Dinazorların kralı ile tanışın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
Dinazorların kralı ile tanışın
Dinazorların kralı ile tanışın: T-REX

Etobur dinozor Tyrannosaurus rex'in (T-rex) çok gelişmiş bir koku alma yeteneğine sahip olduğu ortaya çıktı.

Kanada'daki Calgary Üniversitesinden Darla Zelenitsky başkanlığındaki araştırmacılar, T-rex'in bu yeteneği sayesinde avının kokusunu çok uzaktan alabildiğini belirtti.

65 milyon yıl önce var olan T-rex'in kafatası fosilini inceleyen araştırmacılar, dinozorun beyninin koku almayla ilgili bölümünün, büyüklüklerine de bakıldığında, diğer dinozorlarınkine göre daha gelişmiş olduğu sonucuna vardı.

Daha önce yapılan araştırmaların, T-rex'in kartaldan daha iyi gördüğünü ve insandan daha hızlı koştuğunu gösterdiğini belirten araştırmacılar, koku alma yeteneği de eklendiğinde T-rex'in "dinozorların kralı" olarak kabul edilebileceğini ifade etti.

Bilim adamı Zalenitsky, et bulmak için iyi koku almaları gereken bugünün kuş ve memelilerinin beyninin koku almaya ilişkin bölümünün daha gelişmiş olduğunu belirtti.

Öte yandan ilk kuşların kafatası fosillerini inceleyen bilim adamları, genel olarak kabul edilen varsayımların aksine, bugünkü kuşların atalarında görmenin koku almaktan daha önemli olmadığı sonucuna vardı.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
t rex vay vay
düşünüyorumda iyiki yokmu olmuş ne:ehe
paylaşım için sağol

Exalans

Exalans

Üye
evet dinazorlarda kas kasılmasın laktik asit çok az oluşuyormuş buda onların yorulmalarını geçiktiriyor. Amerika benzer bi yöntemi askerlerinde denemişti nede olsa adamlar dünyanın kralı oldu.

POWER

POWER

Üye
T-Rex çocukluğumdan beri ilgi duyduğum bir dinazor türüdür. 3-5 ansiklopedi okudum bir sürü araştırma yaptım. Bilgilendirme için teşekkürler :)

Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
teşekkürler bilgi için

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Bazen yok olduklarına seviniyorum ama bazende onları görüp onlarla yaşamak istiyorum.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Oldum Olası Meraklıyım Bu Hayvanlara...
Bir Yeteneğini Daha Öğrendim..

Sağolasın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...