ZTE, Lenovo ve Xiaomi ARM tabanlı kendi yonga setlerini sunmaya hazırlanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
ZTE, Lenovo ve Xiaomi ARM tabanlı kendi yonga setlerini sunmaya hazırlanıyor
Yakında bazı Çinli akıllı telefon üreticileri de kendi yonga setleri ile pazarda yer alacak…



Şu anda dünyada akıllı telefonların gelişimi inanılmaz derecede hızlı olarak seyrederken, her sene milyonlarca cihaz satışı gerçekleştiriliyor ve firmalar arasında da hem donanım hem de yazılım olarak birbirlerine karşı üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya çalışmaktalar.



Akıllı telefon pazarına baktığımızda Samsung ve Apple’ın liderliğini görüyoruz. Diğer üreticiler Sony, HTC, Microsoft, LG de cihazları ile pazarın önemli firmaları arasında yer alırken, bir kaç senedir Çinli üreticilerin yükselişini görüyoruz.

Çinli üreticiler daha önceleri kopya tasarım ile gelen cihazları pazara sunarken, şu anda kendi tasarımları ile pazarda büyük ilgi görüyorlar. Çinli üreticiler arasında ise Huawei, Xiaomi, ZTE ve Lenovo gibi firmalar öne çıkmakta.

Akıllı telefonların en önemli donanım bileşenleri arasında yonga setleri yer alırken, genellikle ARM tabanlı işlemci içeren yonga setleri pazarda görülmekte. Qualcomm, MediaTek gibi firmalar yonga seti üreticileri olurken, son dönemde ise Apple, Samsung, Huawei gibi üreticiler de kendi ARM tabanlı yonga setlerini geliştiriyorlar.

Çinli üreticilerde Huawei, Kirin adındaki yonga setlerini üretiyor ve de bu yonga setlerini kendi cihazlarında kullanıyor. Son olarak firma ARM tabanlı Kirin 950’yi duyurmuştu.

Gelen bilgilere göre Huawei’nin ardından başka Çinli üreticiler de yonga setlerini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. İlerleyen dönemde ZTE, Lenovo ve Xiaomi de ARM tabanlı yonga setlerini kendi cihazları üzerinden pazara sunacaklar.



ZTE, Lenovo ve Xiaomi ARM tabanlı kendi yonga setlerini sunmaya hazırlanıyor - MaxiCep
 


Emre

Üye
Yiyorsa işletim sistemi de yapsınlar :D
 
Death Punch

Death Punch

Üye
En doğrusunu yapiyorlar ama gec kalinmis bu konuda samsung iyi is cikardi hem cok iyi yonga Setleri uretiyor hemde erken temellerini atti exynosun
 
yeumyang

yeumyang

Moderator
Qualcomm a rakipler geliyor desenize
 


Üst Alt