Diyarbakır plakasında 'G' krizi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Diyarbakır plakasında 'G' krizi
Kürtçe’de ‘öküz’ anlamına GA, ‘dışkı’ anlamına gelen ‘GU’ ve Zazaca'da ‘dışkı’ anlamına gelen ‘GI’ harflerinin araç plakası olarak verilmesi tepkilere neden oldu. Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'nun İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile görüşmesi sonucu bu uygulama durduruldu. Söz konusu harflerin bulunduğu plakalı araç sahiplerinin plakalarını değiştirilebileceği açıklandı.

Kürt ve Zaza kökenli nüfusun yoğun olarak yaşadığı Diyarbakır'da, Kürtçe'de ‘öküz’ anlamına ‘GA’, ‘dışkı’ anlamına gelen ‘GU’ ve Zazaca'da ‘dışkı’ anlamına gelen ‘GI’ harflerinin araç plakası olarak verilmeye başlanması kentte krize nedendi. Bu plakaların kendilerine verilmesine tepki gösteren araç sahipleri, önce plakaları kabul etmeyerek itirazda bulundu. Ancak sonuç alamayan araç sahipleri, bu kez konuyu Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'na ileterek çözüm konusunda yardım talebinde bulundu.

DEĞİŞTİRİLEBİLECEK

Ensarioğlu da Diyarbakır Emniyet Müdürü Müstafa Sağlam ile görüşerek, bu konuda yardım istedi. Ensarioğlu, “Hemşerilerimiz bu konuda ciddi anlamda rahatsız olduklarını bize bildirdi. Bunun üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürümüzle görüşerek konuyu izah ettim ve yardım istedim. Sağolsunlar Emniyet Müdürümüz Mustafa Sağlam da Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüşercek bu harf gruplarındaki plaka verilmesini durdurdu” dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise bu harf guruplarının verilmesini durdurduklarını belirterek, söz konusu harflerin bulunduğu plakalı araç sahiplerinin itirazı üzerine plakadaki harflerin değiştirilebileceğini açıkladı.

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Haberlerde de izlemiştim. Plakalar değiştirileceği için sorun yok.

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
kürtçe bilen biri 34 gayı görunce nasıl tepki verecek::D

qirL1903

qirL1903

Üye
Hay ALLAh'ım ya :)

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
kendini tren sanabilir mazallah

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Çok saçma tek dil vardır Oda TÜRKÇE'dir.
ekleme
Halit bey , pardon konunun sizin oldugunu görmememişim.Yoksa yorum yapmazdım.

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Yok anıl dostum hani açılıyoruzya artık öyle değil malesef

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Allah Allah Kürtçede bu anlamlara geliyormuş ne yapalım yani?Ona kalırsa Turkey İngilizcede de hindi anlamına geliyor hatta abuk subuk espirilere maruz kalıyoruz ülkece bu yuzden.Bu ülkede tek resmi dil vardır oda Türkçe dir.Beğenmeyenler kapı dışarı yallah kimsenin kökünü kazık ile bağlamıyoruz bu topraklara

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
chevrolet nova piyasaya sürüldüğü zaman latin amerika'da satılamayan araba modelidir."no va" ispanyolca "gitmez" anlamına gelmektedir ki insanlar doğal olarak "cehvrolet gitmez" diye bir arabayı tercih etmemişler ve latin ulkelerınde satılmamıs bu araba nedeni insanların kendilerini kotu hıssetmeleri ve haklılarda ne kadar harıka bır araba olsada onun giibi düşünmek lazım yoksa siyasete tasımamak lazım olayı empati yaparsan haklılık payları var şüphesiz tek dil türkçedir bu anayasının değiştirilmesi TEKLİF DAHİ edilemeyen maddesidir değişmezde oyuzden siyasi olarak değerlendirmeyelim herseyede asırı tepkiler vermeyelim

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Türkiye Cumhuriyeti olarak resmi dilimiz Türkçe değil mi ... Ona itiraz etme veya değiştirme hakkını nasıl verebilirler ??? Türkiye sınırları içinde resmi dilimizde o plakanın hiçbir anlamı olmadığından bu isteğin reddedilmesi gerekirdi ... Ama öyle diyorlar ya onlar kardeşimiz oldu 2 günde ... Onların hakları hukukları var ... Bırakın bu işleri yaa ...!

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
kim dil değiştiriyo okumadınmı konuyu sanki resmi dil değişmiş ya sen arabanın 34 f..ck 45 olmasını istermisin kabul ediyosan sen kabul nasııl olsa resmi dil türkçe onun gibi ben ne yazdım oraya anayasının değiştirlmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerinden biridir o bide mesajlarına dikkat et yasak konular bunlar o taraflara cekme

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
İstemiyorsa gider farklı bir ilçeden alır plakasını...
Amma problem olmuş yahu.

Aslında asıl sorun olay değil olayın bu kadar büyütülmesi.

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
bencede olay büyütülüyor bu bir haber ve kabul edilmiş kim nederse boş sanki devlet diini değiştirdi kiltlenirse konu memnun olurum

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Türkiye Cumhuriyeti olarak resmi dilimiz Türkçe değil mi ... Ona itiraz etme veya değiştirme hakkını nasıl verebilirler ??? Türkiye sınırları içinde resmi dilimizde o plakanın hiçbir anlamı olmadığından bu isteğin reddedilmesi gerekirdi ... Ama öyle diyorlar ya onlar kardeşimiz oldu 2 günde ... Onların hakları hukukları var ... Bırakın bu işleri yaa ...!
tutamayacagım kendimi gene verip veriştirecem girişecem YA ALLAHHH
Yavuz sultan selimden beri başa bela değiller mi bunlar?Kurtuluş savasında işgal altında olmadıkları halde savaşa asker gondermeyen ve bu topraklarda "boşu boşuna" yaşayan yecüc ve mecüc diye tabir ettiğim bu zumrelere ben kardeşim demem arkadaş iyi vatanına bağlı en azından bölücülük yapmayan ahbabım olabilir ama asla kardeşim diye hitap etmem:bann:

--------------- Ekleme ---------------

bencede olay büyütülüyor bu bir haber ve kabul edilmiş kim nederse boş sanki devlet diini değiştirdi kiltlenirse konu memnun olurum

sana göre öyle olabilir işte ağırdan ağırdan değişiyor böyle sen ve senin gibileri uyutarak bu iş olur üzerinize serpilmiş ölü toprağı ohh ne ala memleket bir elinde cımbız bir elinde ayna gitsen dünya kimin umrunda:pro:
gene çıldırdım imla hataları çok yapıyorum

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Hakan beni yanlış anladın ... Onlara kardeşimiz diyenleri ve süreli onların haklarının olduğunu hatirlatanlara karşı bir eleştiride bulundum .... Bu arada konuyu şuraya buraya çekme demiş konu sahibi ... Çekiyorum buna çekmek denirse ... Aykırı bir durum düşünüyorsanız şikayet edebilirsiniz

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Hakan beni yanlış anladın ... Onlara kardeşimiz diyenleri ve süreli onların haklarının olduğunu hatirlatanlara karşı bir eleştiride bulundum .... Bu arada konuyu şuraya buraya çekme demiş konu sahibi ... Çekiyorum buna çekmek denirse ... Aykırı bir durum düşünüyorsanız şikayet edebilirsiniz

varol Enes sonuna kadar arkandayım

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Çok saçma tek dil vardır Oda TÜRKÇE'dir.
ekleme
Halit bey , pardon konunun sizin oldugunu görmememişim.Yoksa yorum yapmazdım.
İstetiğin konuya yorum yapma özgülüğün bulunuyor.;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...