Bosna Hersek:1-Türkiye:1

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Atakan

Atakan

Üye
    Konu Sahibi
Bosna Hersek:1-Türkiye:1
Tren kaçtı! Geçmiş olsun!

Çaba verdik, gönülden istedik, tek yürek olduk yetmedi.. Bosna'da bıraktık hayallerimizi.. Aslında Emre'yle öne de geçtik, ancak 25'te Salihovic'in golünü çeviremedik. Bosna'yla fark 4 puan. Hiçbirşey imkansız olmasa da, biz Afrika trenini artık arkasından izliyoruz.. Geri döner mi, bilmiyoruz..

NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Bosna-Hersek ile deplasmanda kader maçına çıkan A Milli Takım'da, teknik direktör Fatih Terim, Estonya maçındaki kadroyu 3 oyuncu dışında bozmadı.

Fatih Terim, sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Gökhan Zan ile Kazım'ın yerine Önder ve Semih ikilisini ilk 11'de sahaya sürerken, Estonya maçında ilk 11'de sahaya çıkan Sercan'ı yedeğe çekip, Ceyhun'a şans verdi.

Önder, savunmanın göbeğinde Servet ile birlikte görev alırken, Semih ise ilerde milli takım adına gol aradı. Ceyhun da savunmanın önünde rakip atakları kesme görevini yaptı.

Sercan Yıldırım'ın yanısıra Nihat, Nuri, İsmail, İbrahim Kaş, Sabri ve kaleci Sinan yedekler arasında yer alırken, Halil Altıntop, Serkan Kırıntılı ve Mustafa Sarp maç kadrosuna alınmadı.

Bosna-Hersek'te, Turkcell Süper Lig takımlarından Eskişehirspor'da forma giyen Nadareviç, Türkiye karşısında ilk 11'de sahaya çıkarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Kenan Hasagiç ise kadroda yer almadı.

-MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU-
Karşılaşma öncesi Hakkari'de şehit düşen askerler ve İstanbul'daki sel felaketinde vefat edenler anısına saygı duruşu yapıldı.

A Milli Takım oyuncuları da Bosna-Hersek maçına kollarına siyah bant takarak çıktılar.

-DEVLET BAKANI ÖZAK DA İZLEDİ-
Türkiye için büyük önem taşıyan karşılaşmada Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da millileri yalnız bırakmadı ve Zenica'ya gelerek maçı izledi.

Özak'ın yanısıra UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyeleri de maçı izleyenler arasında yer aldı.

-STAT TAMAMIYLA DOLDU-
İki takım için de hayati önem taşıyan karşılaşmaya Boşnak taraftarlar büyük ilgi gösterdi ve stadı tamamıyla doldurdular.
Grupta sahasındaki tüm maçlarını Bilino Polje Stadı'nda yapan ve bu 3 karşılaşmayı da kazanmasını bilen Bosna-Hersek, yine taraftarların büyük desteğiyle millilerin karşısına çıktı.
Boşnak taraftarlar, takımlarının yanısıra zaman zaman (A) Milli Takım oyuncularına da sevgi gösterisinde bulundular.
Bu arada mücadeleyi 1500 kadar Türk vatandaşı da kendilerine ayrılan bölümde izledi.

-TAKIM KAPTANLARI FAIR PLAY ÇAĞRISI YAPTI-
Karşılaşma öncesi (A) Milli Takım Kaptanı Tuncay Şanlı ile Bosna-Hersek Kaptanı Emir Spahiç, fair play çağrısı yaptılar.
İki oyuncu, mikrofondan tribünlere saha içinde fair-play çerçevesinde mücadele edeceklerini söylediler.

BOSNA HERSEK: 1 - TÜRKİYE: 1
Stat
Bilino Polje

Hakemler
Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca, Jose Manuel Silva Cardinal, Joao Ferreira (Portekiz)

Bosna-Hersek
Supiç, Spahiç, Nadareviç, Jahiç, Rahimiç, Muratoviç, Salihoviç, Misimoviç, İbriciç, Dzeko, Ibiseviç

Türkiye
Volkan, Gökhan Gönül, Önder, Servet, Hakan Balta, Ceyhun, Hamit, Emre Belözoğlu, Arda, Tuncay, Semih

Goller
Dk. 4 Emre Belözoğlu (Türkiye), Dk. 25 Salihoviç (Bosna-Hersek)

