Şaşırtıcı Gerçek: Dna

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Hocam haklısınız islami açıdan bu böyledir sizinle hem fikirim maalesef uygulanan bu değil sorun orda şu an yapılan bilimsel çalışmalarda Tanrı gerçeği kabul edilmek istenmiyorsa suç benim mi yani ? Bilim objektif olmalıdır derken şuanki mevcut bilim anlayışını dile getirdim ben. Bilimi herkesim istediği gibi kullanıyor fakat biz müslümanlar maalesef bu konuda pek bişey yapamıyoruz ama nedenleride aşikar 16yaşındaki beyinler bile olayın vehametini kavramadan bize din dersleri vermeye başlıyorlar dolayısıyla olacağı budur yani yazık ki

bu konuyuda daha fazla uzatmak istemiyorum çivisi çıkmak üzere hepiniz hoşçakalın konuya iştirakın için tekrar çok teşekkür ederim nadir
hemefikiriz haklısın bu konuda bir kitap okumuştum "Tevhid" adlı..İsmail Raci Faruki'nindi o da bir İslami bilim geliştirmemiz gerektiğini vurguluyordu..

--------------- Ekleme ---------------

Sonunda sustun ...
Enesçiğim sakin ol boş tartışmaya gerek yok..Mümün kardeşim de çok doğru söylüyor okuduysan eğer..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Konu ile yapılan yorumlar aynı değil ... Konu başka yorumlar başka ... Aksi takdirde konuyu sildireceğim ...

goliykorol

Üye
arkadaşlar ben konuya kendimce bir özet getireyim (tabii müsade ederseniz) ben eskiden pek inançlı bir adam değildim ailem sürekli dini vecibelerimi yerine getirmem konusunda telkinlerde bulunuyrdu ve bunlar bana saçma geliyordu öyleki çevremde neden namaz kıldığını veya neden müslüman olduğunu tam idrak edemeyen birçok tanıdığım vardı.Ta ki Kuran da BİZ SİZLER İŞLEYİP KULLANASINIZ DİYE GÖKTEN DEMİRİ İNDİRDİK ibaresini görene kadar o an okuduğum bir bilimsel makalede dünyanın yapısında demirin bulunmadığı demirin oluşması için cok yuksek oranda basınç ve ısıya ihtiyaç duyması dolayısıyla demirin ya yıldızlarda ya da güneşte oluşup meteorlarla dünyaya düştüğünü yazması özet olarak demirin gerçekten gökten indiği gerçeği beni çok şaşırttı ve dünyamı değiştirdi. Demem o ki eğer aile telkiniyle ibadete başlasaydım din benim için sadece ailemden kalan bir miras bir örf bir anane olarak kalacak ve ruhumun deinliklerinde anlam ifade etmeyecekti sorarım size eğer Müslüman bir ailede doğmasaydık kaçımız kendi kendimize islamı seçerdik neyse fazla uzatmadan sadete geleyim Yüce dinimiz bile körü körüne inancı yasaklıyor neye ve ne için inanmamız gerektiğini araştırıp bilmemiz gerekiyor zaten bilimin ışığında ilerledikçe ulaşacağımız yegane yol Yaratıcı dır Allah hepimize bilinçli hurafesiz iman nasip etsin

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
arkadaşlar ben konuya kendimce bir özet getireyim (tabii müsade ederseniz) ben eskiden pek inançlı bir adam değildim ailem sürekli dini vecibelerimi yerine getirmem konusunda telkinlerde bulunuyrdu ve bunlar bana saçma geliyordu öyleki çevremde neden namaz kıldığını veya neden müslüman olduğunu tam idrak edemeyen birçok tanıdığım vardı.Ta ki Kuran da BİZ SİZLER İŞLEYİP KULLANASINIZ DİYE GÖKTEN DEMİRİ İNDİRDİK ibaresini görene kadar o an okuduğum bir bilimsel makalede dünyanın yapısında demirin bulunmadığı demirin oluşması için cok yuksek oranda basınç ve ısıya ihtiyaç duyması dolayısıyla demirin ya yıldızlarda ya da güneşte oluşup meteorlarla dünyaya düştüğünü yazması özet olarak demirin gerçekten gökten indiği gerçeği beni çok şaşırttı ve dünyamı değiştirdi. Demem o ki eğer aile telkiniyle ibadete başlasaydım din benim için sadece ailemden kalan bir miras bir örf bir anane olarak kalacak ve ruhumun deinliklerinde anlam ifade etmeyecekti sorarım size eğer Müslüman bir ailede doğmasaydık kaçımız kendi kendimize islamı seçerdik neyse fazla uzatmadan sadete geleyim Yüce dinimiz bile körü körüne inancı yasaklıyor neye ve ne için inanmamız gerektiğini araştırıp bilmemiz gerekiyor zaten bilimin ışığında ilerledikçe ulaşacağımız yegane yol Yaratıcı dır Allah hepimize bilinçli hurafesiz iman nasip etsin
Allah herkese böyle bir iman nasip eyler İnşallah..

qirL1903

qirL1903

Üye
O zaman şöyle diyelim ... Bilimi yaratan, senin düşünmeni sağlayan , sana o beyini veren veya bilim adamlarına o yeteneği ve düşünme gücünü veren Allah'tan başka kimse değildir ;)bir daha düşünün ...

:alkis :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt