çinlilerin huyu devam ediyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
terix

terix

Üye
    Konu Sahibi
çinlilerin huyu devam ediyor
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}Çinliler bu kez kamerası ayrılabilen bir cep geliştirdi. Ama yine de kopya merakından vazgeçemedi!

Geçmişe dönüp baktığımızda cep telefonlarının son 10 yılda oldukça fazla yol kat ettiğine şahit oluyoruz. Yıllar önce sadece arama ve mesaj çekme gibi temel fonksiyonlara sahip olan ve çok fazla modele sahip olmayan cep telefonları, bugün adeta bir bilgisayarı cebimizde taşıma fırsatını bizlere sunuyor.
Cep telefonlarının en çok kullanılan özelliklerinden biri de artık hiç şüphesiz üzerinde yer alan dahili kamerası. Günümüzde 8 megapiksel sınırını da aşan cep telefonları, artık bir fotoğraf makinesinin görüntü kalitesini kullanıcılarına kolaylıkla sunabiliyor.
Cep telefonu üreticileri de birbirinden farklı olmak ve kullanıcıların birinci tercihi olmak için var güçleriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Üstelik bu üreticilere kopya cihazlarıyla ünlü Çinliler de dahil. JingPeng isimli şirket, E1181 ile cep telefonu pazarına yeni bir perspektif kazandıracak gibi görünüyor; zira bu telefonun üzerinde yer alan kamera, istenildiğinde cep telefonundan tamamen ayrılabiliyor ve kameraya alınan görüntüler radyo frekansıyla cep telefonuna iletilebiliyor.
geleneği bu telefonda da hissediliyor!
Fikir güzel ama telefonda klasik izlerini bulmak da mümkün. Örneğin kameranın üzerinde 2 megapiksel yazsa da, maksimum çözünürlük aslında 640 x 480 piksel. İşin daha da komiği, telefonun arkasında Casio'nun markası olan Exilim kabartmasının yer alması. Yani Çinliler orijinal bir fikri hayata geçirmiş olsa da, işin içine küçük hileler karıştırmaktan da geri durmamışlar. Alışkanlık herhalde...
Henüz Türkiye'de bulunmayan ve FM Radyosu, çift SIM kart slotu ve Bluetooth 2.0 fonksiyonlarıyla da öne çıkan JingPeng E1181'in satış fiyatı ise 155 Dolar.

cLuBBeRzAn-CoCo

Üye
çinliler işte ;)

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Aslında büyük frimalara'da bu bir öncülük olabilir. Adamlar akıllılar yani baksanıza Nokia gibi büyük şirkettlerin düşündüklerini veya düşünemediklerini onlar gerçekleştiriyor.

xkadir61

xkadir61

Üye
yaw bunlara para veren varmı acaba çok merak ediyorum.

Solamente

Üye
Adamların hangi işinde üçkağıt yok yaa :@

xkadir61

xkadir61

Üye
şimdide yeni moda madein china yerine madein prc yazıyorlar.
PRC>>> (People’s Republic of China - Çin Halk Cumhuriyeti)

burak9400

burak9400

Üye
"Kameranız var mı?"
"buyrun benimkini çıkardım, kullanabilirsiniz"

:D:D:D:D

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
şimdide yeni moda madein china yerine madein prc yazıyorlar.
PRC>>> (People’s Republic of China - Çin Halk Cumhuriyeti)

Yazsın... Yazmasında ne gibi bir sorun var ki :)

Merak ediyorum gerçekten de, Çin'de fikri sınai mülkiyet hakkı yok mu :hmmm
Hani marka-patent-faydalı model gibi hakları koruyan yasalar... :hmmm

xkadir61

xkadir61

Üye

Yazsın... Yazmasında ne gibi bir sorun var ki :)

Merak ediyorum gerçekten de, Çin'de fikri sınai mülkiyet hakkı yok mu :hmmm
Hani marka-patent-faydalı model gibi hakları koruyan yasalar... :hmmm

yazsın diyorsunda. prc'nin çin'le aynı ülke olduğunu bilmeyen nice insanlar var.

jöly

Üye
hangi taşı kaldırsan altından çin malı çıkıyor...

xkadir61

xkadir61

Üye
ama çin malı demek. kalitesiz üretim demek değildir tabiki.
birçok kaliteli marka üretimlerini çinde yaptırıyor. nıke,adidas gibi büyük firmalar bile ya çindir yada endonezya

ÁŔÁŚ

ÁŔÁŚ

Üye
imzama dikkat edin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt