Kur'an Ne Değişti, Ne de Bir Çelişkidir...!

Sponsorlu Bağlantılar

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Of yaa copy paste ler geri geliyor desenize :ehe:ehe senden yazı dizisi isteyen olmadı ki neden açıklama yapma gereği duyuyorsun ... Burada bir kişi bile senin fikrini öğrenmek istemedi ama zorla söylüyorsun ... Sığıntiligı bırak artık ... Çok şükür bu millet senin yorumlarına muhtaç değil ...

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
bi yazıyımda...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Yazmanı istemiyorum ...

Pure Life

Pure Life

Üye
Şimdi özel mesajlarıma baktımda hep denmiş seviyesiz konuşuyosun tepki alıyosun diye. Bugun oturcam size bi yazı dizisi hazırlıycam çok akademik çok fazla seviyeli olcak. Merak ettiğim şu acaba o zaman seviyeniz nasıl olcak..
sabırsızlıkla bekliyorum

Consul9

Consul9

Üye
yazzzz ama saçmalama yeter:)

Salihyet

Salihyet

Üye
Lütfen kuran ile ilgili olsun :) Ve türkçeyi katletmeyiniz..

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Ben bu kadar baskıya rağmen yazamazdım helal olsun cesaretli adammışsın

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Cesaretli mi yüzsüz mü tartışılır bence ....

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Ablacim olacağım ama hatasında ısrar ediyor ... Yazacağın yazınin amacı ne anlamıyorum ... Tartışmadan başka birşeye yaramayacak .... Yani bizim fikrimiz değişmeyecek senin de fikrin değişmeyecek ... Uzatmanın anlamı nedir ... Yorum yazma biz de yazmayalım olsun bitsin ...

Pure Life

Pure Life

Üye
Ablacim olacağım ama hatasında ısrar ediyor ... Yazacağın yazınin amacı ne anlamıyorum ... Tartışmadan başka birşeye yaramayacak .... Yani bizim fikrimiz değişmeyecek senin de fikrin değişmeyecek ... Uzatmanın anlamı nedir ... Yorum yazma biz de yazmayalım olsun bitsin ...
bebikim yorum yazmadığım anda üyenin bir tanesi çıldıracak ve banlanacak diye korkuyorum

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Kuran, türban, din, diğer dinler, hepsiyle ilgili..
Bak ama türbanla ılgılı sunları yazacaksan hıc yazma, neden kadınların saclarını kapıyor tanrı neden kadınlar özgür degıl vs..cunku Kur an da turbanla ılgılı bır ayet veya sure yok ayrıca sacınızı kapayınız da demıyor

l_mrt_l

Üye
53. ey iman edenler! siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı söylemekten çekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır.

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
konu ve anlatım gerçekten çok güzel

akisim

Üye
1400 yıl önce gelmiş bir kitap değiştirilmese de ogünkü anlamıyla bugünkü anlamı arasında çok fark var dünya da bütün düşünce sistemler değişiyor din değişmek zorunda yok yanlız kalır çağ dışı kalır ve çağına ters düşer ve değişmeyn düşünceler gibi yok olur gider

aLone

aLone

Üye
ya bu ***** gene mi gelmiş konuşuyonda noluyo ne senin ne bizim düşünceler değişiyor yaptığın yüzsüzlükle kalıyosun arkdaşım hem biz salağız sen mi akıllınsında bi tek sen inanmıyorsun bırak bu işleri aklına başına al her dini konuyada atlama Sapphire_06 ...!

Sevgi Çelik

Sevgi Çelik

Üye
daha az önce bana kuranda çok çelişki var çok şiddet var dyen arkadaşımın laflarına üzülmüştüm cevap veremedim ikna edici dye çok sağolun...inanın öle yorucu ki bu devirde kuran ahlakını yaşamak...kuranı savunmak kendim ble şüpheye düşüyorum kuran hakkında sorguluyorum...çok sağolun bu cevaplar için...artmasını dilerim çünkü dediğiniz gibi ilimle karşılık verilmeli...zorbalıkla doğmatik düşüncelerle değil...

kol@j

kol@j

Üye
inasanlarıno günden bu güne pek değiştiğini sanmıyorum...
iman edenlerin gerekçeleriyle, etmeyenlerin gerekçeleri hala aynı...
kur'an da sabit hükümlerle müteşabih (tartışmalı) yerler vardır. bunun çaressi şura suresidir. işin ehli alimler bilim adamı toplanır ve çağa uygun olarak karara bağlarlar. ama muallak konularda...

bir de tartışma mevzusu...
iyi bir avukat suçlu müvekkilini beraat ettirmesi bu adamın suçsuz olduğu anlamına gelmez.
ya da suçsuz bir adam suçlu da ilan edilip hüküm giyebilir.
buradaki avukat ve savcının yeteneğine kalmış.
ben tartışsam bilgimin yetmediği yerde kalabilirim. bu kur'anın büyüklüğüne gölge düşürmez.
beni küçük düşürür.
kur' an ı beğenmeyenler kur'ana denk bir kitap getirsinler...
tahsil yüzü görmemiş, okuma yazma bilmeyen öksüz ve yetim bir insandan (hz. muhammed s.a.v.) böyle bir kitap geldi... bu en büyük mucizedir. onun anlayamamak benim acizliğimdendir.
hayırlı forumlar

--------------- Ekleme ---------------

sevgi hanım bu çelişki gibi görünmese imtihan sırrı kalmaz... bazı şeylerin muallakta bırakılmasının bir sebebi budur.
herşey zıddıyla bilinir: iman x şüphe
imanı ortaya çıkaracak şey zaten şüphedir. işin aslını anlamaya çalıştıran şey...
fakat allah' a ulaşıncaya kadar öğrenilcekler sonsuzdur. o yüzden şüphelerle boğuşmak insana bir fayda vermez.
"hele öğreneyimde kesinliği olursa inanırım." demeye ömrümüz yetmez.
biz bir öğrenciyken öğretmenimizin öğrettiklerini nasıl kabul ediyorsak.(çünkü onun tahsiline tecrübesine bilgisine inanmışızdır.) Kendimizin ve dünya ntarihinin o kadar peygamberine, o kadar alimine, o kadar evliyasına inanmamak daha büyük bir gafillik olmaz mı? elbetteki öğrenmek zorundayız. öğrenmeyi şüpheye düşmek için değil ,imana kuvvet gelmesi için yapsak daha iyi olmaz mı?

tekrar hayırlı orumlar

destroy116

destroy116

Üye
Eline sağlık İsa

Üst Alt