2-3 kelam edeyim ben de bu malum arkadaşa...
Inanırsın yada inanmazsın, orası ne beni ne de başka birini bağlar. Ancak eğer ortaya bir görüş atıyor, karşımızdakinin görüşünü kabul etmiyor ve bunu çürütmek istiyorsak bunu "medeni" bir şekilde yapmalıyız. Ancak sen mahalle karıları gibi önce karşındakinin inancına hakaret ederek bu insanları provoke ediyor, sonra tepkiyi görünce de "yok mu medeni şekilde tartışacak? Zaten siz müslümanlar böyle bağnaz, karşı fikirlere tahammül edemeyen insanlarsınız." diyerek "akıllı" ayağına yatıyorsun. Bu tavırlar benim lugatımda akademik çalışmalar içinde bulunduğunu iddia eden, entellektüel bir insanın yapacağı iş değil. Insanın doğasında olan birşeydir çekemediğini kötülemek. Sen de son birkaç gündür bunu çok güzel bir şekilde örnekledin. Bu üslupla, peşinde koştuğun "usturuplu tartışmacılar"ın seni kale alacağını beklemiyorsun herhalde. Haklı bile olsan haksız durumuna düşersin bu kafayla.
Bir önceki ve yöneticilerce kapatılan konuda senin tezlerine seninkine benzer bir üslupla cevap vermiş ve sana benzer sorular yöneltmiştim ancak artık bir cevap beklemiyorum. Çünkü senin amacın öyle gözüküyor ki tartışmak değil provoke etmek ve gelen tepkiler sonucunda bir tatmin yaşamak. Şu ana kadar bu ve benzeri dini konuları birçok insanla tartıştım ancak senin kadar bayağı tavırları inan bana en koyu ateistte bile görmedim. Farkındaysan yazdıklarının içerikleri ile ilgili hiçbir söz söylemiyorum. Beni rahatsız eden söylediklerin değil üslubun. Bu mesajı cevaplamaya da zahmet etme çünkü bu konuyu uzatmaya niyetli değilim. Tartışmayı bilen insanlarla tartışabilirim sadece...