"USB Aygıtı Tanımadı" sorununa çözüm aranıyor... YARDIM

Sponsorlu Bağlantılar

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
"USB Aygıtı Tanımadı" sorununa çözüm aranıyor... YARDIM
"USB AYGITI TANINAMADI" hatası çoğu kişinin başına gelen bir hata çözümü ise tam net birşey değildir bir kaç çözüm üretmek gerekirse:

- KASANIN ARKA TARAFINDAKİ USB GİRİŞLERİNE TAKILABİLİR (ÖN TARAFTAKİ USB GİRİŞLERİ YERİNE)
- "AYGIT YÖNETİCİSİNDEN" EVRENSEL SERİ YOL DENETLEYİCİSİ GRUBUNDAKİ BÜTÜN AYGITLAR KALDIRILIP TEKRAR YÜKLENEREK
- FAZLA GÜÇ HARCAYAN (WEBCAM,USB GİRİŞİNDEN ELEKTRİK ALAN ÇEVRE BİRİMLERİ VB) DONANIMLAR SÖKİLEREK
- EN SON USB DRİVER YÜKLENEREK
- KESİN ÇÖZÜM FORMAT :ehe

sorunun giderilebilir. Ama dediğim gibi net birşey değil çünkü sorunu kimse net çözemiyor benim burda konuyu açmamın nedeni bu sorunun nedenini net bir şekilde bulup sorunu gidermek ben hala araştırıyorum ama daha bulamadım. BULAN VARSA LÜTFEN YAZSIN ÇÜNKÜ BU HATA GENELLİKLE CEP TELEFONLARINDA DA OLUYOR VE BİLGİSAYARDA KULLANAMIYORUZ.

Bu konuyla ilgi nette araştırma yaptım bir arkadaş şöyle yapmış:
Öncelikle bu sorunu çözmek için pc mizde en az bir tane usb 1.0 portumuzun olması gerekiyor. Ve aygıtımızın usb 2.0 desteklemesi gerekiyor. Ben şöyle yaptım.

Benim yazıcı usb 1 portuna takıldığında bu yazıcı daha hızlı çalışabilir falan gibi bi uyarı geliyo. Sizinkilerde de geliyor olması lazım. Bu uyarı geldikten sonra ilgili balona tıklıyoruz ve karşımıza bu aygıtı takabileceğimiz uygun olan yani usb 2 portlarının listesi geliyor. İşte tam bu liste ekrandayken aygıtımızın usb kablosunu usb 1 portundan çıkarıp usb 2 portuna takın. Bu işlem sonucunda size herhangi bir uyarı falan çıkmıyor. Aygıtınız normal usb ye bağlı olarak kalıyor. Artık bu noktadan sonra aygıtınızda "usb aygıtı tanınmadı, bilinmeyen aygıt" uyarısı vermiyor.

Not:Bu çözümden yararlanmak için aygıtınızın sürücülerinin tam olarak yüklenmesi ve aygıtlarınızda donanımsal bir arızanın olmaması gerekir.

• Beğen
Tepkiler: halil ibrock

Ozan

Ozan

Admin
Kasanın arkasındaki USB girişlerini kullanın eğer kasa önündeyse, usb çoklayıcının bir sıkıntısı olabilir sonucta harici bir ürün kasa önüne veya sonradan kasaya takılan usb ler ve genelde sorun yaratabilirler

alicozturk

alicozturk

Üye
ya beyler benimde flash bellek tanıyanıyor 4-5 defa format attık benim pc_ye başka hard disk bağladık,tanımıyor başka bilgisayarda çalışıyor amcamın taşına bilir hard diskini usb ile bağladık okumuyor

--------------- Ekleme ---------------

ilginçtir nokia 6300 ı veri aktar modunda taııyor

PRENSES83

PRENSES83

Üye
Arkadaşlar benim telefonum 6630 oyun indirip yükledim 1 saat önce ondan sonra telefonun birdaha bağlanımıyor pc ye yardım edin lütfen

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Arkadaşlar benim telefonum 6630 oyun indirip yükledim 1 saat önce ondan sonra telefonun birdaha bağlanımıyor pc ye yardım edin lütfen

Telefonu kapatıp açın ve tekrar deneyin. Bende de olmuştu kapatıp açınca düzeldi :oke:

PRENSES83

PRENSES83

Üye
Deniyeceğim inşlh işe yarar

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
:) İnşallah ..

PRENSES83

PRENSES83

Üye
Teşekkür edrim işe yaradı

Süpersin yaa

asi57

Üye
arkadaşlar selam ben windows 98 kullanıyorum dükkanda iş gereği usb flash diz,ski bilsaya tanıttım o çalışıyor ama aynı tarz j,kart okuyucuyu tanımıyor ne yapabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

manzanilla

Üye
bnm pcde flash görmüo :(:( kac kere format attık yinede düzelmedi nasıl düzeltebilirim hiç bilmiorum hoca bios ayarlarına bak dedi ama ingilizce hiç bişi anlamadım lütfen yardımcı olun

tusan

Üye
evrensel seri yol denetleyicisi usb aygıtı tanımadı
Bilinmeyen aygıt sırunum bu nokia N70 kablosunu bağladım
Nokia pc suite driver i kurdum donanım bulundu diyor lakin hemen arkasından donanım düzgün çalışmayabilir diyor.sizden bu konu da yardım almak isyiyorum .

erdi344

Üye
çook saol

faruktheboss

faruktheboss

Üye
ben denedim ama olmadi neden haylada oyle devam edio lutfen yardim edin

alemburda

alemburda

Üye
    Konu Sahibi
Konu güncellenmiştir. Bu konu sürekli güncel tutulacaktır. :oke:

ayess

ayess

Üye
yha arkadaşlar acil yardım usb aygıtı tanınmadı diyor herşeyi denedim yine olmadı pcyi açıp kapattım olmadı regedit çalıştır dedim o da olmadı kafayı yiycem yhaaaa:off::angry::off::angry:

kollak

Üye
ben yüklüyorum ama bir daha aynı şey geliyor bu olayı defalarca yapıyorum

de haydi daha beklermiyim

qirL1903

qirL1903

Üye
Bende de olmustu bu sorun format atıLınca düzeldi..

sekmen55

Üye
dostum aynı sorun bendede oldu başlat bağlantı nokıa 6630 usb modem sonra numara çevir ve bağlandın okey

Üst Alt