anl_tr
Emekli Yönetici
Bu mesajdan sonra büyük ihtimal ceza alacağım ama neyse... Ordu ile ilgili düşündüklerimi sayıp dökmemen daha iyi olur herkes açısından. Şehit cenazesinde taziye etmek için yarıştıkları başı kapalı teyzeyi oğlunun yemin törenine sokmayan bir kurumdur benim için ordu. Kuzenim şu an yüzbaşı. Dedemi, ki kuzenimi taparcasına sever, sırf sakallı diye yemin törenine almadılar. Adam 50 yıllık sakalını kesmeyi düşündü sırf bu yüzden de müftü zor ikna etti. Ordu benim için budur.. Ötesi değil. Yaptıkları hiçbir açıklamaya da inanmıyorum.
ardaşım her kurumun tüm dünyada geçerli bazı kuralları vardır.
Evet bazı kurallarını bende sevmiyorum örnegin ordu evine gircegim zaman saç sakal kravat gömlek ve kumaş pantolon zoraki he sorcaksın sen yapıyomusun hayır adam sana bunları zorla yaptırmıyorki.
Gelelim senin dediklerine bak benim babanem haca gidip geldi ve bizle beraber bazen ordu evine gelir parkta otururuz çay içeriz ve hiç sorun çıkmaz neden biliyomusun ordu eşarpı altan bagladıgında bişey demez(köylerdeki yurum insanı gibi) ben biliyorum kaç kere babanemi soktuk içeriye bir kere bile sorun yaşamadık sen kalkıp önce bone sonra iyice inelerle kapat aman açılır gibilerinde tutucu şekilde baglarsan muhakkak kurallar geregi içeri alınmaz.
Taziyeye gitmiş biri, insan fark edermi hı sana sorarım sen cahil birine benzemiyorsun; sen taziyeye gittimi insan ayrımı yapıyomusun ellerini sıkıp başınız sag olsun demiyomusun yani
"Şehit cenazesinde taziye etmek için yarıştıkları başı kapalı teyzeyi oğlunun yemin törenine sokmayan bir kurumdur benim için ordu" demişsin bu sence dogru bir cümlemi sen ayrım yapıyosan orduda yapsın ozaman , kalkıp bunu "ama ordu o anayı içeriye almadı" dersen olamaz bir kural vardır o kurala uyulur zaten yukarıda belirttim sana kapalı olrakta girildigini,
gelelim dedene ya arkadaşım Allahını severseniz sakalını kesse nolcak söylermisin bana bir
Allah katında günah mı yazılcak cehennememi gitcek nolcak ya bana bu nu söyle kesse nolcak Allah aşkına
sakal din aracı degildir ama yuzyıllardır öle görünmüştür
Diyelimki kesti uzatmak zormu sakalı ya 4 haftada doluyo zaten sakal
Hem anlamadıgım bir konuda müftü niye zor ikna ettiki yani kesse cehennememi gitcekmiş
çok merak ettim bu müftüyü herhalde dini sakalla olcagını sanıyor.
Din kalple yapılır inanaçla yapılır hayırla yapılır .Din Göstererek övünülerek anlatarak yapılmaz. Din senin ile Allah arasındadır ve orda kalır.
Şimdi bu yazdıklarımı tarfsız bir şelkde bak negatif deil tarfsız bir şekilde oku bakalım neresi yanlış