Türkçe'mizi Bu Duruma Getirdiğiniz İçin Sizden Nefret Ediyorum !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
Türkçe'mizi Bu Duruma Getirdiğiniz İçin Sizden Nefret Ediyorum !

Ben artık hiç birşey söylemiyorum

• Beğen
Tepkiler: djserkan37, maxibrk ve hltdesign

Bora

Bora

Üye
Evet yabancı özentiliğine son. Bunlardan bende nefret ediyorum. Elimden geldiğince imla hatalarına dikkat etmeye çalışıyorum. Hepinizden Türkçemizi korumak adına imla hatalarına özen göstermenizi rica ediyorum.

arslansem

arslansem

Üye
Doğan senin kullandığın Dqn deki q harfi g mi?:)

hltdesign

hltdesign

Üye
Doğan öncelikle böyle bir konu açtığın için sana çok teşekkür ederim;

ben facebook'ta felan görüyorum ve resmen tiksiniyorum ya Bu vatan bu millet bu duruma düşmemeli LÜTFEN arkadasLar DİLİMİZE sahip çıkalım lütfen böyle yazmayalım güzel Türkçe'miizi kullanalım Lütfen Lütfen Lütfen

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
Doğan senin kullandığın Dqn deki q harfi g mi?:)

g harfi ama benim amacım Türkçey'i katletmek değil biliyorum katlediyorum ama bana arkadaslar dQn diyorlar,normal konuşmamızda bile :) bende foruma üye olduğum zamanlar o kadar üstüne düşmüyordum bu konunun, ama artık fazlasıyla çoğaldı ve bende fazlasıyla üstüne düşeceğim hatta eğer oluyorsa sanırım oluyor nick'i değiştirmeyi düşünüyorum

iyi Forumlar

Cynical

Cynical

Üye
Söylenecek çok şey var ama buna benzer bir konuda yazmıştım hepsini... Arkadaş Türkçe'yi özenli kullanalım, sahip çıkalım demiş. Çok güzel, yapalım tabi. Cümle sonlarına nokta koyup, bir sonraki cümleye büyük harfle başlayarak bu işe başlayabiliriz mesela. Sonuçta okuyan kişi de cümle nerede başlıyor, nerede bitiyor anlar.
SonuÇda $urDa yazILanI annamaQLa
burda yazılanı anlamak arasında pek bi fark yok haksız mıyım

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
Söylenecek çok şey var ama buna benzer bir konuda yazmıştım hepsini... Arkadaş Türkçe'yi özenli kullanalım, sahip çıkalım demiş. Çok güzel, yapalım tabi. Cümle sonlarına nokta koyup, bir sonraki cümleye büyük harfle başlayarak bu işe başlayabiliriz mesela. Sonuçta okuyan kişi de cümle nerede başlıyor, nerede bitiyor anlar.

Ben imlaları çoktan geçtim.Tabi ki onlar da çok önemli ama geçen gün face'de bi yorumlar okuyorum yemin ederim hiç birşey anlamadım ya Türkçe'den başka herşeye benziyor..:(

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
çok haklısınız belki imla hataları yapıyorum ama TÜRKÇE karekter kullanıyorum en azından bana msnde nasılsın dediğimde iii diyorsa biri onunla canım konuşmak bile istemiyor.

Odysseus

Odysseus

Üye
Türkçe konusunda birçok kez tartışma yapıldı, konular açıldı. Ancak gençlerimizin batı özentisi, hey naber moruk tarzı saçma sapan konuşma tarzları yüzünden artık mesajlarından e-postalarına kadar her alana Türkçhe girdi. Anlayamıyorum,anlam veremiyorum yok kelimesi yerine neden yoq denir, iyi yerine neden iii denir. Nedir bu. Kelimeye bir anlam katmadığı gibi yazan insanı rezil bir duruma düşürmekte. Bu güne kadar bu forumda yaptığım tartışmalarda bile öensiz Türkçe kullanmadım. Yapıyordum yerine yapıom demedim. Bu zor birşey değil. Türkçe'mizi düştüğü bu içler acısı durumdan kurtarmak hepimizin elinde

