Muhallebili Kadayıf

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ayuce

ayuce

Üye
    Konu Sahibi
Muhallebili Kadayıf
Malzemeler:•300gr kadayıf•6 yemek kaşığı toz şeker•5 yemek kaşığı tereyağı•1,5 su bardağı doğranmış cevizHazırlanması:1.Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun. 2.İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun. Muhallebi Malzemeleri:•1kg süt•4 yemek kaşığı un•2 yemek kaşığı mısır nişastası•2 türk kahvesi fincanı toz şeker •1 yumurta•1 paket vanilya•1 küçük paket (süt paketinde) kremaHazırlanması: 1.Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın. 2.Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.

• Beğen
Tepkiler: huri$

huri$

huri$

Üye
bugun bu tatliyi yapicam
cogunu ben yicem
bir yildir yemedim
acisini cikarcam

arslansem

arslansem

Üye
:agla

arslansem

arslansem

Üye
Yemek istiyorum :agla

huri$

huri$

Üye
ulan semih bende bi$ey var sandim hani yemek istiyosunda rahatsizsin tatli sana yasak felan sandim
asil benim aglamam lazim
ogun ben bu tatliyi yapamadim evde malzemem eksik hafta sonu ali$veri$e cikacam anca ozmaan yapip yicem
sen $anslisin turkiyede adim ba$i pastane tatlici istedigin an gidip yiyebilirsin ya ben ne yapiyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...