Şaşırtıcı Gerçek: Dna

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şaşırtıcı Gerçek: Dna
Bir dönemin ünlü ateist felsefe profesörü İngiliz Antony Flew, 54 yıllık sürede, eğitim vermekte olduğu Oxford, Aberdeen, Keele ve Reading Üniversiteleri ile ziyaret için bulunduğu çok sayıda Amerikan ve Kanada üniversitesinde, tartışmalarda, kitap, ders ve makalelerde ateizmi savundu. Ancak Flew, geçtiğimiz günlerde, bu yanılgısını terk ettiğini ve evrenin yaratılmış olduğunu kabul ettiğini açıkladı. Flew, hayatın bilgiye dayalı kompleksliği karşısında, hayatın gerçek kökeninin bilinçli tasarım olduğunu gördü ve 66 yıl boyunca savunduğu ateizmin, çökmüş bir felsefe olduğunu kabul etti.

“Biyologların DNA araştırmaları, hayat için gerekli düzenlemelerin neredeyse inanılmaz olan kompleksliğini ortaya koyarak, hayatın temelinde bilinç bulunmuş olması gerektiğini gösterdi. İlk canlının cansız maddeden evrimleştiği ve olağanüstü kompleks bir canlıya dönüştüğü iddiasının hiçbir geçerliliği olmadığına, kesin bir şekilde kanaat getirdim. Elbette insanları etkiledim, bu yüzden vermiş olabileceğim büyük zararı gidermek istiyorum ve bunun için çaba göstereceğim.” (2005)

Flew’ün fikir değişikliğinde temel sebep olarak gösterdiği DNA araştırmaları gerçekten de yaratılışa dair çarpıcı gerçekler ortaya çıkarmıştır. DNA molekülünün sarmal yapısı, genetik koda sahip oluşu, tesadüfü reddeden nükleotid dizilimleri, ansiklopedik miktarda bilgi depolaması ve daha birçok çarpıcı bulgu, bu molekülün yapı ve fonksiyonlarının hayat için özel bir tasarımla ayarlandığını ortaya koymuştur. Nitekim DNA araştırmalarıyla ilgili bilim adamlarının yorumları, bu gerçeğe şahitlik etmektedir.

Bilim adamlarından Francis Crick, DNA ile ilgili bulgular karşısında şöyle demiştir: “Bugün sahip olduğumuz bilgiler ışığında, dürüst bir adamın yapabileceği tek yorum, hayatın mûcize eseri olarak ortaya çıktığıdır.”

ABD’deki Güney California Üniversitesi’nden Led Adleman, yaptığı hesaplamalara göre, sadece 1 gram DNA molekülünün, 1 trilyon CD’ye (compact disc) eş değerde bilgiyi saklayabilme kapasitesi olduğunu ifade etmiştir.

Bilim adamı Gene Myers ise şunları söylemiştir:

“Beni esas hayretler içerisinde bırakan hayat mimarisidir... Sistem son derece kompleks. Sanki dizayn edilmiş gibi... Orada büyük bir akıl var...”

• Beğen
Tepkiler: goliykorol

amet49

Üye
bilimin olduğu yerde inanç, inancın olduğu yerde bilim olmaz. eğer burada bilimsel konuları gündeme getirecekseniz öyle davranın.tanrı sadece inançlarda vardır ve onun için inançlarda kalmalıdır. dünya dönüyor diyen bir kişiyi cezalandıran inancin bilimsel tabanı olamaz.komik oluyorsunuz.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bilimin olduğu yerde inanç olmaz demişsiniz ... Neden peki ? Bu evrendeki herşeyi Allah yarattığına göre bilim sayesinde bunların bilimsel açıklamalarını görüp hatta diyoruz ki Allah bunları ne güzel yaratmış diye ... Böyle küçük çaplı düşüncelerinizi başka konulara saklayıniz ... Galileo den bahsetmişsiniz ... O zamanki toplumun alt yapısını biliyorsanız nedenini anlayabilirsiniz ... O zaman dünya dönmüyor demek zorundaymis herkes ... Sırf onun için toplu bir genelleme yapmak da düşüncelerinizin sınırlarını belli ediyor ... Komik olan kim acaba ...?

Progressivity

Progressivity

Üye
şimdi kimse yanlış anlamasında bilim konusunda biraz dinden bağımsız düşünmek lazım neden ? bilimsel gerçeklerin araştırılmasında esas olan objektif olmaktır her türlü ihtimali değerlendirmektir. Allah yarattı düşüncesi yapılan araştırmaların bir ileri seviyeye götürülmesini tam manasıyla teşvik etmez çünkü aksine bir hazırcılık hissi uyandırabilir biz işin özünde hangi gerçeğin yattığını biliyorsak ve buna inanıyorsak bizim için sorun olmamalı ama bilimsel platformda çalışırken mümkün olduğunca objektif olmak gerekiyor objektif derken benimsenilen bir felsefe anlayışından siyasi görüşlere kadar uzanan pek çok kriterin bilimsel çalışma sürecinde saf dışı bırakılması gerekir bu anlamda din kavramı da bu çalışmalara ket vuracak şekilde kişide bilimsel çalışmaların önüne geçmemelidir. Bu dini reddettmek değildir! Profesyonelliktir ve pek çok inançlı bilim adamı bilim camiasında bunun sıkıntısını yaşamaktadır. Bilim camiasının az da olsa içinde olan biri olarak görüşlerimi bu konuda paylaşma gereği duydum teşekkürler

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
O zaman şöyle diyelim ... Bilimi yaratan, senin düşünmeni sağlayan , sana o beyini veren veya bilim adamlarına o yeteneği ve düşünme gücünü veren Allah'tan başka kimse değildir ;)bir daha düşünün ...

Odysseus

Odysseus

Üye
Bilim ve inanç birbirinden bağımsız değerlendirilmeli diyebilirsin ama bilinmelidir ki bugünün teknolojisinde karşımıza çıkan tüm gelişmeler yüzyıllar önce Kuran'ı Kerim'de yazılan gerçekler. Bunu kabul etmeyenler olabilir. Açın kutsal kitabımızı okuyun. Emin olun şu anda kullandığınız cep telefonları ile ilgili bilgiyi bile bulabileceksiniz...

Progressivity

Progressivity

Üye
O zaman şöyle diyelim ... Bilimi yaratan, senin düşünmeni sağlayan , sana o beyini veren veya bilim adamlarına o yeteneği ve düşünme gücünü veren Allah'tan başka kimse değildir ;)bir daha düşünün ...

Düşünmeye gerek yok bunu! bence o yazıda sen benim ne demek istediğimi 2defa düşün!
Dinimizi böyle körü körüne savunmak artık hiç bir anlam ifade etmiyor şu zamanda aksine antipati topluyor haberiniz olsun biraz daha sorgulamacı yaklasırsanız görüşlerimi sizinle paylasmaya devam ederim

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Körü körü derken ... Bu forumda hayatım senin gibi insanlara birşey kanıtlamak ile geçti ... Şimdi hiçbiri yok ... Ben sıkıldım artık ... Ama şunu söylüyorum Bakan kör olmayın ;)

Progressivity

Progressivity

Üye
Bilim ve inanç birbirinden bağımsız değerlendirilmeli diyebilirsin ama bilinmelidir ki bugünün teknolojisinde karşımıza çıkan tüm gelişmeler yüzyıllar önce Kuran'ı Kerim'de yazılan gerçekler. Bunu kabul etmeyenler olabilir. Açın kutsal kitabımızı okuyun. Emin olun şu anda kullandığınız cep telefonları ile ilgili bilgiyi bile bulabileceksiniz...

Keşke açılıp adam gibi okunsa kutsal kitabımız! Bunu bende çok isterim. Avrupa Amerika Japonya ve
Hindistan neden bu kadar ilerlediler teknolojide üstelik bizim kitabımızda pekçok keşife işaret edilirken neden biz Müslümanlar olarak teknolojide geri kalmışız bence bizim bilime olan yaklaşımımız hatalı maalesef 18.yy dan beri bilim ve teknolojiye gerektiği önemi vermeyen ve tamamen manevi bir hayatı benimseyen İslam anlayışı ki aslında böyle bir islam anlayışı olamaz, ne yazık ki günümüzde de devam ediyor ve dinine körü körüne bağlı tevhid-i değil taklid-i imanla yaşan kişilerin bilim karşısındaki tutumları bizim müslüman camiası olarak bilim ve teknolojide gelişmemizi engelliyor. Umarım vermek istediğim msj anlaşılmıştır.

