.jar dosyalarını direk gönderemezsin , ancak S60 işletim sistemli telefonlardan xplore programı ile tüm korumalı dosyaları (.jar, .sis... ) direk gönderebilirsin. Diger bir yolu da gönderecegin dosyanın uzantısını kaldırmak. Tabiki dosyayı alan cihazda uzantıyı düzenleyebilmen gerek. S40 larda uzantıyı duzenleyebilmen icin MobyEXPLORER gibi bir dosya yönetici kurulu olması gerek. S40 telefonlara uzantısı silinmis bir dosya gönderildiğinde otomatik olarak uzantı eklenir( .EXT ) , bunu değiştirmen için MobyEXPLORER kullanabilirsin. Programla uzantıyı sil ve kaydet. ( nokta dahil .ext uzantısını siliyoruz.) MobyEXPLORER den cıkıp normal menüden uzatı ekleyecegimiz dosyaya geliyoruz. Yeni den adlandır deyip ismin sonuna [ .jar ] ekliyoruz. Not:dosya ilk alındıgında dosyanın hafıza kartına tasınması ve bu islemlerin bu dizinde yapılması daha iyi olur. Anlatım Nokia S40 işletim sistemli telefonlar için geçerlidir. Darkness ALINTI DEĞiLDiR.
--------------- Ekleme ---------------
Konuyla ilgili olarak eklemek istediğim bir kaç şey daha var; MobyEXPLORER yada dosya yönetici programın uygulama erisimi menüsünden 'VERI EKLE VE DÜZELT ' ile 'KULLANICI VERISI OKUMA' secenekleri HER ZAMAN SOR olarak ayarlı olması gerekir. Ayarlamak için uygulamanın üzerine gelip, seçenek-uygulama erişimi- veri erişimi... En yukarıda söylediklerim uygulandiktan sonra uygulama yada oyun otomatik yüklenmiş olacaktır. Güle güle kullanın !