Evlenmeden Beraber Yaşamak Sizce Doğru Mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Evlenmeden Beraber Yaşamak?

• Doğrudur

Kullanılan: 23 38.3%
  • Yanlıştır

Kullanılan: 37 61.7%

• Kullanılan toplam oy
    60
SelmanTE

SelmanTE

Üye
Bence Evlenmeden Once Bazi Seylerin Yasanmasi Yanlis. Mesela Sizin Esiniz Olacak Kisinin Bit Baskasiyla Evlilikte Yasanmasi Gereken Seyleri Bir Baska Erkekle Yasayip Daha Sonra Anlasamayarak Ayrilip Sizinle Yeni Bir Aska Baslamasi Nasil Olur? Boyle Biriyle Mi Yoksa Bazi Seyleri Ilk Kez Sizinle Yasayacak Olan Bitiyle Mi Evlenirsiniz. Ve Ayni Durum Kiz Kardesiniz Icinde Gecerli.

bu tür konuşarda yazdıkların çok hoşuma gidiyor alperen.

ve sadece altına imzamı atıyorum ;)

manyak!

manyak!

Üye
ya evlenmeden aynı evde kalmak çok saçma !e o zaman kimse evlenmesin istediği kişiyle aynı evde kalsın :sinir

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
Bence Evlenmeden Once Bazi Seylerin Yasanmasi Yanlis. Mesela Sizin Esiniz Olacak Kisinin Bit Baskasiyla Evlilikte Yasanmasi Gereken Seyleri Bir Baska Erkekle Yasayip Daha Sonra Anlasamayarak Ayrilip Sizinle Yeni Bir Aska Baslamasi Nasil Olur? Boyle Biriyle Mi Yoksa Bazi Seyleri Ilk Kez Sizinle Yasayacak Olan Bitiyle Mi Evlenirsiniz. Ve Ayni Durum Kiz Kardesiniz Icinde Gecerli.

bu sözün altına sadece imza atmak kalır. :yuru

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Öncelikle herkese selamlar.Uzun zaman oldu Maxicep e girmeyeli daha doğrusu herhangi bir forumu dosya indirme amacı dışında açmayalı :)

Bu konuda kararsızım aslında.Her 2 tarafa ait düşüncelerim var.

Bir yanım imzanın sadece gereksiz bir ayrıntı oldunu söylüyor.Sen karşındakine değer verip saydıktan sonra imzanın hükmü biter zaten.İmzanın getirmiş olduğu bağlayıcılığı aradaki sevgi saydıga getirir.Bundan şüphem yok.Din konusuna değinmiyorum.O açıdan bir yorum yapamam dinen uygunmudur değilmidir bir bilgim yok yorumumda yok.

Bir yanımda biraz bencil aslında bu konuda.Herşey iyi hoşta aynı şekilde kız kardeşim biriyle birlikte yaşasa kaldırabilirmiyim bilmiyorum.Sonuçta sen güvensen için rahat olsa bile toplumun bazı değer yargıları var.Körükörüne olmasada bu toplumun bir parçasıysan getirdiği hükümlülükleride yerine getirmek zorundasın.

Hani hemen her genç grubunun arasında geçmiştir muhabbeti.Avrupadaki ikili ilişkiler hep konuşulur.Serbestlik herkesin hoşuna gider.Özenilir , imrenilir.Ama gel görki senin orda yaşadığın serbestliği başka biride senin kardeşinle yaşayacak!

Neyse lafı fazla uzattım galiba. :)

Son olarak söyleyeceğim.Biraz sıkıntı çekmeyi göze alabilirseniz bence beraber yaşamanızda bir problem yok.Sıkıntıdan kastettiğimde çevrenin tepkileri. ;)

Herkese iyi geceler iyi forumlar...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Tam olarak konuyu anlayamamışsınız bence. Burada anlaşamayıp ayrılmaktan bahsedilmiyor ki? Yani sizin dediğinize göre evlenip ayrılmakla aynı şey bu o zaman evlenip ayrılan biride başkasıyla evlenemez.

Benim demek istediğimi bir anlasanız. Anlaşılmazsa deneme amaçlı beraber yaşanıyor demedim ki. Sadece arada devletin bildiği resmi imza olmuyor.

İmzada gereksiz önemli olan o imzayı kafada atmak. :)

The_Punisher

The_Punisher

Üye
kim bacısının bir erkele nikahsız yatağa girmesini ister imzayı nikahı kafamızda attık deyip girsinler yatağa bu razı olacak olan var mı?

:spr :cool

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hepimiz mantıklı insanlar değil miyiz? Kendi yaptığımız bize doğru geliyorsa ailemizin içerisinde de böyle bir durumu kabul etmek gayet normal. Benim babamın amcasının kızı aynı durumda evlenmediler ama 9 senedir beraber yaşıyorlar. Dışardıda evli bilseler nolur bilmeseler nolur? Normal düğünleri yapıldı zaten herşeyiyle.

mami24

mami24

Üye
Arkadaşlar haklı olabilirsiniz kendi açınızdan saygı duyarım :spr

Ama kız arkadaşım annesi-babası ayrıldığı için küçükken evlilikten nefret ediyor. Zaten bende eskiden bu yana evlenmeyecem derdim. Tam istediğim şekilde oldu diyebilirim.

Sonuçta ne zararı olabilir ki? Aynı evdesin, eşin olarak görüyorsun her açıdan ama sadece resmi nikahın yok? Resmi nikah bence kağıtta değil kafada olmalıdır :)

bence yanlış düşünüyosun tamam kafada zaten olmaz zorunda ama dinen ve resmide olmak zorunda bu konu derin konudur fazla açıklama yapmayacağım ama sen bugüne kadar olanları uygula müslüman bi adam evlenmeden o kişiyi helali sayabilirmi aynı evde oturabilirmisin veya şöyle diyelim evlenmiyosun ama aynı evde yaşayacağım diyosun peki eşinle ilişkiye girdimi hemde nikahsız onun ne kadar günah olduğunudamı bilmiorsun müslüman adamsın sen gel bu sevdadan vazgeç kiminle evleneceksen onu helaline geçir öyle aynı evde yaşa

benim görüşüm budur
eminim sokağa çıkıp türkiyede mikrofan tutup sorsan türk vatandaşına eminim doğrudur diyen 1 veya 2 tane çıkar

konunun ilk başında arkadaşımız güzel bi benzetme yapmış
"müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz" bu laf herşeyi anlatıyo zaten neyse lafı uzattım ama inşllh faydası olmuştur
teşekkürler

Atakan

Atakan

Üye
Ben doğru bulmuyorum

mahmut56

Üye
sayın din kardeşlerim kararınıza saygı duyarım hayatımızda en önemli olan güveni kendinizde blmuşsunuz. lakin iblisin gözbebeği olmak istemiyorsanız nıkah yapıp öyle davranmanızı tavsiye ederim.... saygılarımla

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Yanlış bence.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İlk mesajdaki kız arkadaşımdan ayrılalı uzunca bir süre oldu ama hala evlilik konusundaki düşüncelerim aynı. İmzayla resmen bağlı olup kalben bedenen bağlı olmadıktan sonra hiç bir önemi yok. Bağlı olunca da imzanın bir anlamı yok ha olmuş ha olmamış...

Tartışalım biraz bu konuları. :)

Salihyet

Salihyet

Üye
Gelen etiketler de göz kamaştırıyor ahmet :)

Benim görüşüm; Etrafta ki insanların düşünceleri benim için önemlidir, üstüne titrediğim insan için böyle düşünülmesini istemem.. Dışarıdan bakan bir insan bizi görür ve güzel bir çift der, yanında ki onu dürter onlar evli değil der.. Bu insanın düşünmesine sebep olur birden, bunlar evlenmeden aynı evde mi kalıyor vs. Ben sevdiğim, değer verdiğim eşim olacak kimse için böyle düşündürtmem.. Akıllarına bile getirtmem.. :)
Tartışalım ahmet, her türlü :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Doğru denilebilir başta.
Sonuçta tercih meselesi, çift eğer doğru buluyor ise diğerlerinin düşünceleri kimseyi bağlamaz. Olayın dini boyutu da diğerlerini bağlamaz. Her koyun kendi bacağından asılır.

Benim düşünceme gelirsek ben de doğru buluyorum.
Düşünsenize, gidip imza atıyorsunuz resmi bir belgeye, bir taahhüt veriyorsunuz. Bu taahhüdü ihlal ederseniz bir sürü hukuksal sorunla karşılaşıyorsunuz.
Sevdiğim kadınla mı evleniyorum Beykoz'dan arsa mı alıyorum yahu?

Ancak olayın diğer boyutuna gelirsek Salih gibi düşünüyorum ben de. Yukarıdaki düşüncemle hareket etmek özellikle Türkiye şartlarında, büyük bencillik olur. Kadınıma böyle sözlerin gelmesine ne ben katlanabilirim ne de onu bu şekilde üzmeyi kendime hak sayabilirim.

Cynical

Cynical

Üye
Dini ve toplumsal açıdan sakıncalı buluyorum nikahsız beraber yaşamayı.
Dini açıdan sakıncası malum zaten. Zina suçu... Kur'an-ı Kerim'de yüce Allah buyurur ki "Zinaya yaklaşmayın". Zina etmeyin değil; zinaya yaklaşmayın. Yani sadece zina değil, zinaya götüren her yol da haramdır. Bu konu peygamber efendimize sorulduğunda şu şekilde buyurmuş: "Gözün zinası harama bakmak, kulağın zinası haramı dinlemek, elin zinası harama dokunmak, ayağın zinası ise harama gitmektir." Ateşle barutun aynı evde nikahsız bulunması sonucu neler olabileceği malum.
"Aramızda yaparız bir nikah olur biter" anlayışı da yanlış çünkü nikah çiftin evli olduğunun herkese duyurulmasıdır. Gizli yapılan bir nikahın bu şartı sağlamayacağı, dolayısıyla da sahih olmayacağı aşikar. Eğer kapı komşunuz dahi nikahsız yaşadığınızı düşünüyorsa, aranızda gizlice yaptığınız nikah dinen geçersizdir.
Ayrıca nikahın bizim gibi ata erkil, erkek hegomonyası olan bir toplumda kadına getirdiği çeşitli haklar var. Mehir, tazminat, vs. Nikahsız yaşamada kadınlar tüm bu haklarından mahrum kalır. Aramızda kaç kişi nikahsız yaşadığı eşine tazminat veya mehir öder? Yada kaç kadın bu meblağlar olmadan hayatını sürdürebilir? Tamam belki Beykoz'dan arsa almıyoruz ama sonuçta o kişiye belirli haklar tanıyoruz nikah akdiyle beraber.
Tabi bir de nikahsız birliktelik sonucu doğması muhtemel çocukların psikolojik durumları var. Daha çocukken bile yaşıtları tarafından maruz kalacağı hakaretler, vs. Tabi aynı durum eşler için de geçerli. Bu insanların toplumun büyük kesimi tarafından hoş karşılanmayacağı aşikar. Hangimiz sevdiği kadına kötü kadın gözüyle bakılmasına dayanabilir?

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
kesinlikle doğru bulmuyorum ben eşimin soy adını taşımadıktan sonra evlenmem bile :oke:

shatzig

Üye
ozaman sen sadece bu dünyayı düşünüyrsun

--------------- Ekleme ---------------

:nono:ozaman sen sadece bu dünyayı düşünüyrsun

Candy

Candy

Üye
Murat ve Nadide size kesinlikle katılıyorum.. Bence de çok sakıncalı bir durum...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gelen etiketler de göz kamaştırıyor ahmet :)

Benim görüşüm; Etrafta ki insanların düşünceleri benim için önemlidir, üstüne titrediğim insan için böyle düşünülmesini istemem.. Dışarıdan bakan bir insan bizi görür ve güzel bir çift der, yanında ki onu dürter onlar evli değil der.. Bu insanın düşünmesine sebep olur birden, bunlar evlenmeden aynı evde mi kalıyor vs. Ben sevdiğim, değer verdiğim eşim olacak kimse için böyle düşündürtmem.. Akıllarına bile getirtmem.. :)
Tartışalım ahmet, her türlü :ehe

Peki dışarıdaki insan benim evli olup olmadığımı nereden bilecek? Nikah cüzdanı elinde gezen bir çift görmedim ben hiç...

Farzet ki yaşım 25-26, bu tarz bir duruma karar verdim ve kız arkadaşımla fulyaya taşındım veya istanbulda farklı bir semt. Evliyiz dediğinde nikah cüzdanı mı soruluyor? Evliyiz doğru, resmi olarak evli değilim belki ama tüm vücudumla ruhumla evliyim. Söylediğim de yalan olmuyor...

Üst Alt