--------------- Ekleme ---------------

Körü körü derken ... Bu forumda hayatım senin gibi insanlara birşey kanıtlamak ile geçti ... Şimdi hiçbiri yok ... Ben sıkıldım artık ... Ama şunu söylüyorum Bakan kör olmayın ;)

bak güzel kardeşim bana birşet kanıtlamak zorunda değilsin ben neyin ne olduğunu biliyorum ama görüyorum ki maalesef sen klişeleşmiş sözlerden öteye geçemiyorsun hem daha 16yaşında olduğun görünüyo profilinde eğer öyleysen fikirlerin daha çok değişir merak etme esas sorun ise ilerleyen yaşına rağmen fikirlerinin değişmemesidir.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Fikirlerim değişmeyecek ... Kurani kerim i 5 kere hatim ettim ve risali nur olsun , hadisler olsun yaşıtlarımin üstünde bir bilgiye sahibim kuşkunuz olmasın ;) Asıl sorun ileriki yaşlarda olup eski düşünceleri unutmak ... Bu yasa kadar birçok şeyin etkisinde kalarak fikirler değişecektir emin olabilirsiniz ;)Daha başka güzel teziniz var mi ?

Progressivity

Progressivity

Üye
öncelikle Kur'an-ı hatim ettiğiniz için tbrikler benim çok güzel tezlerim varda burda paylaşmanın bir anlamı yok risale-i nur okumakla islami duruşunu belli ettin zaten sana hayatında başarılar diliyorum seninle tartısacak hiç bişeyim olamaz benim.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bilimle ifade edeceğiniz her şey Kur-anı Kerim de zaten mevcut...
Okumak için değil de anlamak için okunursa bilim mi yoksa Kur-anı Kerim mi anlayacaksınız ;)
Neyse başka fikriniz kalmadığına göre iyi forumlar ...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Arkadaşlar dna meselesi çok önemli bir konu..bizm yaratılış kodumuz..dna nın bir kodunun anlamı için 2 milyon ciltlik bir kitap yazılıyor düşünün ne kadar önemli..Ayrıca şunu da belirteyim bazı arkadaşlar objektiflik gerekir diyor öyle birşey olamaz hiçbir insan doğduğu,büyüdüğü gelenekten,düşünce dünyasından bağımsız olamaz..çünkü biz o yaşam dünyasıyla biz oluyoruz..bu da mümkün değil..ikincisi bilim sadece olanı gösterir onun nasıl böyle olduğunu,niye böyle olduğunu göstermez başka bir deyişle bilim sadece betimler din ise yorumlar niye böyle olduğunu söyler..bu nedenle sadece bilimle yetinemeyiz onu anlamdırmak için dine ve felsefeye muhtacız..

Progressivity

Progressivity

Üye
Arkadaşlar dna meselesi çok önemli bir konu..bizm yaratılış kodumuz..dna nın bir kodunun anlamı için 2 milyon ciltlik bir kitap yazılıyor düşünün ne kadar önemli..Ayrıca şunu da belirteyim bazı arkadaşlar objektiflik gerekir diyor öyle birşey olamaz hiçbir insan doğduğu,büyüdüğü gelenekten,düşünce dünyasından bağımsız olamaz..çünkü biz o yaşam dünyasıyla biz oluyoruz..bu da mümkün değil..ikincisi bilim sadece olanı gösterir onun nasıl böyle olduğunu,niye böyle olduğunu göstermez başka bir deyişle bilim sadece betimler din ise yorumlar niye böyle olduğunu söyler..bu nedenle sadece bilimle yetinemeyiz onu anlamdırmak için dine ve felsefeye muhtacız..

Bilim varolan herşeyin neden, nasıl ve ne şekilde ortaya çıktığını deney, gözlem ve somut verilere dayanarak araştırır ve açıklamaya çalışır, bilim rasyonellik ister somut veriler ister metafizik inançlara bilimde yer yoktur, bilim kendi içinde sistemli düşünmeyi gerektirir. Bilim tabiki yorum yapmaz çünkü yorum yapmak belli bi amaca hizmet eder (bu bir din yada bir felsefe görüşü) olabilir.
İşte bu yüzden zaten bilim objektif olmalıdır diyoruz. Bu anlamda bilimi hiç bir din ve inançla bağdaştıramazsınız çünkü bilim metafiziği kabul etmez.

Bilim kelimesinden bizim anladığımız ise islami açıdan bilimdir ki bu da Yaradanın vermiş olduğu nimetlerin araştırılması, insanlık yararına kullanılması v.s. Allahın gücünün kudretinin anlaşılmasının bir yoluda bilimden ve bilim yapmaktan geçmektedir. Nadir arkadaşımızında bilim tanımı tamamen bu çerçevededir ve diğer konuya iştirak eden arkadaşlarımızında bilimden anladıkları tabikide islami açıdan bilim anlayışıdır. Bu konuda sorun olmadığına göre gelelim saded'e benim burda mücadelesini verdiğim şey maalesef anlaşılmadı uluslararası platformda ne yazık ki islami açıdan bir bilim anlayışı die birşey yok ve müslüman bir toplum olmamıza rağmen türkiyede hangi devlet üniversitesinde bilim anlayışında tanrıya veya dine yer verilmiş hangi fizik kimya biyoloji dersinde yüce Yaradan dan bahsediliyor ? Müslüman bilim adamlarının uluslararası platformda bir makale çıkarırken hangi çelişkilerle dolu olduğunu kim biliyor Allah aşkına? Ordan yazması kolay tabi herşey Kur'an da yazıyor die çözüm üretin arkadaşlar herkesin bildiği şeyleri vurgulayarak bir yere varamazsınız. Müslüman bir bilim adamı olarak yayınlar yapmak, yükselmek, seminerler, kongreler vermek istiyorsanız objektif olmak zorundasınız bazen dini değerlerinizi bile bunun için göz ardı etmek durumundasınız bunları bu camianın içinde olan insanlar daha iyi bilirler. imam hatip mezunu olupta biyolog olmanın ve evrim dersleri vermenin nasıl birşey oldğunu hanginiz biliyor peki? Kimse sağolsun dinimize toz kondurmuyor ama çözülmesi gereken o kadar konu var ki kılını kıpırdatanda yok herkes Kur'an da yazıyor Kur'an da yazıyor sanki biz bilmiyoruz yazdığını lütfen en azından bilimsel bir platformda konusuyorsak çözümlerimizde yaklaşımlarımızda ona göre olsun. bu konuya ilk cevap verenlerden Ahmet adlı arkadaşın cevabına bakalım ve ona verdiğimiz cevaplara, ne kadar basma kalıp bence müslümanlık böyle birşey değil arkadaşlar müslümanlık dinimize toz kondurmamak değil tam olarak
maalesef müslümanda olsanız bu zamanda bilimle uğraşmak istiyorsanız belli konularda inancınızdan feragat edeceksiniz bunu üzülerek söylüyorum ama bu bir gerçek

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
maalesef müslümanda olsanız bu zamanda bilimle uğraşmak istiyorsanız belli konularda inancınızdan feragat edeceksiniz bunu üzülerek söylüyorum ama bu bir gerçek

Alakası yok ...! Sizi düşündüren husus da bu zaten .Bilim ile din çok yakın ama siz sürekli uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz.Bilim sayesinde Allah'ın yarattığı her şeyi görmüyor muyuz???

Bak arkadaşım bu konuda konuşmaktan bıktım...Bu forumda hep bu tarz problemler çıktı ve gördüğümüz üzere çıkmaya da devam ediyor... Kendi düşüncelerini kendine saklamanı ve konu ile alakasız yorum yapmamanı istiyorum.... Konuda """bilimle uğraşmak istiyorsanız belli konularda inancınızdan feragat edeceksiniz""" böyle bir yorum getirecek unsur göremiyorum ...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Mümün kardeşim çoğu hususlarda sana katılıyorum ama tekrar söyleyim sadece bilim bize birşey söyleyemez..bilimin açıklayamadığı metafizik alan var..yani bu olayların ne için oluğunu bilim bir noktadan sonra çözemiyor bunu da ya din ya felsefe yapar..tamam müslümanlar olarak kötü bir durumdayız,araştırmıyoruz,çalışmıyoruz,üretmiyoruz ama o konu farklı..din bilim meselesi yıllarca tartışılmış bunun üstüne onlarca kitap yazılmış ve bilimin dinden bağımsız olamayacağı sonucuna varılmıştır..

Progressivity

Progressivity

Üye
Alakası yok ...! Sizi düşündüren husus da bu zaten .Bilim ile din çok yakın ama siz sürekli uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz.Bilim sayesinde Allah'ın yarattığı her şeyi görmüyor muyuz???

