İranda asitle kör edene kısasa kısas !!!!!!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
İranda asitle kör edene kısasa kısas !!!!!!!!!

Asitle kör edene kısasa kısas

İran'da evlilik teklifini reddeden kadının yüzüne asit atarak kör olmasına sebep olan adama şeriat usulünce ceza verilecek. Kadının isteğine göre, saldırgan asitle kör edilecek.

Eskiden arkadaşlarının büyük kahverengi gözlerini çok beğendiğini söyleyen Ameneh Bahrami'nin hayatı aşkına karşılık bulamayan bir adamın asitli saldırısıyla karardı.

Ameneh kendisini kör eden saldırıyı gerçekleştiren kişi olan Majid Mohavedi ile 2002 yılında üniversitede tanıştı. Ancak Mohavedi arkadaşlık değil evlilik istiyordu. Genç kadın bu talebi reddedince genç aşık çılgına döndü.

Bahrami, "Beni her gün arıyordu ve tartaklıyordu. Beni öldüreceğini söyledi. Bana onunla evlenmeyi kabul etmek zorunda olduğumu söyledi" dedi.

Reddedilen Mohavedi, Kasım 2004'te aşık olduğu kadının dünyasını karartan saldırıyı gerçekleştirdi, Amaneh'in yüzüne asit attı.
Ameneh'e yönelik saldırı ve sonrasındaki hukuk mücadelesi ülkede manşetlere taşındı, çünkü 31 yaşındaki kadın, kendi gözüne karşılık saldırıyı gerçekleştiren adamın gözlerinin asitle dağlanmasını istiyor.

Ameneh talebini şu sözlerle savunuyor: "Ben, Majid'in gözlerinin kör edilmesini intikam için istemiyorum. Bunu bir daha kimseye yapılmasın diye istiyorum"

Amaneh'in isteğine bazı insan hakları savunucuları şiddetle karşı çıkıyor. Halkın geneli ise Amaneh'e destek veriyor. Ancak internet blogunda Amaneh'i eleştirenler de yok değil. Bazıları Amaneh'in saldırganının kör edilmesini istemesini barbarca bir suç olarak nitelendiriyor.

Geçen yılın sonunda Tahran Mahkemesi kararını açıkladı. Karara göre, Amaneh'e asitle saldıran Majid'in her iki gözüne 5 kez asit damlatılacak. Saldırgan temyize başvurdu ancak mahkeme bu ayın başında kararı onadı.

Amaneh büyük kahverengi gözlerini kaybetmiş olsa da gülümsemeye devam ediyor ve adaletin yerine bulduğuna inanıyor.

Amaneh, "Eğer ben bu yapmazsam, asitle başka bir saldırı olacak. Yaşadığım sürece bana yapılanı asla affetmeyeceğim" diyor.

u.conay

u.conay

Üye
çok yazık olmuş :(

TopFury

TopFury

Üye
Bence kadın intikam için istemediği ve sadece adalet için istediği konusunda yalan söylemiş.Belli ki bu bir intikam arzusuymuş.Ama yine de güzel BENCE.Yani tamam, kısasa kısas belki ilkçağ kanunu ama yine de en işlevseli :) üstelik insan haklarına değer verilmeyen şu gezegenimizde bu tip bir suç için böyle bir cezaya insan hakları karşı çıkmış.Ya hu insan hakları, sözüm size ; işiniz gücünüz yok mu hocam...evimize hırsız girer,saldıramayız; yüzümüze kezzap dökerler, aynını isteyemeyiz...Ulan hadi tamam, öyle olsun da...ayıp değil mi yaptığınız...ne mi ayıp? ŞU:Bu dünyada hakkı aranacak onca insan varken...hatta bu hakkı aranması gereken insanlara insan bile demezken SİZ , şimdi bunları yaparak mı insan hakları örgütü oluyosunuz...Pİİİİİ........PEEEEH.....

Huh...amma kinlenmişim haa... :ah
Ulan sanki duydular şimdi... :ehe

burak9400

burak9400

Üye
Ameneh ablamın arkasındayım çünkü haklı ve İrandaki kurallar çok caydırıcı bence çünkü ben bir kaç yıl önce yaklaşık bi 10 gün falan iranda kaldım ve kurallarının bazılarını biliyorum mesela trafikteyken bizim taksi başka taksiye çarptı ve arapça 'özür dilerim abi affet' dedi.Diğer taksinin önü biraz ezilmişti ama bi sorun yoktu trafik aksamadı adam da affettiğini bildiren bir kafa işareti yaptı biz şaştık kaldık Türkiyede böyle birşey olsaydı eğer polis falan gelirdi.

Ve orada bir kadının namusuna göz dikersen cezan idam!!!

hırsızlık yaparsan hırsızlık sırasında kullandıgın organını keserler mesela bir adamın cüzdanını çaldın hangi elinle çaldınsa o el kesilir!!!

trafikte bazen anlaşmazlıklar olurdu ben de izlerdim adamlar birbirlerinin ellerini tutarak yalvarırcasına konuşurlardı çünkü orada kavga olursa istersen haklı ol ilk önce sen vurursan karşındaki seni ölümünedöverse ilk vuran sen oldugun için suçlu duruma düşüyorsun ve bildiğim kadarıyla hapis cezası veriliyor...

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Herşey Karşılıklı boşuna dememişler...:kop:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Hayvanlık!

Kısas tarih boyu uygulandı.
Çözüm oldu mu?
Hayır!

Tecavüz her zaman oldu!
Hırsızlık her zaman oldu!
Adam öldürme her zaman oldu!..

Bunların olmaması için tarih boyunca ne işkenceler uygulandı, aklın bile alamayacağı!

Ve bir gün insanlık gördü ki,
bu gibi suçları engellemenin yolu;
suçu işlemiş olana verilen cezadan değil,
mini mini bebelere verilen eğitimden geçer!

Sen bir çocuğu "iyi" yetiştirirsen suç oranını da azaltırsın.

Suç işleyen insanların profillerine bir bakın. Aile içi şiddet doludur.
Ailelerinden öldüresiye dayak yemiş çocuklar, gözlerinin önünde anneleri katledilenler, babaları tarafından tecavüze uğrayanlar...
Okulda şiddet görürler; ezilirler, dövülürler, dışlanırlar.

Bir insan neden hırsızlık yapar?
Yiyecek ekmeği yoktur belki? Birileri tarafından zorlanıyordur olamaz mı?

Az ya da çok dünya üzerindeki tüm devletlerin benzer toplumsal sorunlarıdır bunlar.

Kimi devletler bebekliğinden başlayarak bir bireyin toplum için yararlı olmasını sağlamaya, zararlı olmasını engellemeye çalışır.
Kimi devletler de eskiden beri doğru dürüst hükmedemediklerinden dolayı bozulan toplumsal yapıdan doğan suçları, vahşi yöntemlerle engellemeye çalışır.

Bana kalırsa yaptıkları;
Kakanın üstüne dışkılayarak kakayı kapatmaya çalışmaktan ibarettir.

suskun_21

suskun_21

Üye
Bence adalet yerını bulmuş..lafı uzatmaya degmez

TopFury

TopFury

Üye
Hayvanlık!

Kısas tarih boyu uygulandı.
Çözüm oldu mu?
Hayır!

Tecavüz her zaman oldu!
Hırsızlık her zaman oldu!
Adam öldürme her zaman oldu!..

Bunların olmaması için tarih boyunca ne işkenceler uygulandı, aklın bile alamayacağı!

Ve bir gün insanlık gördü ki,
bu gibi suçları engellemenin yolu;
suçu işlemiş olana verilen cezadan değil,
mini mini bebelere verilen eğitimden geçer!

Sen bir çocuğu "iyi" yetiştirirsen suç oranını da azaltırsın.

Suç işleyen insanların profillerine bir bakın. Aile içi şiddet doludur.
Ailelerinden öldüresiye dayak yemiş çocuklar, gözlerinin önünde anneleri katledilenler, babaları tarafından tecavüze uğrayanlar...
Okulda şiddet görürler; ezilirler, dövülürler, dışlanırlar.

Bir insan neden hırsızlık yapar?
Yiyecek ekmeği yoktur belki? Birileri tarafından zorlanıyordur olamaz mı?

Az ya da çok dünya üzerindeki tüm devletlerin benzer toplumsal sorunlarıdır bunlar.

Kimi devletler bebekliğinden başlayarak bir bireyin toplum için yararlı olmasını sağlamaya, zararlı olmasını engellemeye çalışır.
Kimi devletler de eskiden beri doğru dürüst hükmedemediklerinden dolayı bozulan toplumsal yapıdan doğan suçları, vahşi yöntemlerle engellemeye çalışır.

Bana kalırsa yaptıkları;
Kakanın üstüne dışkılayarak kakayı kapatmaya çalışmaktan ibarettir.
Teşhis:Kültür seviyesine bağlı aşırı hümanizm..!

TopFury

TopFury

Üye
Salih Baba™;1256361' Alıntı:
:kop::kop::kop:Tedavisi yokmuş bunu....:ehe:kop::kop:
Var var..: Daha az okumak daha fazla sabah kuşağı programı seyretmek..! :)

kutalmis

Üye
Kısasa kısas çalışan, verimli bir sistem olsaydı bütün dünyada uygulanır olurdu. İlk başta iyi olmuş diyor insan ama düşününce aslında ne kadar da hatalı.

Solamente

Üye
çüştünüz yavv bence kor bıcaklara ellerini kessinler ne demek bu evlilik teklifini reddetti diye kadının yüzüne asit atmak barbar cani pis manyak :@

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
karşılık böyle olmamalıydı

"The Patriot"

"The Patriot"

Üye
hammurabi kanunları caydırıcı olandr
eğitmle birlikte uyglnırsa sonuç şimdknden dha mükemml olur

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
İrtica olayını daha ne kadar abartacağız acaba :kop::kop::kop:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt