2 seneye yakındır N73 kullanıyorum... İyi özelliklerini hemen hemen heryerde bulman mümkün. Ben telefonun olumsuz taraflarından bahsedeyim ki ne aldığını bil.
Telefonun en önemli eksikliği İşlemci ve RAM. Bu konuda N73 çok ama çok yetersiz kalıyor. Ağır çalışır, takılma yapar, yetersiz hafıza uyarısı verir, kendini resetler vs. Gelişmiş bir görev yöneticisi ile en azından iyi bir RAM kontrolü sağlaman mümkün ama "telefonum bir çok şeyi aynı anda yapsın" dersen N73 sana göre değil. Telefon kendi WEB tarayıcısını bile çalıştırmaktan aciz kalıyor bazen. Ya da kendi çektiği resmi göstermekten...
Donanımsal olarak 2 büyük sorunu var. Joystick ve arka kapak... Özellikle joystick bozulması kaçınılılmaz. Aylardır bozuk joystickle kullanıyorum telefonu. Öyle ki bu şekil kullanmaya alıştım bile. Ha bunun da pozitif bir tarafı var. Kimse telefonu kurcalayamıyor joysticki doğru dürüst kullanamadıklarından ötürü. Arka kapak sorunu joysticke göre nadiren oluyor. Kapak değişimi yaparak kolayca çözülüyor... Tabi orjinal bir kapak bulmayı başarırsan.
Kamerası gündüz çekimlerinde güzel ama gece çekimleri aynı ölçüde başarılı değil. Video ise idare eder.
Ses kalitesi gerekli donanımı edindiğin zaman oldukça üst düzeyde. Oyun, program filan bulmak oldukça kolay ama kimi oyunları RAM yetersizliğinden dolayı ya hiç oynayamazsın ya da oldukça yavaş bir şekilde oynayabilirsin ancak.
Hayatımda ikinci el sadece bir telefon aldım, o da beni pişman etti. Şahsen ikinci el cihaz almanı tavsiye etmem.
Bence üzerine biraz daha para ekleyip, daha iyi bir telefon alabilirsin.