Bak arkadaşım bu konuda konuşmaktan bıktım...Bu forumda hep bu tarz problemler çıktı ve gördüğümüz üzere çıkmaya da devam ediyor... Kendi düşüncelerini kendine saklamanı ve konu ile alakasız yorum yapmamanı istiyorum.... Konuda """bilimle uğraşmak istiyorsanız belli konularda inancınızdan feragat edeceksiniz""" böyle bir yorum getirecek unsur göremiyorum ...

sen göremezsin tabi dur bakalım sen bilim mi yapıyorsun ki bu işlerin ne kadar içindesin ki
daha öğrencisin herşeye balıklama atlama lapin gibi sana işlerin ne durumda olduğunu söylüyoruz burda din ile bilimi uzaklaştıran ben değilim sistem sana bundan bahsediyorum anlayışı pek kıt kardeşim benim lütfen sen cevap verme bu konuya daha fazla kendini yinelemekten başka bişey yapmıyosun abilerin akıl hocaların gelsin senin yada onlara sor bakalım ne diyorlar açtırma benim ağzımı şimdi bıktıysan yazma bu konularda kimse seni zorlamıyor! Ve benim konu ile alakasız yorum yaptığım sonucuna nerden ulaştın bilmiyorum ama sen bilim ve teknoloji bölümünde yazma istersen islami bölümde yazabilirsin ne istersen biz burda neyi tartışıyoruz sen bize hala Allah'ın yarattığından bahsediyosun lütfen cevap vericeksen konulara adam gibi cevap ver uslüplu cevap ver bıktım falan yok hayatım sizin gibilerle uğraşmakla geçti diyerek beni kötülemeye hakkın yok yaşının küçüklüğüne veriyorum ama tekrarlanması durumda bende nasıl konuşacağımı çok iyi bilirim

--------------- Ekleme ---------------

Mümün kardeşim çoğu hususlarda sana katılıyorum ama tekrar söyleyim sadece bilim bize birşey söyleyemez..bilimin açıklayamadığı metafizik alan var..yani bu olayların ne için oluğunu bilim bir noktadan sonra çözemiyor bunu da ya din ya felsefe yapar..tamam müslümanlar olarak kötü bir durumdayız,araştırmıyoruz,çalışmıyoruz,üretmiyoruz ama o konu farklı..din bilim meselesi yıllarca tartışılmış bunun üstüne onlarca kitap yazılmış ve bilimin dinden bağımsız olamayacağı sonucuna varılmıştır..

Hocam haklısınız islami açıdan bu böyledir sizinle hem fikirim maalesef uygulanan bu değil sorun orda şu an yapılan bilimsel çalışmalarda Tanrı gerçeği kabul edilmek istenmiyorsa suç benim mi yani ? Bilim objektif olmalıdır derken şuanki mevcut bilim anlayışını dile getirdim ben. Bilimi herkesim istediği gibi kullanıyor fakat biz müslümanlar maalesef bu konuda pek bişey yapamıyoruz ama nedenleride aşikar 16yaşındaki beyinler bile olayın vehametini kavramadan bize din dersleri vermeye başlıyorlar dolayısıyla olacağı budur yani yazık ki

bu konuyuda daha fazla uzatmak istemiyorum çivisi çıkmak üzere hepiniz hoşçakalın konuya iştirakın için tekrar çok teşekkür ederim nadir

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Seni Terbiyeye ve düzenli üsluba davet ediyorum ... Konu benim istediğim gibi yazarım ... Unutma akıl yaşta değil baştadır ... Ayrıca öbür tarafta bilim hiçbir ise yaramayacak bunun bilincinde olsan aynı cümleleri yüz kere tekrarlamazdin ... Sen susana kadar susmayacagım ... Sen beni susturamazsin ;)

Progressivity

Progressivity

Üye
buyrun işte çocukça bir savunma bende seni kale almış birşeyler anlatmaya çalışıyorum yazık sana ve senin gibilere öbür tarafta neyin işe yarayıp neyin yaramıyacağını verilen bu bilimsel uğraşların kimin nezdinde yapıldığını Allah biliyor sen değil o yüzden öbür tarafla ilgili bu kadar kesin konuşma istersen benim hangi bilinçte olduğumuda anlamadan beni yargılamaya kalkma hadi büyüklük bende kalsın ben sustum yoksa saçma sapan bir hal alacak bu durum herkese iyi günler cümleten

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sonunda sustun ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt