Kuş Evrimi Teorisi'ni zora soktu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Kuş Evrimi Teorisi'ni zora soktu
Çin'de kuş gibi tüylü bir dinozor türüne ait kalıntılar bulundu. En az 145 milyon yıl öncesine ait kalıntılar, Kuş Evrimi Teorisi'ni zora soktu.



Çin'in kuzeydoğusunda, kuş gibi tüylü bir dinozor türüne ait fosilleşmiş kalıntılar bulundu. Nature Communications adlı dergide yayımlanan fosiller üzerinde yapılan bilimsel çalışmada, yaklaşık 145-201 milyon yıl öncesine ait bir dönemi kapsayan Jura Jeolojik Devri'nden kalma kalıntıların bilim dünyasında kabul gören Kuş Evrimi Teorisi'ni zora soktuğu belirtildi.

Bilimsel araştırmanın yazı heyetinde yer alan İngiltere'deki Southampton Üniversitesi Omurgalılar Fosil Bilimi Bölümü'nden Doç. Gareth Dyke, yeni ortaya çıkarılan 30 santimetre uzunluğundaki dinozora ait fosilin, şimdiye kadar kuşların atası olarak kabul edilen teropotlardan daha eski bir devirden kalma olduğunu belirtti.

Dyke, 'Eosinopteryx' adı verilen yeni 'kuş dinozoru' fosilinin, 120 - 130 milyon yıl öncesine ait bir dönemi kapsayan İlk Mezozoik devre ait teropotlardan daha eski bir devirden kalma olduğunu vurguladı.

İLK KUŞ HAKKINDA KUŞKU

Yaptıkları keşfin, daha önceden modern kuşların evrimi açısından büyük öneme sahip olduğu dile getirilen, 'ilk kuş' adı da verilen meşhur Arkeopteriks fosiline dayanan teori hakkında kuşku yarattığını anlatan Dyke, "Bulgularımız bize uçmanın kökeninin sanıldığından daha karmaşık olduğunu gösteriyor" dedi.

Araştırmacılar, dinozor fosili hakkında yaptıkları çalışmada Eosinopteryx adlı dinozorun, küçük kanat genişliği ve kanatlarını çırpmasını sınırlayan kemik yapısı nedeniyle uçamadığını belirlediklerini belirtti.

Dinozorun ayrıca toprakta yürümeye elverişli ayak parmaklarının olduğuna işaret eden araştırmacılar, kuyruğunda ve bacaklarının alt kısmındaki, vücutlarının diğer kısımlarına göre daha seyrek tüylerin de bu türün koşmasını daha kolaylaştırdığını kaydetti.

NTVMSNBC
 

Samet.25

tesekkurler bilgi için
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ahmetkartal
Cevap
0
Görüntüleme
543
ahmetkartal
doctorrr
Cevap
3
Görüntüleme
514
doctorrr
Silinen Üye 476002
Cevap
10
Görüntüleme
835
AbdulkadirAvan


Üst Alt