Cynical

Cynical

Üye

Ben imlaları çoktan geçtim.Tabi ki onlar da çok önemli ama geçen gün face'de bi yorumlar okuyorum yemin ederim hiç birşey anlamadım ya Türkçe'den başka herşeye benziyor..:(

Sen de imzandan başlayabilirsin mesela... Türkçe'de ß diye bir harf olduğunu sanmıyorum. ;)

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
Sen de imzandan başlayabilirsin mesela... Türkçe'de ß diye bir harf olduğunu sanmıyorum. ;)

olduğu gibi kopyaladım benim sorunum pek imlayla değil aslında sadece yok yerine yoq ya yerine yha felan gibi şeylerle benim sorunum

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
İşin en can acıtan tarafı şu ki; -evet Türkçe'yi iradî olarak yanlış kullanmak, garabet bir hale getirmek isteyenlerden değil bu konuya yazan kişiler ancak- bu konuya yazılan mesajların tamamını incelediğimde ya bir ya da iki tanesinin tam olarak düzgün olduğunu görüyorum.

Basit hatalara takılıyor değilim ama bu konuya yazarken dahi hata yapmak, cenazede kahkaha atmak gibi duruyor.

Cynical

Cynical

Üye
En azından iyi niyetliyiz. :ehe:

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Arkadaşlar mis gibi Türkçe varken dilimizi kirletmeyelim.Konu için teşekkür ederim.

maxibrk

maxibrk

Üye
Türkçe konusunda birçok kez tartışma yapıldı, konular açıldı. Ancak gençlerimizin batı özentisi, hey naber moruk tarzı saçma sapan konuşma tarzları yüzünden artık mesajlarından e-postalarına kadar her alana Türkçhe girdi. Anlayamıyorum,anlam veremiyorum yok kelimesi yerine neden yoq denir, iyi yerine neden iii denir. Nedir bu. Kelimeye bir anlam katmadığı gibi yazan insanı rezil bir duruma düşürmekte. Bu güne kadar bu forumda yaptığım tartışmalarda bile öensiz Türkçe kullanmadım. Yapıyordum yerine yapıom demedim. Bu zor birşey değil. Türkçe'mizi düştüğü bu içler acısı durumdan kurtarmak hepimizin elinde

:oke::oke::oke:Biz kurtarmazsak kim kurtaracak.Tamamen katılıyorum.

Ne güzel söylemiş şairimiz;) ;
"İşyerinde yabancı kelimeye itibar,
Kafeterya, bonmarşe, butik, şarkuteri, bar,
Beyoğlu`nda Türkçe yok, diğer bütün diller var.
RÜZGAR BATIDAN ESMİŞ ,FATİH İN RUHU KAYIP.
EY İSTANBUL!... İSTANBUL, SANA YETER BU AYIP!"

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
:oke::oke::oke:Biz kurtarmazsak kim kurtaracak.Tamamen katılıyorum.

Ne güzel söylemiş şairimiz;) ;
"İşyerinde yabancı kelimeye itibar,
Kafeterya, bonmarşe, butik, şarkuteri, bar,
Beyoğlu`nda Türkçe yok, diğer bütün diller var.
RÜZGAR BATIDAN ESMİŞ ,FATİH İN RUHU KAYIP.
EY İSTANBUL!... İSTANBUL, SANA YETER BU AYIP!"

:):):)

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Emo'lara laf atmayın lütfen onlar geleceğin aydınlık yüzü :kop:

Kendi hallerinde takılan, doktorların rahat bırak dediği bir grup düşünün ki, işte onlar bunlar :) Kendi hallerinde, Türkçemize yenilik getirmeye çalışıyorlar güya :) Okuyalım gülelim :kop: yok mu başka emo yazısı :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt