonlarca aldıkları aşılar ellerinde kaldı bakan da bizi tehdit edercesine aşı vurdurmamızı isttiyor...

Şunu da belirtmek isterim:Avrupa ülkelerinde hiç bir kanal domuz girbiyle ilgiki bir yayın yapmazken ,bizim ülkemiz bu domuz gribini neden abarttı?

futbol123

futbol123

Üye
ben olmıyıcam zararları falan varmıs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt