Risk (EA Games) N73 te Denenmiştir. (Strateji - Board Game)

Sponsorlu Bağlantılar

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Risk (EA Games) N73 te Denenmiştir. (Strateji - Board Game)

Dünyaca ünlü board game Risk şimdi MaxiCep'te!!!
Cep Telefonunuza Özel!

Konuyu benden önce açan arkadaşım mdh_ua ya sonsuz teşekkürler!..
Ancak bu oyunun ustası olduğum ve üyelere sürekli yardımcı olabileceğim için konuyu tekrar açıyorum.

Açıklamalar:

1) Öncelikle gelen ekranda "enable sounds" seçeneğini eğer ses istiyorsanız yes, istemiyorsanız no deyip seçiyorsunuz.
2) Önünüze gelen ana menüde 6 seçeneğiniz var:
-Quick Play
-Conquest
-Pass & Play
-Options
-Help
-About

3) Quick Play adından da anlaşılacağı üzere hızlıca oyuna girmenizi sağlıyor. Seçtikten sonra gelen ekranda eğer İngilizceniz varsa yardımcı kartları seçin, "yes" deyin ama yoksa sorun değil "no" deyin ve ilerleyin. Oyunun temel mantığı zaten son derece basit!

4) Şimdi önünüze bir harita geldi. Bu haritada gösterilen ülkelerin üzerinde yer alan rakamlar o ülkede kaç tane askeri birliğiniz olduğunu belirtir.
Oyunun amacı: Dünyayı ele geçirmek!
Eğer bir ülkede "1" adet birliğiniz varsa komşu ülkelere saldıramazsınız! (Çünkü o ülkeyi ele geçirirseniz geride kalan ülkede hiç birliğiniz kalmaz.) Bu nedenle saldırabilmek için en az 2 birliğinizin olması gerek.
Şimdi oyuna başlaken elinizde 3 adet askeri birlik var.
Bu birlikleri stratejik olarak önemli gördüğünüz ülkere koyun.
Tamamını dağıttıktan sonra saldırı zamanı geliyor!
İstediğiniz ülkeyi seçin ve saldırmak istediğiniz ülkeye (ki komşunuz olmak zorundadır) giderek tıklayın.
Savaş başladı!..
Zar atılacak ve eğer siz büyük atarsanız düşman birliği ölecek eşit ve düşük atılan zarlarda ise sizin birliğiniz ölecek.
Birden fazla birlikle birden falza birliğe saldırıldığında sayıya göre tek zar atışta 2şer 3er birlik telef olabiliyor :gul:
Saldırılarınız bittiğinde (unutmayın! Bir elde hiç saldırı gerçekleştirmeme imkanınız da var, savunmada da kalabilirsiniz), asker nakliyatı gerçekleştirebilirsiniz isterseniz!
Bunun için 1den fazla askerinizin olduğu ülkeyi seçip istediğiniz komşusuna istediğiniz kadar asker sevkiyatı gerçekleştirebilirsiniz :)

Kıta kazandığınızda kazanılan kıtaya göre her el yerleştireceğiniz birlik sayısı da artar! Örneğin, Kuzey Amerika sahipliği 5 birlik, Güney Amerika 2, Asya 7, Avustralya 2 birlik sağlar. Bunlar oyunda zaten gösteriliyor.
Fazladan birlik kazanmanın bir diğer yolu da her el sonunda kazandığınız ülkeler sayesinde elde ettiğiniz RİSK kartları!
Eğer aynı karttan üç adet ya da farklı kartlardan 3 adet biriktirirseniz birlik sayınız artar. Bunları oynadıkça göreceksiniz.

Conquest seçeneği ile oyuna girerseniz dünya üzerinde ülkelere birliklerinizi dağıtma işi de size kalıyor! Böylesi daha zevkli oluyor :)
Conquest'i seçin,
Color seçeneği ile renginizi belirleyin!
Enemies seçeneği ile düşman sayınızı (arttıkça oyun zorlaşır)
Map Size ile ister sadece bir bölümde isterseniz de dünyanın tamamında savaşabilirsiniz ( daha zekli :))
Oppenments seçeği de rakibinizin zorluk derecesini belirler: Easy kolay, Medium orta, Hard da en zoru.
Auto-Claim i seçerseniz dünyaya birlikleri telefon otomatik dağıtır. No derseniz de siz dağıtırsınız (sizin dağıtmanız daha zevkli :))

Gerisi de aynı şekilde!
Oynayın ve kazanın!..
Sorularınız olursa ben buradayım :)

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Revengeful, bykene, gangsta_emo ve 30 diğerleri

ash54

ash54

Üye
bir çeşit strateji oyununa benziyor saol.:)

yagizbogac

yagizbogac

Üye
açıklama çok iyi olmuş teşekkürler:)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bir çeşit strateji oyununa benziyor saol.:)
Evet o nedenle strateji başlığı altında :)
Rica ederim, iyi oyunlar.

açıklama çok iyi olmuş teşekkürler:)
Eğer takıldığınız bir yer olursa seve seve yardımcı olurum!
Benim bilgisayarımda da 1i ve 2si yüklü Risk'in. Severek, bıkmadan usanmadan oynuyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum!

(Ama gerçek oyunu alıp sakın arkadaş arasında oynamayın!..
Kan çıkar!!! :ehe)

Ozan

Ozan

Admin
Güzel paylaşım teşekkürler Ata :oke:

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Eline sağlık...

celilcemre

celilcemre

Üye
teşekkürler

DeathDrain

DeathDrain

Üye
Mükemmel oyun sağol kardeş

N73MUSICEDITON

N73MUSICEDITON

Üye
bakalım :D

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kesinlikle mükemmel!!!
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

Ugurd08

Ugurd08

Üye
oyun cok guzel ama zarlarda cok sanssızım yaa :(

oguzhan_446

oguzhan_446

Üye
bu tip oyunları severim ama bir türlü oynayamam bu oyunları:ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
oyun cok guzel ama zarlarda cok sanssızım yaa :(
Benim şansım fena değildir zarlarda :)
Bir de oyunun şansa kalmayan bir kısmı var. Bir yere yüklenmek, askerleri çok fazla dağıtmamak, çok fazla komşulu yerlere asker koymamak gibi.
Mesela ben Önce Kuzey Amerik'yı ve -eğer mümkünse- aynı anda Avusturalya'yı fethetmeye çalışırım.
Kuzey Amerika hem 5 adam birden verir hem sadece 3 yerden dünyaya bağlantısı vardır, savunmak kolaydır, hem de büyüdüğünüz zaman Asya, Afrika'yı ele geçirmeniz kolaydır, Avrupa'daki monopolü bozmak kolaydır, Güney Amerika'dan Afrika'ya atlayabilirsiniz daha sonra ve bu böylece gider.

Ama kalkar da Avrupa'dan başlarsanız savaşa, geçmiş olsun derim :)
Çok zorlanırsınız...

bu tip oyunları severim ama bir türlü oynayamam bu oyunları:ehe
Yükleyin, takıldığınız bir yer olursa seve seve yardımcı olurum :)

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Strateji Oyunlarının Hastasıyım Fakat Bu Oyunu Telefonumda Oynadığımda Çok Zorlandım..
Zirâ Hiç Bir Şey Anlamadım..

Zar Atıyorsun Ona Göre Saldırı Gerçekleştiriyorsun Falan..

Görüntüler Benim Oynadığım Oyuna Göre Değişik Görünüyor..
Ama O da EA'nın Eseriydi..

Strateji Severler İçin Tavsiyelik, Güzel Bir Paylaşım..

Teşekkürler Kardeşim.. :oke:

oguzhan_446

oguzhan_446

Üye
çok sağol

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Teşekkürler.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Strateji Oyunlarının Hastasıyım Fakat Bu Oyunu Telefonumda Oynadığımda Çok Zorlandım..
Zirâ Hiç Bir Şey Anlamadım..
Zar Atıyorsun Ona Göre Saldırı Gerçekleştiriyorsun Falan..
Görüntüler Benim Oynadığım Oyuna Göre Değişik Görünüyor..
Ama O da EA'nın Eseriydi..
Strateji Severler İçin Tavsiyelik, Güzel Bir Paylaşım..
Teşekkürler Kardeşim.. :oke:
Mükemmel bir oyundur bu Mustafa! Yükle, dene, takıldığın yeri sor! Yardım ederim, hem yükleyen ve zorlanan diğer arkadaşlar için de iyi olur. :)
Rica ederim.
Kuru kuru teşekkür kabul etmiyorum Doğuş yöneticim! Yüklemişsindir ne de olsa teşekkürler dediğine göre. Yorum yap bakayım!

silop_kms

silop_kms

Üye
saol tşk

aslanpençesi

Üye
çok teşekkürler arkadaşım ben bunun karton olanından almıştım,açıklamadan hiçbir şey anlamamıştım hem cepte hemde kartonda rahat oynayabilirim süpersin emeğine yüzbinlerce kez teşekkürler

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Mükemmel bir oyundur bu Mustafa! Yükle, dene, takıldığın yeri sor! Yardım ederim, hem yükleyen ve zorlanan diğer arkadaşlar için de iyi olur. :)

Açıklama Gerçekten Güzel Olmuş..
Yanıma Kart Okuyucuyu Almayı Unutmuşum Yarın Yüklerim.. ;)

Kuru kuru teşekkür kabul etmiyorum Doğuş yöneticim! Yüklemişsindir ne de olsa teşekkürler dediğine göre. Yorum yap bakayım!

Sanmıyorum.. :hmmm
qurbuz ' un Gelişmiş Versiyonudur.. :ehe

Üst Alt