Akvaryum Dünyası İle İlgili Tüm Sorularınızı Buraya Yazın, Cevaplayalım

Sponsorlu Bağlantılar

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
Recep kardeşim geçenlerde 4 tane Japon balığı aldım.
Fakat birinin üzerinde beyaz benek olduğunu farkettim.
Sanki derisi çürüyor gibi...
Balık diğerlerine göre keyifsiz ve halsiz.
Suyu ilacladım.

Başka ne yapmam gerekir ?
Ve bu neden kaynaklanabilir ?

akvaryumu ilaçlamakla doğru yapmışsın çünkü beyaz benek hastalığı bulaşıcıdır ve tez vakitte etkisni gösterir akvaryum suyuna 50 lt.karşılık 1 çay kaşığı saf tuz(kaya tuzu)at bu balıkların direncini arttırır ayrıca akvaryum suyuna mecbur kalmadıkça el surme!
hastalık akvaryuma dışarıdan herhangi bir yolla bulaşmış olabilir bu(yem,su değişikliği.süs,akvaryuma eklenen yeni bir balık vs.)olabilir.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
akvaryumu lamakla doğru yapmışsın çünkü beyaz benek hastalığı bulaşıcıdır ve tez vakitte etkisni gösterir akvaryum suyuna 50 lt.karşılık 1 çay kaşığı saf tuz(kaya tuzu)at bu balıkların direncini arttırır ayrıca akvaryum suyuna mecbur kalmadıkça el surme!
hastalık akvaryuma dışarıdan herhangi bir yolla bulaşmış olabilir bu(yem,su değişikliği.süs,akvaryuma eklenen yeni bir balık vs.)olabilir.

Tuzu sadece suya öyle atacak mıyım?
Japon balıklarını yeni aldım ve onlardan biri öyle zaten.
Ayrıca yem de yeni bitmişti. Değiştirmek zorunda kalmıştım.

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
bardakta eritip kendi suyuyla içine atarsan daha iyi olur.
balık seçerken oynak gizlenmeyen yüzerken canlı ve yarasız balık seçmeye özen göster...

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Tuzu bu konuyu okumadan önce atmıştım direkt attım ama bir sorun yok.
Hasta dediğim balık da eskisine göre daha hareketli.
Tecrübe oldu benim için.

Sağol. :oke:

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
bişey değil ne demek...:oke:

büsraa

Üye
ewt yara gibiydi ama şimdi geçti şimdi hepsi çok sağlıklı.ancak melek balığı aldım o bazen saldırganlaşıyo ve diğerlerine saldırı önce japonlara saldırıyordu şimdi çöpcülerin yüzgeçlerini ısırıyo ne yapmalıyım sizce.cevap için teşekkür ederim

blackstone28

blackstone28

Üye
sarı prenses i nasıl kusturucam

//Japon//

Üye
ben 3 japon balığım var ve fanusda besliyorum. günde 2 tane yem veriyordum. ve hiç kaya tuzu atmadım. deep lix markalı acrifix çözelti attım. balıkalrımdan biri 2 hafta sonra öldü 3. haftasındayım yemini 1 e indirdim. balıklarımdan biri hamile olarak almıstım. çok şişti ve göz çevresi büyüdü. karnı yüzgecleri yer yer siyah lekeler olustu. diğer balığımada hafifce bulasmaya basladı ne yapmalıyım.

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
ewt yara gibiydi ama şimdi geçti şimdi hepsi çok sağlıklı.ancak melek balığı aldım o bazen saldırganlaşıyo ve diğerlerine saldırı önce japonlara saldırıyordu şimdi çöpcülerin yüzgeçlerini ısırıyo ne yapmalıyım sizce.cevap için teşekkür ederim

bişey değil ne demek...balıkların iyileşmesine sevindim melek biraz agresif bir balıkdır japon gibi uyumlu bir balıkla beslendiği zaman saldırıcı olabilir onun için balıkları ayırmalısın meleği japonla aynı avaryumda yaşatmamaya özen göster..melekler daha çok ciklet türleriyle uyuşurlar yada kedi balıkarıyla...

ben 3 japon balığım var ve fanusda besliyorum. günde 2 tane yem veriyordum. ve hiç kaya tuzu atmadım. deep lix markalı acrifix çözelti attım. balıkalrımdan biri 2 hafta sonra öldü 3. haftasındayım yemini 1 e indirdim. balıklarımdan biri hamile olarak almıstım. çok şişti ve göz çevresi büyüdü. karnı yüzgecleri yer yer siyah lekeler olustu. diğer balığımada hafifce bulasmaya basladı ne yapmalıyım.

suyun tamamını değiş değiştiğin su bekletilmiş olmasına özen göster(en az 3 günlük)daha sonra çok az da kaya tuzu at ilac önermiyorum ama mecbur kalırsan iyileşme göremezsen kullanabilirsin ayrıca suyu değişirken sıcaklığa dikkat et çok fark olmasın eski suyun sıcaklığında olsun...

büsraa

Üye
tekrr teşkr ederm ama artık birbirleriyle anlaşıyolar.yani meleğin saldırdığını görmedim diğerlerinde de ama meleği ayıracağım yinede.ii günler

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
tekrr teşkr ederm ama artık birbirleriyle anlaşıyolar.yani meleğin saldırdığını görmedim diğerlerinde de ama meleği ayıracağım yinede.ii günler

bişey değil ne demek yardımcı olabildiysem....bencede ayır japonla görünüm olarak da uymuyorlar:)iyi günler...

ayuce

ayuce

Üye
Benim akvaryumumda 2 zebra ciklet var biri dişi biri erkek bunlar birbirlerini ısırmayamı çalışıyorlar yoksa oynuyorlar mı anlamadım ne olabilir

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
oynuyorlar tabii zebralar birbirine karşı agresif değildir ama belki dışı erkek uyuşmazlığından olabilir çünkü onlarda erkek dışı oranı vardır.

dionisya

dionisya

Üye
4 yıldır yaşayan bir japon balığım var ama dun ssuyunu değiştirdim her zamanki gibi bi miktar kaya tuzu ve dinlenmiş suyla fakat bugun balığın solungac ve kuyruk kısımlarında kanamalar gordum sizce neden olmuş olabilir?:bilmem:

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
4 yıldır yaşayan bir japon balığım var ama dun ssuyunu değiştirdim her zamanki gibi bi miktar kaya tuzu ve dinlenmiş suyla fakat bugun balığın solungac ve kuyruk kısımlarında kanamalar gordum sizce neden olmuş olabilir?:bilmem:

yaptıkların doğru şeyler,tuzu fazla atmış olabilirmisin? solungaçlarını yakmış olabilir...:hmmm:allalla:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
5000 gösterimi aştı konu :)
Nette bayağı popülersin Recep :oke:

berkobey

Üye
balığım olmasada konu ilgimi çekti.. iyi qünler

yigithanw

Üye
recebin yetmedği yerlerde bana özel msj atarkta sorulara cevap alabilirsiniz japondan discusa kadar geniş bir balık üretimhanem var.

Üst Alt