ankara ve ülkemiz için bugün elime geçen bir bilgiyi paylaşmak isterim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Bu mesajdan sonra büyük ihtimal ceza alacağım ama neyse... Ordu ile ilgili düşündüklerimi sayıp dökmemen daha iyi olur herkes açısından. Şehit cenazesinde taziye etmek için yarıştıkları başı kapalı teyzeyi oğlunun yemin törenine sokmayan bir kurumdur benim için ordu. Kuzenim şu an yüzbaşı. Dedemi, ki kuzenimi taparcasına sever, sırf sakallı diye yemin törenine almadılar. Adam 50 yıllık sakalını kesmeyi düşündü sırf bu yüzden de müftü zor ikna etti. Ordu benim için budur.. Ötesi değil. Yaptıkları hiçbir açıklamaya da inanmıyorum.

ardaşım her kurumun tüm dünyada geçerli bazı kuralları vardır.
Evet bazı kurallarını bende sevmiyorum örnegin ordu evine gircegim zaman saç sakal kravat gömlek ve kumaş pantolon zoraki he sorcaksın sen yapıyomusun hayır adam sana bunları zorla yaptırmıyorki.

Gelelim senin dediklerine bak benim babanem haca gidip geldi ve bizle beraber bazen ordu evine gelir parkta otururuz çay içeriz ve hiç sorun çıkmaz neden biliyomusun ordu eşarpı altan bagladıgında bişey demez(köylerdeki yurum insanı gibi) ben biliyorum kaç kere babanemi soktuk içeriye bir kere bile sorun yaşamadık sen kalkıp önce bone sonra iyice inelerle kapat aman açılır gibilerinde tutucu şekilde baglarsan muhakkak kurallar geregi içeri alınmaz.
Taziyeye gitmiş biri, insan fark edermi hı sana sorarım sen cahil birine benzemiyorsun; sen taziyeye gittimi insan ayrımı yapıyomusun ellerini sıkıp başınız sag olsun demiyomusun yani
"Şehit cenazesinde taziye etmek için yarıştıkları başı kapalı teyzeyi oğlunun yemin törenine sokmayan bir kurumdur benim için ordu" demişsin bu sence dogru bir cümlemi sen ayrım yapıyosan orduda yapsın ozaman , kalkıp bunu "ama ordu o anayı içeriye almadı" dersen olamaz bir kural vardır o kurala uyulur zaten yukarıda belirttim sana kapalı olrakta girildigini,

gelelim dedene ya arkadaşım Allahını severseniz sakalını kesse nolcak söylermisin bana bir
Allah katında günah mı yazılcak cehennememi gitcek nolcak ya bana bu nu söyle kesse nolcak Allah aşkına
sakal din aracı degildir ama yuzyıllardır öle görünmüştür
Diyelimki kesti uzatmak zormu sakalı ya 4 haftada doluyo zaten sakal
Hem anlamadıgım bir konuda müftü niye zor ikna ettiki yani kesse cehennememi gitcekmiş
çok merak ettim bu müftüyü herhalde dini sakalla olcagını sanıyor.
Din kalple yapılır inanaçla yapılır hayırla yapılır .Din Göstererek övünülerek anlatarak yapılmaz. Din senin ile Allah arasındadır ve orda kalır.
Şimdi bu yazdıklarımı tarfsız bir şelkde bak negatif deil tarfsız bir şekilde oku bakalım neresi yanlış:bilmem:

alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
Bu mesajdan sonra büyük ihtimal ceza alacağım ama neyse... Ordu ile ilgili düşündüklerimi sayıp dökmemen daha iyi olur herkes açısından. Şehit cenazesinde taziye etmek için yarıştıkları başı kapalı teyzeyi oğlunun yemin törenine sokmayan bir kurumdur benim için ordu. Kuzenim şu an yüzbaşı. Dedemi, ki kuzenimi taparcasına sever, sırf sakallı diye yemin törenine almadılar. Adam 50 yıllık sakalını kesmeyi düşündü sırf bu yüzden de müftü zor ikna etti. Ordu benim için budur.. Ötesi değil. Yaptıkları hiçbir açıklamaya da inanmıyorum.
Murat Kardeşim..
Sizin ve aileinizn yaşadılarına bende şahit oldum olmayada devam ediyorum ama sorunumuz bu değil ki?
bizler VATANIMIZI korumakla müğkellef insanlarız..
derdimiz de sevdamızda tüm çabamızda vatan üzerine..
bırak sokmasınlar yemin törenine almasınlar..
benimde annem kapalı..
orduevinde teğmen arkadaşımın nikhına gittik validem ile..orduevi subayı ya başını açsın ya çıksın demiş.. gittim yanına ..
insan gibi konuştum..şekilden ibaret bir kavramın olduğunu öğrendim ... annemin başörtüsünü çıkartmadan açmadan ama sadece oranın kurallarında olduğu gibi çene altından bağlattım..sorun oldumu hayır???
bizde bu vatana askerlik yaptık ayakllarımızn altı kanaya kanaya ... günlerce derimiz yok ayaklarımızda ....
ama bizim babalarımızda dedelerimizde sakallarıyla türbanları ile aldılar yemin törenlerine vs yerler..
bir sorun vardır belki

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Murat Kardeşim..
Sizin ve aileinizn yaşadılarına bende şahit oldum olmayada devam ediyorum ama sorunumuz bu değil ki?
bizler VATANIMIZI korumakla müğkellef insanlarız..
derdimiz de sevdamızda tüm çabamızda vatan üzerine..
bırak sokmasınlar yemin törenine almasınlar..
benimde annem kapalı..
orduevinde teğmen arkadaşımın nikhına gittik validem ile..orduevi subayı ya başını açsın ya çıksın demiş.. gittim yanına ..
insan gibi konuştum..şekilden ibaret bir kavramın olduğunu öğrendim ... annemin başörtüsünü çıkartmadan açmadan ama sadece oranın kurallarında olduğu gibi çene altından bağlattım..sorun oldumu hayır???
bizde bu vatana askerlik yaptık ayakllarımızn altı kanaya kanaya ... günlerce derimiz yok ayaklarımızda ....
ama bizim babalarımızda dedelerimizde sakallarıyla türbanları ile aldılar yemin törenlerine vs yerler..
bir sorun vardır belki
bak işte bilen biliyor koçum benim:op:

alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
şahsım adına yaşadılarımı yazmayı hep uygun gördüm bu siteye...duyduğumu değil helerki bu tür konularda..
saygılar

Cynical

Cynical

Üye
Tabi..

lovestar

lovestar

Üye
konu nerden nereye gelmiş ya gene.ana konu ne havalimanı çevresindeki hayvan barınakları kapatılıyor.tmm güzel bunda sorun yok.bir engel teşkil etmişki kapatılıyor...sonraki iddialara gelelim.köylerde de yapılmaya başlandı...yok işte bu gerçeği yansıtmaz arkadaşlar...biz tokat vilayeti ve ilçeleri olarak hayvancılığın genelde yaygın oldugu bir kültürden geliyoruz ve kimse gelipte ahırını ağılını vs kapat demiyor köylüye...sonra askeriyeye gelmişiz...asker her zaman türban konusunda katıydı.bilemiyoruz nedenini ama asker hep böyle lanse edildi sanki islamiyetin düşmanı gibi...ne münasebet efendim Türkiye Cumhuriyetinin şerefli askeri neden senin dinine karşı olsun...ne zamanki asker siyasete girmeye başladı yada çekildi bir şekilde siyasete.o zaman asker çizgisinden çıktı sanki bir ana muhalefet partisi gibi oldu...bırakın komplo teorileri üretmeyi kimse ülkeyi satmıyor din elden gitmiyor laiklik Atatürkçülük hala var olan değerlerimiz kimsenin kaldırmaya gücü yetmez...hiç mantıklı bir insan kendi başındaki yönetcisine piyon ülkeyi satıyor falan dermi yaa.nasıl bir siyaset anlayışı...% 58 lik bir halk kitlesi getirmedimi arkadaş o adamı oraya.hepimiz özümüzde satılmışız o zaman.bence kapatılacak gereksiz bir konu...saygılar...

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
aziz nesin boşuna dememiş türk insanının %90 koyundur diye
o %58 o grubun içinde merak etme
belli bir şey var bu hükümet geleli neler yapıldıgı nerelerin satıldıgı ortada hala piyonmu olur diyosunuz ya aklım almıyor
Aziz nesinde çicerroda dogru söylemiş

lovestar

lovestar

Üye
arkadaşım senin Türkiye Cumhuriyetinin secmen kitlesinin yarısından coğunu teşkil eden bir zümreye koyun tabiriyle hakaret etmen doğru değil.Aziz Nesin iyi bir yazar olabilir ama ateistin tekiydi.sırf işinize gelmiyor çıkarlarınıza ters düşüyor diye insanları yargılamayın.en büyük piyon olarak sizi kullandılar izmirde tandoğan da çağlayan da provakasyon için.önce kendinizi tanıyın...

turkordu

turkordu

Üye
Tartışma yaratan bir konu.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
arkadaşım senin Türkiye Cumhuriyetinin secmen kitlesinin yarısından coğunu teşkil eden bir zümreye koyun tabiriyle hakaret etmen doğru değil.Aziz Nesin iyi bir yazar olabilir ama ateistin tekiydi.sırf işinize gelmiyor çıkarlarınıza ters düşüyor diye insanları yargılamayın.en büyük piyon olarak sizi kullandılar izmirde tandoğan da çağlayan da provakasyon için.önce kendinizi tanıyın...
sen asıl önce kednini tanı pravakasyonmuş.
adam cumhuriyet ve atatürke dedgini burakmıyor, deniz fenerleri fettullahın okulları aldı başını gidiyor;
sen gelmişsin tandoganda provakasyona giriyosunuz diyosun
dogru türk milleti bu duruma nsl geldigini herkez unuttu biz ise cumhuriyeti hatırlatınca piyona giriyoruz degilmi ya adam göz göre göre ülkeyi teker teker satıyo sen gelmişsin piyon siz diyosunuz
en büyük cahillik okumamak araştırmamak demiş ünlü düşünür ne güzel söylemiş
açından bir kitap okuyun Çılgın türkler, diriliş vs vs.. cumhuriyeti ne kadar zor yollarda kazndıgımızı kurtuşuşumuzu egemenligimzi ne kadar zor yollarla elde ettgimizi nekdar canlar verip;
TÜM DÜNYAYAYA egemenlik konusunda destan yazdıgımızı hatırlayın diye
bizler yürüyüş yaptık
devleti satmak için amerikanın piyonu olmadık, insanları Allah adıyla kandırıp yardım toplayıp cebimize indirmedik....
Vatanımızı milletimizi ve dinimizi herşeyin önüne koyduk yürüdük eger bu piyonluksa senin gözünde evet piyonuz.
oku araştır biraz
Dip not:Aziz nesinin dini bilgileir beni enterese etmez niyemi ben objektif yaklaşan bir insanım söyledigi bilgiler dogruysa dogrudur.
Gelelim bana ben asker çocuguyum annem ablam 5 vakit namazını kılar, babamla cumaları eksik etmeyiz oruş tutar zekat veririz.Şimdi sen kalkıp bana dinsiz dersin diye yazdım yazmayada bilirdim benim dinim benim görüşüm ama göresin diye yazdım
Çünkü Türk insanı ön yargılıdır.Anlamadan dinlemeden konuşur...

Ben vatanımı milletimi canından çok seven ,dinine baglı laik, Atatürk'ün ilkelerine sadık
Türk oglu Türk gençiyim....

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bu çatışmamızı çok seviyorum!.. :)
Sağcısıyla - solcusuyla, muhafazakarıyla - daha geniş düşüneniyle, milliyetçisiyle - sosyalistiyle…
Hepimiz farklı bir rengiz şu ülkede ve farklı görüşlere sahibiz.
Farklı görüşlerin olduğu yerde insanlar kafalarını kullanmak zorunda kalır sürekli! Hazır değildir çünkü hiçbir şey!.. Doğruya, gerçeğe ulaşabilmek için yoğun bir uğraş gerekir zira bin farklı doğru sunulur insanın önüne bu ülkede.

Bazı şeylerin üzerine düşünmeyi asla ama asla bırakmamanız dileğiyle sevgili MaxiCep ailesi!..

Ama burada değil elbette. Konu siyasi tartışmadan ötürü kapatılmıştır. :)

Not: Hararet içerse de bazı mesajlar, hiçbiriniz saygı sınırlarını uyarı gerektirecek-kalp kıracak kadar ihlal etmemişsiniz! Yürekten teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...