N80 Telefonunda Artık Oyunlar Tam Ekran... Nasıl mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cashback

Üye
    Konu Sahibi
N80 Telefonunda Artık Oyunlar Tam Ekran... Nasıl mı?
merhaba arkadaşlar bende birçok insan gibi N80 ekran mağduru biriydim uzun süren araştırmalarım sonunda artım *,jar uzantılı oyunları telefonumda tam ekran oynayabiliyorum... bunu sizlerle paylaşmak istedim çünkü bu siteden çok faydalandım :)

anlatacığım konu sadece JAR uzantılı dosyalara uygulanabilir...

önce jar uzantılı dosyamızı üzerinde sağ klik yapıp winrar veya winzip gibi bir sıkıştırma programıyla birlikte açıyoruz

açılan dosyanın içinden META-INF klasörünü açıyoruz... bu klasörün içinde MANİFEST.MF DOSYASINI faremizle tutum bilgisayarımızda görebileceğimiz bir yere bırakıyoruz

daha sonra bu MANIFEST.MF dosyasına tıklıyoruz WİNDOWS bize bir uyarı penceresi açarsa şayet karşımıza iki seçenek çıkacak bu seçeneklerden ikinci olanı (LİSTEDEN PROGRAMI SEÇMEK seçeneği) tercih edip tamamı tıkılıyoruz karşımıza yeni bir pencere çıkıyor bu pencerede NOT DEFTERİNİ tıklayıp tamama basıyoruz...

açılan not defterinin en son satırına gelip şu komutu yazıyoruz

Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: 176,208
Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: 352,416

ilk komut orjinal ekran görüntüsü ikinci komut istediğimiz ekran çözünürlüğü... bunları istediğimiz gibi ayarlanıyoruz

not defterimizi kaydedip çıkıyoruz... artık yeni ekran görüntümüz hazır...
hazırladığımız yeni MANIFEST.MF dosyamızı eski yerine bırakıyoruz (jar uzantılı dosyanın içindeki META-INF klasörüne) karşımıza bir pencere çıkıyor yine burayada tamam tıklayıp işimizi bitiriyoruz... artık oyunumuzu telefonumaz taşıyıp kurmak kalıyor bize...

herkese hayırlı uğurlu olsun...

bu anlattığım konu yalnız n80 değil tüm telefonlarda istediğimiz ekran çözünürlüğünde oyun oynamamızı sağlayacaktır... dikkat edilmesi gerekilen husus oyun dosyamız JAR uzantılı olmalı.

umarım açık olarak anlatabildim :D

• Beğen
Tepkiler: mehmet1337, teachersss, karpuzinyo ve 5 diğerleri

exe1454

exe1454

Üye
tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: mehmet1337

mulayim73

Üye
süpersin kardeş eline sağlık

arven_005

arven_005

Üye
eline sağlık

--------------- Ekleme ---------------

dediklerini aynen yaptım geçersiz jar dosyası dedi ??

Symbiont

Üye
merhaba arkadaşlar bende birçok insan gibi n80 ekran mağduru biriydim uzun süren araştırmalarım sonunda artım *,jar uzantılı oyunları telefonumda tam ekran oynayabiliyorum... Bunu sizlerle paylaşmak istedim çünkü bu siteden çok faydalandım :)

anlatacığım konu sadece jar uzantılı dosyalara uygulanabilir...

önce jar uzantılı dosyamızı üzerinde sağ klik yapıp winrar veya winzip gibi bir sıkıştırma programıyla birlikte açıyoruz

açılan dosyanın içinden meta-ınf klasörünü açıyoruz... Bu klasörün içinde manifest.mf dosyasını faremizle tutum bilgisayarımızda görebileceğimiz bir yere bırakıyoruz

daha sonra bu manıfest.mf dosyasına tıklıyoruz windows bize bir uyarı penceresi açarsa şayet karşımıza iki seçenek çıkacak bu seçeneklerden ikinci olanı (listeden programı seçmek seçeneği) tercih edip tamamı tıkılıyoruz karşımıza yeni bir pencere çıkıyor bu pencerede not defterini tıklayıp tamama basıyoruz...

Açılan not defterinin en son satırına gelip şu komutu yazıyoruz

nokia-mıdlet-original-display-size: 176,208
nokia-mıdlet-target-display-size: 352,416

ilk komut orjinal ekran görüntüsü ikinci komut istediğimiz ekran çözünürlüğü... Bunları istediğimiz gibi ayarlanıyoruz

not defterimizi kaydedip çıkıyoruz... Artık yeni ekran görüntümüz hazır...
hazırladığımız yeni manıfest.mf dosyamızı eski yerine bırakıyoruz (jar uzantılı dosyanın içindeki meta-ınf klasörüne) karşımıza bir pencere çıkıyor yine burayada tamam tıklayıp işimizi bitiriyoruz... Artık oyunumuzu telefonumaz taşıyıp kurmak kalıyor bize...

herkese hayırlı uğurlu olsun...

bu anlattığım konu yalnız n80 değil tüm telefonlarda istediğimiz ekran çözünürlüğünde oyun oynamamızı sağlayacaktır... Dikkat edilmesi gerekilen husus oyun dosyamız jar uzantılı olmalı.

umarım açık olarak anlatabildim :d
sadece s40 işletim sistemi için

_vezir_

Üye
vallahi helal olsun yaw kardeş

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Eline sağlık.

• Beğen
Tepkiler: mehmet1337

mesutho

Üye
az önce splinter cell oyunu için denedim ve ilginç ama oldu :). orda belirtilen son iki satırı kopyala yapıştır yapınca aradaki virgüller çıkmıyor, onu elinizle ekleyin. jar dosyasına da doğru bir şekilde eklediğinzden emin olun. başka da bişey yok, bu arada telefonum n80 ve s40 değil s60, bi arkadaş s40 için olduğunu belirtmiş ondan yazdım.

ercinaydin

ercinaydin

Üye
henüz denemedim ama birazdan deneyecek bir oyun illa ki bulurum o yüzden şimdiden teşekkür ediyorum. bu kadar arkadaş yorum yapmış herkesin telefonunda olduğuna göre benim telefonumda da olur herhalde :)

futbol123

futbol123

Üye
süpersin saol

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
Bazı oyunlarda ekran çok büyüyor ama..Onu nasıl halletcez..Mesela Red Alert 3 ve Sprinter Cell gibi !!

teachersss

teachersss

Üye
Denedim Chessmaster oyunu tam ekran oldu saol dostum.

mehmet1337

mehmet1337

Üye
Arkaslar bende java emulator var ben simdi bir oyunu 1024x768 Yapsam olurmu.

quad4core

quad4core

Üye
saol kardeş paylaşım için teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt