Evlenmeden Beraber Yaşamak Sizce Doğru Mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Evlenmeden Beraber Yaşamak?

• Doğrudur

Kullanılan: 23 38.3%
  • Yanlıştır

Kullanılan: 37 61.7%

• Kullanılan toplam oy
    60
a21a

a21a

Emekli Yönetici
Konu tartışmaya açık ve çok geniş..ben katılıyorum. tabiiki herkesin fikri farklı ve saygı da duyulması gerekir. iki evlilik yapmış birisi olarak ta benim fikrim şöyle;

ilk evliliğim görücü usülü oldu. birbirimizi tanımıyoruz. daha evliliğimizin ilk gününden birbirimiz için yaratılmadığımız ortaya çıktı. büyüklerimiz bir çocuğunuz olursa işler düzelir dediler. çocuğumuz oldu. değişen bir şey olmadı.
aylar yıllar geçti. iyice yüzgöz olduk.

artık boşanmanın başka çare olmadığı noktada ben eşimi önemli bir sağlık problemi nedeniyle kaybettim.

bunca sıkıntıdan sonra siz olsanız ne yaparsınız?

Artık hiçte evlenmeye niyetim yok iken daha önceden tanıdığım ve huyunu çok takdir ettiğim şu andaki ikinci eşimle evlendim. tabiiki birbirimizi tanıyarak, yaşıyarak. çünki artık strese ve sıkıntıya tahamülümün olmadığı bir gelecek istedim.

Sonuç: çok mutluyum. dünyaya 1000 kez de gelsem, yine onunla evlenirim.

düşüncem: Örf, adet geleneklerimiz,dinimiz, belki bereber yaşama kriterine izin vermiyor olabilir. bu durumda ya bu değerler arasıda sıkışıp yapacağımız evlilikte
işi şansa bırakacağız ne çıkarsa bahtımıza.
veya tanıyıp, sevip, aşık olup bir ömür sevdiğimizle mutlu olacağız.:)

tabiiki birbirini sevip beraber yaşayıp boşananlar da var. hiç tanımadan evlenip mutlu olanlarda var ama istisnalar kaideyi bozmaz..

ouSahin

ouSahin

Üye
görücü usulüyle evlenmeyi düşünmem kötü bişe ya...

Severek aşık oldugum kıza evlenmek isterim=)

POWER

POWER

Üye
Sevdiğinizle mantık ewliliği yapın mutlu bi ewliliğin başlangıcı budur...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mantık evliliği bence yanlış çünkü 2 tarafdın çıkarlarıyla ilgili oluyor. Bu tıpkı zengin kocayla evlenmek gibi .:spr

POWER

POWER

Üye
E tabi tek başına mantık ewliliği saçma olur.Ama benim demek istediğim o değil birini sewiyor olabilirsin ama aynı ewde yaşamak farklıdır.O güne kadar görmezden geldiğin şeyler ortaya çıkar sadece sewmek değil fikirlerde tutmalı...

ouSahin

ouSahin

Üye
Üni. okudugu zaman kız arkadaşım ben onla otururum... tabi her zaman deqil arada sırada kalmaya :D yalnış anlanır kızın adı çıkar... kötü yani

UndeRqRo.uNd

Üye
*Evlenmeden ama evlenileceği kesinken cinsel ilişki yaşamak günah mıdır?
EVET
ki bundan önceki yakınlaşmalar bile haramdır...

*Eğer bu ilişkiden evlilik dışı bir çocuk doğarsa o mahsülün katli vacip midir ?
KESİNLİKLE HAYIR

alıntıdır.
Konu ile ilgili ayrıntılı dini makaleler bulabilirsin, evliliğin neden gerekliliği ile ilgili.

Diyatin bir yazısı:

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Bahattin Akbaş, ‘Diyanet’ dergisinde yer alan “Medya Kritik” bölümünde, evlilik yerine birliktelik ve İslamofobi sözlerini değerlendirdi. Akbaş, çiftlere “evlenmeden birlikte yaşamayın” uyarısında bulundu.

“Özellikle magazin programlarının görsel medyayı istila edercesine kapladığı ve çocuklar-gençler üzerinde tahripkar etkiler meydana getirdiği aşikardır” diyen Akbaş, özel hayatın gizliliğinin, kişisel hak ve hukukun, ahlaki ve milli değerlerin reyting uğruna günden güne gözardı edildiğini öne sürdü. Bu programlarda toplumu ilgilendirmeyen durumların ön plana çıkarıldığını ifade eden Akbaş, bu gibi görüntülerin ya da haberlerin bazı gençlerin evden kaçmalarına ya da ailelerini terk etmelerine neden olduğunu kaydetti.

Akbaş makalesinde, “Özellikle aile yapımızı olumsuz yönde etkileyen bu kabil medya görüntülerinde sıkça gündeme getirilen bir ifade var: Evlilik yerine birliktelik! Evli değil ama birlikte! Evlilik gibi kutsal bir kurumun yerini birliktelik alamaz” dedi.

Son yıllarda, İslam’ın yasakladığı ırkçılığın yerini İslamofobinin almaya başladığını ifade eden Akbaş, makalesinde merkezi Almanya’da bulunan Türkiye Araştırmalar Vakfı’nın bir araştırmasına da yer verdi. Buna göre, Almanların yüzde 47’si İslam’ın Batı medeniyetine uymadığını düşünüyor. Yüzde 40’ına göre ise medeniyetler arası çatışma kaçınılmaz. Almanlar arasında kültürel farklılıkların çatışma doğuracağına inananların oranı yüzde 58. Ancak yüzde 29’u barış içinde yaşamanın mümkün olduğunu düşünüyor. Türkiyeli göçmenler kendilerini dindar olarak tanımlama eğiliminde.

irun

irun

Üye
buradaki ifade ''birlikte yaşamak'' şeklinde yumuşatılmış olsada, bunun adı düpedüz''nikahsız ilişki'' yada ''evlilik dışı beraberlik''tir.. Dahada kabalaşmak istemiyorum ama bazı bölgelerde buna ''kapatma'' bile denir..

kendi açınızdan baktığınızda (erkek gözüyle) bir problem olmayabilir. peki kız kardeşinizin biriyle nikahsız ilişki yaşamasına nasıl bakardınız..

böyle bi ilişkiden ilerde doğacak çocuğun psikolojisini düşünen var mı? annenizin evlilik dışı doğan çocuğu olsaydınız ne hissederdiniz..

bunun modernizmle falan alakası yok. aksine medeni olmak, butür sosyal kurallarla barışık yaşayabilmektir.. ilkel kabilelerdeki gibi ''tutan tuttuğunu'' şeklinde bir davranış biçimi, ben modern düşünüyorum diyen birine yakışır mı..

her fırsatta örnek gösterdiğimiz batı yaşantısının ailevi açıdan ne halde olduğu ortada. hezimete uğramış bir sistemi mi örnek alacağız. denenmiş denenmez..

ne sosyal ne bireysel açıdan kabul edilebilir bi durum değil, dini açıdan elealmıyorum bile, sonuç ortada.. kısaca nerden tutsanız elinizde kalıyo..

hayatınızı biriyle paylaşmak gibi önemli bi karara imza atıyorsanız, bi imzada evlilik cüzdanına atıverin.. elinize yapışmaz ya cnm..:ok2:

kurt bey

kurt bey

Üye
bunun bence ileri kafalılık geri kafalılıkla alakası yok ben müslümanım diyen herkesin mutlak şartla resmi ve dini nikahını yapması şarttır. hiç birşey bunun için engel olamaz. evlenmeden yaşadığınızda çocuk olunca nolcak kimliği nasıl çıkıcak. kendi evladınız kardeşiniz bunu yapsa nasıl karşılarsınız önce bunu düşünün. bence iğrenç ve çok büyük bir günah allah böle çarpık ilişkişlerden korusun tüm müslümanları. van kardeş sanada tavsiyem böle bişi asla kalkışma dini düşünceni bilemem ama erkek adama yakışmaz bu

ouSahin

ouSahin

Üye
nişanlınla aynı evde kalıorsun die illa çoçuk mu yapman lazımm...

bence senin dedigini bilinçsiz insanlar yapıo...

kurt bey

kurt bey

Üye
uyarmadı demeyin bu konu büyük tartışma çıkartır bence kavga çıkmadan kapatılsın çünki bazı arkdaşlar cahil cahil konuşup dini kendilerine göre yorumluyorlar. dinin hükmü bellidir. uyup uymamak herkesin kendisine kalmış bişidir ama kendinize göre dinimizn kurallarını yorumalamayın. ve gidp zinanın ne olduğunu araştırın sadece cinsel birleşmeyle gerçekleşmez zina

ouSahin

ouSahin

Üye
o birileri ben oluorum sanırım

dini kendime göre yorumlamıorum...

k.bakmaa yine yanlış cümle kurdum:( silerim...

ama dini kendime göre yorumlamadım sade düşüncemi söledim..

mAd_girL

mAd_girL

Üye
bence yanlış..

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Bence Evlenmeden Once Bazi Seylerin Yasanmasi Yanlis. Mesela Sizin Esiniz Olacak Kisinin Bit Baskasiyla Evlilikte Yasanmasi Gereken Seyleri Bir Baska Erkekle Yasayip Daha Sonra Anlasamayarak Ayrilip Sizinle Yeni Bir Aska Baslamasi Nasil Olur? Boyle Biriyle Mi Yoksa Bazi Seyleri Ilk Kez Sizinle Yasayacak Olan Bitiyle Mi Evlenirsiniz. Ve Ayni Durum Kiz Kardesiniz Icinde Gecerli.

dr-jake

dr-jake

Üye
Sonradan pişman olmayacağınız ve etmeyeceğiniz şekilde yaşayın da nasıl yaşarsanız yaşayın bence. Kişisel mutluluk daha önemli toplumsal kurallardan. İstisnalar kaideyi bozmaz evet ama o istisna sen olduysan eğer, artık tüm kaideler de bozulmuştur.

Exalans

Exalans

Üye
bu işler bizi bozar şimdilik zararsız olabilir ama 10 yıl sonra çocukların babalarını bulmakta zorlanırız

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Geçenlerde bir sitede dine göre kuzeninle aynı oda da yatmakta günah yazıyordu acaba burada böyle konuşan arkadaşlar bu dinin hükmünü yerine getiriyorlar mı? :sn:

Altun.

Altun.

Üye
din konusu bu konuyla ewet alakalı ama bence işin içine bu kadar sokulmamalı. neticede herkes kendi vicdanında yaşar ister uyar ister uymaz o ayrı mesele. neticede her koyun kendi bacağından asılır.

din kawramından ziyade ilerde çocukar üzerinde yaşanacak etkilerden bahsedelim. aramızda mutlaka wardır ewli birisi. sölesin arada yenge den bıktığı oluyrmu hiç :D:D:D:D

JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
biri gider öteki gelir :):)

ouSahin

ouSahin

Üye
allah yukarda görüo allahın işine karışılmaz...

ben nişanlımla istedigimi yaparım haramsa haram.. sonunda benim nikahlım olmucakmı=) beni bırakırsa o kaybeder ben bişe kaybetmem...

Nişanlıyken aynı evde kalıpta çoçuk yapanlar düşünsün cahillik budur..

Üst Alt