Önemli Anlar
VE KARŞILAŞMANIN SON DÜDÜĞÜ GELİYOR... ÖNE GEÇTİĞİMİZ MAÇTA BOSNA HERSEK'LE 1-1 BERABERE KALIYORUZ VE GRUPTAN ÇIKMA ŞANSIMIZI MUCİZELERE BIRAKTIK...
90+3. dakika: Muslimovic sarı kart görüyor...
90+2. dakika: Yükleniyoruz... Ceza sahası sağ çaprazında Gökhan topla buluştu... Orta denemesi... Savunmadan sekiyor...
90+1. dakika: Sercan penaltı noktası üzerinden sert vurdu... Savunmadan dönüyor...
90. dakika: 4 dakikalık kaybolan zaman işareti geliyor...
89. dakika: Emre ceza sahası içerisine ortaladı... Bir kafa... Üstten dışarıya gidiyor...
87. dakika: Tuncay ceza sahası dışından yerden sert vurdu... Kaleci Supiç'te kalıyor...
86. dakika: Arda ceza sahası dışından sert vurdu... Direkten döndü... Atağımız devam ediyor... Yerden bir pas... Gökhan ceza sahası sağ çaprazından vurdu... Yine olmuyor... Olmayınca olmuyor...
84. dakika: Supiç topu oyuna sokmakta gecikince sarı kartı görüyor...
83. dakika: Sol kanattan bir orta... Arka direkte Gökhan vurdu kafayı... Az farkla direğin dibinden dışarıya gitti...
82. dakika: Semih sarı kart görüyor...
81. dakika: İkinci gole bir kez daha çok yaklaştık ama yine atamıyoruz... Penaltı noktası üzerinde Semih topla buluştu... İlk pozisyonda vurmadı... Geriden gelen Arda'ya çıkarttı... Arda'da da vuramıyor savunma uzaklaştırdı...
80. dakika: Dzeko ceza sahası dışından yerden vurdu... Az farkla yandan dışarıya gidiyor...
79. dakika: İbriciç çıkıyor, Vladavic oyunda...
75. dakika: Kalemizde büyük tehlike... bir türlü uzaklaştıramadık... Penaltı noktası üzerinden sert bir şut... Volkan'da kaldı...
72. dakika: Bosna Hersek sağ kanattan geldi... Ceza sahamız içerisine sert bir orta... Volkan'da kalıyor...
69. dakika: Ibiseviç çıkıyor, Muslimoviç oyunda...
68. dakika: Pjanic sarı kart görüyor...
65. dakika: Savunmamızın arkasına bir top... Volkan çıktı ve topu aldı...
64. dakika: Ceyhun sarı kart görüyor...
61. dakika: Muratoviç çıkıyor, Pjanic oyunda...
59. dakika: Dzeko yaklaşık 30 metreden yerden vurdu... Volkan iki hamlede topu kontrol ediyor...
55. dakika: Arda ceza sahası köşe çizgisi üzerinden sert vurdu... Kaleci iki hamlede topu kontrol ediyor...
53. dakika: İkinci gole çok yaklaştık... Ceza sahası içerisinde bir verkaç... Sercan penaltı noktası üzerinde vurdu... Kalecinin bacaklarına çarpan top... Atağımız devam ediyor... Bir şut daha... Savunmaya çarpıyor... Şanssız olduğumuz bir dakikaydı...
50. dakika: Semih'ten ceza sahasına giren Sercan'a bir pas denemesi... Savunma araya girdi...
48. dakika: Sercan ceza sahası sol çaprazında topla buluştu... Yerden sert bir şut... Savunmadan dönüyor...
46. dakika: İkinci yarıya Bosna Hersek başladı... Milli Takımımızda Önder ve Hamit çıktı, İsmail ve Sercan oyunda...
İLK YARININ SON DÜDÜĞÜ GELİYOR... BOSNA HERSEK 1-1 TÜRKİYE...
45+2. dakika: Dzeko ceza sahası sol çaprazından vurdu... Yan ağlarda kalıyor...
45+1. dakika: Salihoviç çok uzaklardan vurdu... Volkan son anda kornere çeldi... Köşe vuruşunu kullandılar... Uzaklaştırıyoruz...
2 dakikalık kaybolan zaman işareti geldi...
45. dakika: Arda sarı kart görüyor...
44. dakika: Savunmamızın arkasına bir orta... Ofsayt bayrağı kalktı...
42. dakika: Misimoviç ceza sahası dışından yerden vurdu... Volkan iki hamlede topu kontrol etti...
41. dakika: Arda ceza sahasının dışında aldığı topla kale sahasına girdi... Bir çalım denemesi... Kaptırıyor topu...
39. dakika: Misimoviç sol kanattan ortaladı... Savunmamız karşılıyor...
37. dakika: Rahimiç sarı kart görüyor...
36. dakika: Savunmamızın arkasına bir orta... Servet'ten sekiyor... Volkan çıkmadı... Gökhan son anda araya giriyor...
35. dakika: Emre, Hamit'in önüne açtı... Hamit doğrudan kaleye vurdu... Top farklı şekilde yandan dışarıya gidiyor...
34. dakika: Semih ceza sahasının hemen dışında yerde kaldı... Hakem faulü veriyor...
33. dakika: Kalemizde büyük tehlike... İbriciç, Volkan'la karşı karşıya... Geçti onu... Kale boş... Açısı daraldı... Yerden bir şut... Servet çizgi üzerinden çıkartıyor...
32. dakika: Köşe vuruşunu Emre kullandı... Bir korner daha... Diğer taraftan Arda kullanacak korneri... Ön direğe ortalıyor... Savunma karşıladı...
31. dakika: Hamit'in koşu yoluna derinlemesine bir pas... Hamit ceza sahası sağ çaprazından çok sert vurdu... Kaleciden dışarıya gidiyor... Korner...
29. dakika: Ceza sahasının dışından serbest vuruş kullanacağız... Ceyhun doğrudan kaleye vurdu... Savunmadan dönüyor...
27. dakika: Bu arada maçın hakemi ile Terim arasında bir tartışma yaşanıyor... Ve hakem, Fatih Hoca'yı tribünlere gönderiyor...
25. dakika: Ve top ağlarımızda... Serbest vuruşu Salihoviç kullandı ve topu '90' diye tabir edilen yere gönderdi...
24. dakika: Emre sarı kart görüyor... Belçika maçında cezalı duruma düşüyor tecrübeli oyuncu... Ceza sahasının hemen önünden serbest vuruş kullanacaklar...
23. dakika: Bosna Hersek'in atakları sıklaştı... Sağ taraftan köşe vuruşu kullanacaklar... Ceza ashası üzerine doğru bir orta... Savunmamız karşılıyor...
22. dakika: Misimoviç sağdan ortaladı... Volkan çıktı ve topu yumrukladı...
21. dakika: Sağ taraftan köşe vuruşu kullanacaklar... Misimoviç ortalıyor... Altıpas üzerinde savunmamız kafayı vuruyor...
18. dakika: İbriciç yine sağ kanattan geldi... Ortalıyor... Kafalardan seken top... Gökhan uzaklaştırdı...
17. dakika: İbriciç sağ kanatta topla buluştu... Üç oyuncumuz var karşısında... Bir çalım denemesi... Arda'da kalıyor top...
14. dakika: Arda orta sahada topla buluştu... Sağ kanatta top isteyen Hamit'e ortalıyor... Hamit yetişemiyor topa... Aut...
11. dakika: Sağ taraftan köşe vuruşu kullanacağız... Ceza sahası dışına doğru bir orta... Hakan Balta gelişine sert vurdu... Üstten dışarıya gidiyor...
9. dakika: Soldan geldiler bu kez... Yerden bir şut... Volkan'da kalıyor...
8. dakika: Emre, Bosna Hersek yarı sahasının ortasından kazanılan serbest vuruşu kullandı... Servet kafayla altıpas üzerine doğru çevirdi... Semih son anda dokundu... Kalecide kalıyor...
7. dakika: Sağdan geldiler yine... Arka direğe doğru bir orta... Volkan çıktı ve topu aldı...
5. dakika: Emre golden sonra tribünlere giderek asker selamı verdi...
4. dakika: Ve goooooooooooooooooooolll... Gooooooooooooollll... Goooooooolll... Emre atıyor... Tuncay sağ kanattan getirdi... Yerden bir orta... Ön direkte Semih vuramadı... Seken top... Altıpasın önünde Emre vurdu ve topu ağlara gönderdi...
3. dakika: İbriciç sağ kanatta topla buluştu... Karşısında Servet var... Servet'te kalıyor top...
2. dakika: Kendi yarı sahamızda top çeviriyoruz...
1. dakika: Maça Türkiye başladı...
VE KARŞILAŞMANIN İLK DÜDÜĞÜ ÇALIYOR... BAŞARILAR AY-YILDIZLILAR...

By Asabi

By Asabi

Üye
Gruptan çıkması çok zor artık.
Pfff :(

Salihyet

Salihyet

Üye
Bu ciddiyetsizlik ile herşey hayal bundan sonra..

Atakan

Atakan

Üye
    Konu Sahibi
Siz zaten gitmeyin Dünya Kupasına,süper oynadınız(!)

Silinen Üye 299735

Üye
Ben böle maç görmedim yha hakem ayrı kalecileri ayrı...:@

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Gökhan Gönül e bir süre inanılmaz sinirli olacağım..Bu kadar top ezilmez be kardeşim..

Fatih Terim en önemli maçta takımı bırakıp tribüne gidiyorsa , kusura bakılmasın ben bunu kabullenemiyorum..Sinirlerim aşırı bozuldu...!

By Asabi

By Asabi

Üye
Offf pfff biz bu kafayla kupa mupa alamayız ! Duruyolar; son dakika da iyi oynamaya başlıyolar !
Sercan ın pozisyona ne demeli acaba !

lovestar

lovestar

Üye
umudum olmasada izledim maçı.yazıklar olsun...büyük oyuncular 40 milyon euro luk oyuncularımız var.hepsi hikaye.sahada gezdi bugün arda.son dk larda biraz kıpırdandı o kadar.gökhan tamam süratlisin fiziğin var ama futbol zekasına sahip değilsin.tıpkı afrikalı kanat oyuncuları gibi.emre ye helal olsun bir ileri bir geri en çok koşan oyuncumuzdu.sercan ve semih pozisyonlara girdiler ama bugün kaleci çok iyiydi.birde hakemin kart tercihleri çok sık oyunun durması,bosnalıların oyunu soğutma adına yaptıkları,kalecinin düşmanca tavırları oyunu çok sinir bozucu bir hale getirdi.ismail değişkliği gereksiz di.tamam önder çıksın ama yerine girecek adam ismail değil.defansta tek istikrarlı görüntü çizen oyuncu servet.volkan bugün genel anlamda iyiydi.ama başka kalecilerin o kadar rahatlıkla kontrol edeceği toplarda çogu zaman hangi noktada duracağını bilemediğinden.bazen uzak köşelere uçmak,bazen de kıl payı topu tokatlamak zorunda kalıyor.ama iyiydi istekli bir görüntü çizdi.ben sadece arda nın koşmamasını,isteksiz oynamasına türk futboluna br ihanet olarak yorumlamak istiyorum.estonya nın köy takımı defansında doldur boşaltlar ver kaçlar kafayla gol atmalar kolay.hadi büyük oyuncusun madem göster kendini bu maçta.benim ibrahim üzülmezim,toramanım,nihatım belki o tekniğe sahip değildi ama yüreğiyle oynarlardı.yazıklar olsun milli takım da fatih terim devri bitsin artık...

Atakan

Atakan

Üye
    Konu Sahibi
umudum olmasada izledim maçı.yazıklar olsun...büyük oyuncular 40 milyon euro luk oyuncularımız var.hepsi hikaye.sahada gezdi bugün arda.son dk larda biraz kıpırdandı o kadar.gökhan tamam süratlisin fiziğin var ama futbol zekasına sahip değilsin.tıpkı afrikalı kanat oyuncuları gibi.emre ye helal olsun bir ileri bir geri en çok koşan oyuncumuzdu.sercan ve semih pozisyonlara girdiler ama bugün kaleci çok iyiydi.birde hakemin kart tercihleri çok sık oyunun durması,bosnalıların oyunu soğutma adına yaptıkları,kalecinin düşmanca tavırları oyunu çok sinir bozucu bir hale getirdi.ismail değişkliği gereksiz di.tamam önder çıksın ama yerine girecek adam ismail değil.defansta tek istikrarlı görüntü çizen oyuncu servet.volkan bugün genel anlamda iyiydi.ama başka kalecilerin o kadar rahatlıkla kontrol edeceği toplarda çogu zaman hangi noktada duracağını bilemediğinden.bazen uzak köşelere uçmak,bazen de kıl payı topu tokatlamak zorunda kalıyor.ama iyiydi istekli bir görüntü çizdi.ben sadece arda nın koşmamasını,isteksiz oynamasına türk futboluna br ihanet olarak yorumlamak istiyorum.estonya nın köy takımı defansında doldur boşaltlar ver kaçlar kafayla gol atmalar kolay.hadi büyük oyuncusun madem göster kendini bu maçta.benim ibrahim üzülmezim,toramanım,nihatım belki o tekniğe sahip değildi ama yüreğiyle oynarlardı.yazıklar olsun milli takım da fatih terim devri bitsin artık...
Sadece Arda mı sahada gezdi?
Maçı bize Arda mı aldıracaktı yani?

lovestar

lovestar

Üye
öne çıkan oyuncuların ne yaptıgını tek tek yazmışım iyi oku.sadece arda kötü demedim.ama ne çok birşeyler beklenilen futbolcumuzun yan gelip yatması ne kadar doğru sence?galatasaraylı bile olsam bu yorumu burada böyle yapardım.eskiden arda barcelona ya bile gitse oynar derdim.ama görüyorum ki arda oynasa oynasa galatasaray da oynar bu kafayla...

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Arda kötü oynamış olabilir , her maçta iyi oynayacak diye bir kaide de olamaz.. Takım olarak kötüydük..Takım da sivrilen oyuncuların başında yine Emre Belezoğlu vardı..Fakat yetmedi..

Hey Fatih Terim ,bu kadar önemli maçta sen neredesin ? Neden oyunlarınla birlikte değilsin sorarım sana ? Bu kadar mı basit...

Silinen Üye 299735

Üye
DiaBLoS™;1612462' Alıntı:
Hey Fatih Terim ,bu kadar önemli maçta sen neredesin ? Neden oyunlarınla birlikte değilsin sorarım sana ? Bu kadar mı basit...

O zaten apayrı bi konu...Ya bizimkilerdede biraz yorqun ve maçtan sıkılmış gibi bi hava vardı...zaten kalecileri beni deli etti... oyunu %70 soğutan o :@

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Sür eşşeği niğdeye..

aLone

aLone

Üye
hay allahım ya delirtiler beni maçta saç baş kalmadı ya:@

Atakan

Atakan

Üye
    Konu Sahibi
öne çıkan oyuncuların ne yaptıgını tek tek yazmışım iyi oku.sadece arda kötü demedim.ama ne çok birşeyler beklenilen futbolcumuzun yan gelip yatması ne kadar doğru sence?galatasaraylı bile olsam bu yorumu burada böyle yapardım.eskiden arda barcelona ya bile gitse oynar derdim.ama görüyorum ki arda oynasa oynasa galatasaray da oynar bu kafayla...
Arda sahada gezdi demek bence haksızlık.
İyi oynamadığını ben de kabul ediyorum zaten...
Neyse uzatmaya gerek yok :oke:

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Oynanmadan Maç Kazanılmaz Daha Başlama Vuruşu Yapılırken oyuncuların yüzüne Baktınızmı Hepside maçı kazanamıyacaklarını biliyor ve bir an önce maç bitsede gitsek modunda oynanan bir maçtı veryansın edicek bir şey yok Nacizane oyunu ile bosna dünya kupasına giderken Medya ve klüplerin yere göğe sıgdıramadığı oyuncular ile buraya kadarmış dedik oyuncuların yüksek ücretler talep ederken bu maçın kasedini koyup izlemelerini ve ondan sonra aynı ücreti istemelerini tavsiye ediyorum yazık daha doğru dürüst bir stadyumu olmayan bosna dünya kupasına gidiyor biz aynı yerdeyiz....

Hellboy®

Hellboy®

Üye
Tren kaçmıştır geçmiş ola ...
artık bosnanın ispanyaya yenilip estonya ile berabere kalmasını beklemek biraz aptallık olur :) bizim zar zor yendigimiz estonyayı kendi sahalarında 7 0 yendiler böylesine önemlli bir macta napar eder kazanırlar zaten bizim son 2 macımızı yenicegimiz de meçhul malesef tüm kadro değeri bizim 2 oyuncumuz bile etmeyen bosna 2010 dünya kupasında biz yokuz
Şu oyuncu bu oyuncu kötü demicem takım olarak kötüydük (ama bizim sağ kanada kim geçse batırıyo 2. yarıda sabrı gırmelıydı en azından hırslı ve euro 2008 de almanya macında ne yaptıgını görduk )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...