Türkiye'deki en yüksek 3G hızı Vodafone'da

Sponsorlu Bağlantılar

kill4youfenerbahçe

kill4youfenerbahçe

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye'deki en yüksek 3G hızı Vodafone'da
Vodafone'dan yapılan açıklamada, kendi rekorunu kırarak ''Türkiye'deki en yüksek 3G hızını'' ikinci kez basın mensuplarıyla test eden Vodafone Türkiye 3G ekibinin, geçtiğimiz aylarda yaptığı hız denemesiyle 21,1 Mbps olarak gerçekleştirdiği veri indirme hızını 28,8 Mbps'a taşıdığı belirtildi.
Açıklamada, basın mensuplarının da katılımıyla gerçekleştirilen veri indirme hız testinde Vodafone Türkiye'nin 28,8 Mbps'a, 3G HSPA MIMO (Multiple Input Multiple Output) teknolojisiyle ulaştığı kaydedildi.
Görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Samarron, şunları kaydetti:
''Daha önce İstinye Park'ta gerçekleştirdiğimiz demoda Türkiye'de 3G ağında ilk kez 21,1 Mbps'a ulaşarak rekor kırmıştık. Bu defa 3G'de defalarca laboratuvar ortamında test etmiş olduğumuz hızı gerçek şebeke ortamında göstererek başarımızı paylaştık. Dünyadaki teknoloji liderliğimizi Türkiye'de de sürdürmeye kararlıyız.''
Açıklamada, 3G cihazlar ve 3G teknolojisinin yoğun olarak kullanılacağı USB Mobil Modemler ile daha hızlı, daha kaliteli veri alışverişinin de Vodafone Türkiye güvencesiyle hizmete sunulacağı bildirildi.

Salihyet

Salihyet

Üye
Teşekkürler..

alperen1313

alperen1313

Üye
Vodafone'dan yapılan açıklamada, kendi rekorunu kırarak ''Türkiye'deki en yüksek 3G hızını'' ikinci kez basın mensuplarıyla test eden Vodafone Türkiye 3G ekibinin, geçtiğimiz aylarda yaptığı hız denemesiyle 21,1 Mbps olarak gerçekleştirdiği veri indirme hızını 28,8 Mbps'a taşıdığı belirtildi.
Açıklamada, basın mensuplarının da katılımıyla gerçekleştirilen veri indirme hız testinde Vodafone Türkiye'nin 28,8 Mbps'a, 3G HSPA MIMO (Multiple Input Multiple Output) teknolojisiyle ulaştığı kaydedildi.
Görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Samarron, şunları kaydetti:
''Daha önce İstinye Park'ta gerçekleştirdiğimiz demoda Türkiye'de 3G ağında ilk kez 21,1 Mbps'a ulaşarak rekor kırmıştık. Bu defa 3G'de defalarca laboratuvar ortamında test etmiş olduğumuz hızı gerçek şebeke ortamında göstererek başarımızı paylaştık. Dünyadaki teknoloji liderliğimizi Türkiye'de de sürdürmeye kararlıyız.''
Açıklamada, 3G cihazlar ve 3G teknolojisinin yoğun olarak kullanılacağı USB Mobil Modemler ile daha hızlı, daha kaliteli veri alışverişinin de Vodafone Türkiye güvencesiyle hizmete sunulacağı bildirildi.
selamlar
aynen öyle de oldu...
yapıaln testlerde arkadaşımızın da bahsetmiş olduğu gibi yüksek bir bağlantı hızına ulaşıldı...
ay sonu itibariyle devreye alınacak usb ler de de bunu daha iyi göreceksiniz..

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
ya çok güzel çok hızlı olmuşta anlamdıgım bişey var Turkcell A tipi lisasns aldı, Vodafone ise B tipi lisans
Atipi lisansın daha hızlı olması gerekmiyormu?:allalla:

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
ya çok güzel çok hızlı olmuşta anlamdıgım bişey var Turkcell A tipi lisasns aldı, Vodafone ise B tipi lisans

Hayır. Lisanslar arasında hız farkı yoktur. Fark bant genişliğinde. Yani; örneğin aynı anda 200 bin kişiye hizmet verilmesi durumunda kişi başına hız geniş bant kullananlar için daha hızlı olacak. Yoksa lisanslar arası hız farkı yoktur. Abone sayısına bakarsak Vodafone ile Turkcell arasında bek hız farkı olmayacak.

alperen1313

alperen1313

Üye
Hayır. Lisanslar arasında hız farkı yoktur. Fark bant genişliğinde. Yani; örneğin aynı anda 200 bin kişiye hizmet verilmesi durumunda kişi başına hız geniş bant kullananlar için daha hızlı olacak. Yoksa lisanslar arası hız farkı yoktur. Abone sayısına bakarsak Vodafone ile Turkcell arasında bek hız farkı olmayacak.

selamlar
a tipi b tipi c tipi ve d tipi olmak kayıdıla toplamda 4 tip lisans vardır...
bunlar arasında sadece eş zamanlı kişi sayısını değerlendirebiliriz..bağlantı konuşma vs gibi durumlar için...
şöyle ;

düşünün 5 vagonlu treniniz var bu a tipi olsun....
4 vagonlu trenimiz var B tipi olsun
3 vagonlu trenimiz var C tipi olsun
2vagonulu trenimiz var D tipi olsun...

şimdi yapılan tün araştırmaların sonucunda TÜRKİYE de ki toplam kişi sayısının tamamı aynı anda bir operatörü kullansa bile bu lisansların arasındaki C TİPİ LİSANS yetiyor !!!!
ama operatörler ne yapıyor ..
sadece prestij için A TİPİNİ alıpta düyanın parasını veriyorlar..
Turkcell in mevcut Atipi lisans ile yaklaşık olarak 300 milyon kişiyi vodafone nun ise 260 milyon kişiyi aynı anda konuşturabileceğini biliyormusunuz ??
işin özü bu yoksa a,b,c, fark etmiyor...
D tipi lisans bile yeter aslında :=)

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
saol recep kardeşim bilgilendirdigin için ozaman turkcell daha rahat hizmet suncagı için bant genişliginden dolayı hızı biraz dah hızlı olacak dedigine göre.
İyi ben hızı çok severim turkcelliyim:ehe:ehe

alperen1313

alperen1313

Üye
saol recep kardeşim bilgilendirdigin için ozaman turkcell daha rahat hizmet suncagı için bant genişliginden dolayı hızı biraz dah hızlı olacak dedigine göre.
İyi ben hızı çok severim turkcelliyim:ehe:ehe

ah kardeşim ah...
daha hızlı diye bir konu yokki !!!!
yazımı okuduysanız eğer..tek fark kişi sayısı o kadar...
Türkiye de ki tüm insanlar aynı anda tek bir şebekeye bağlansalar bile...
c yada d tipi lisans çok rahatlıkla yetiyor :=)

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici

ah kardeşim ah...
daha hızlı diye bir konu yokki !!!!
yazımı okuduysanız eğer..tek fark kişi sayısı o kadar...
Türkiye de ki tüm insanlar aynı anda tek bir şebekeye bağlansalar bile...
c yada d tipi lisans çok rahatlıkla yetiyor :=)
seninkini okuyamdım kardeşim cvp yazarken bizimkiler çagırdı bilgisayrın başından kalkmıştım ondan senin yazdıgını göremedim
saol bilgi için alper

Cynical

Cynical

Üye
Vodafone Almanya'da çok daha dar bir bant genişliğinde hizmet veriyor uzun zamandır... Bu bant genişlikleri Türkiye için lüks bile.

rangers

Üye
Ücretleri nasıl olucak bu 3 g nin?

alperen1313

alperen1313

Üye
korkulan kadar olmayacğını düşünüyorum...
en azından yurtdışı ile karşılaştırısanız çok fark olmaması gerektiğini görebiliriz..

Mebuchadnezzar

Üye
Lisans tipleri fark yaratıyo bildiğim kadarıylar internet gibi aynı internet bağlantısını birden fazla kullanıcı kullanırsa internet hızında düşme oluyo lisanslarda aynı turkcell ile vodafon aynı anda aynı kişi sayısı ile deneme yapsa turkcell daha hızlı olacaktır bahsettiğim 10 kişi 20 kişi ile değil 100bin 200bin kişiden bahsediyorum. Şimdi soracaksınız neden telsim en yüksek hıza ulaştı onun cevabıda yazılarda var vodafone bu işte tecrübeli daha önce uygulamış bu sistemi yani alt yapısı var ama turkcell için aynı şeyler geçerli değil tecrübesi yok ama kısa zamanda eski yerine yani kral koltuğuna geri döneceğini düşünüyorum

djsalih91

djsalih91

Üye
peki ne zaman başlayacak 3g sabırsızlanıyorum inşallah ücretlendirmede bir kolaylık yaparlar

kill4youfenerbahçe

kill4youfenerbahçe

Üye
    Konu Sahibi
Lisans tipleri fark yaratıyo bildiğim kadarıylar internet gibi aynı internet bağlantısını birden fazla kullanıcı kullanırsa internet hızında düşme oluyo lisanslarda aynı turkcell ile vodafon aynı anda aynı kişi sayısı ile deneme yapsa turkcell daha hızlı olacaktır bahsettiğim 10 kişi 20 kişi ile değil 100bin 200bin kişiden bahsediyorum. Şimdi soracaksınız neden telsim en yüksek hıza ulaştı onun cevabıda yazılarda var vodafone bu işte tecrübeli daha önce uygulamış bu sistemi yani alt yapısı var ama turkcell için aynı şeyler geçerli değil tecrübesi yok ama kısa zamanda eski yerine yani kral koltuğuna geri döneceğini düşünüyorum

o koltukta vodafone oturuken turkcell gelip oturmasında :isliksanmam vodafone dünya devi son 1 aydır açılan konunun haddi hesabı yok artık güç dengeleri değişmeye başlıyor.kim ne derse desin 6 aydır gsm opertörleri içinde en büyük çıkışı yapan vodafone dur bence

--------------- Ekleme ---------------

peki ne zaman başlayacak 3g sabırsızlanıyorum inşallah ücretlendirmede bir kolaylık yaparlar

1 agustos 2009 tarihinde saat 00.01 itibari ile kullanırsın

Mebuchadnezzar

Üye
Vodafonun atak yapmasının nedeni Türkiyenin yabancı yatırımcılara uyguladığı avantajlar birçok konuda onu açık ve Turkcellden daha az vergi ödemekde buda ona yatırım yapma olanağı sunuyo aynı koşullar Turkcell için geçerli olsa çok iyi işler yapacaktır ki zati yapıyo yapabileceğini

kill4youfenerbahçe

kill4youfenerbahçe

Üye
    Konu Sahibi
Vodafonun atak yapmasının nedeni Türkiyenin yabancı yatırımcılara uyguladığı avantajlar birçok konuda onu açık ve Turkcellden daha az vergi ödemekde buda ona yatırım yapma olanağı sunuyo aynı koşullar Turkcell için geçerli olsa çok iyi işler yapacaktır ki zati yapıyo yapabileceğini

Dostum rekabet kurulu denilen birşey var sen sanıyor musun Vodafone verilen Turkcelle verilmiyor kaldı ki Vodafone yabancı demişsin Turkcellin adı sadece Türk yoksa Rus,Hollanda ve İtlayan sahipleri var Kara Mehmetin hissesi sembolik olarak %1 yani Turkcell de Türk firması değil ki.Rekabeti her zmn Vodafone ve AVea yaptı Turlcell her zaman rekabete ayak uydurdu öncü olmadı pazarda eski olmanın ve altyapsının iyi olmasın verdiği avantaj ile yıllarca istediği gibi at koşturdu.Bunun aksini ispatlarsan sana hak verecem.Ama şimdi öyle değil rekabet güçlendi şimdi bakalım Turkcell ne yapacak.Öncü mü olacak yoksa gene piyasaya ayak mı uyduracak.

djsalih91

djsalih91

Üye
oo o süper ya 1 ağustosu iple çekecem

alperen1313

alperen1313

Üye
selamlar
öncelikle nereden bu tür gerçek olmayan bilgileri alıyorsunuz bilemiyorum ...
bir konuyu yeniden aydınlatmakta fayda var derim ben...
lisanların arasında sadece kişi farklılığı var...
hız bağlantısı farklılıpı tabiiki o an istasyona kaç kişinin bağlı olduğu ile doğru orantılıdır.ama turkcell a tipi aldı demek turkcell in çok acayip süper hızlı bağlantı kurdurabileceği anlamına gelmiyorki..
sadece olaki bir gün memleketimizin nufusu 300 milyon olursa o zaman bu a tipi lisansın işe yarayacağının bir göstergesidir...
şu durumda bile d tipi lisans gayet yeterli Türkiye için...
bakınız almanya hollanda ,ingiltere...vs.

Üst Alt