Windows 8-8.1 Kullanıcılar Kulübü ( İpuçları - Soru(n)lar ve Çözümler - Sohbet )

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Windows 8-8.1 Kullanıcılar Kulübü ( İpuçları - Soru(n)lar ve Çözümler - Sohbet )
Merhaba arkadaşlar. Burada yazılım devi Microsoft'un son işletim sistemi Windows 8 hakkında ipuçları, bilinmeyenler ve sohbet babında birçok şey paylaşacağız. Öncelikle size birkaç ipucu vereceğim belki bileniniz vardır. Bilmeyeniniz de illaki vardır. Bu konu Windows 8'e geçmeyi düşünenlere öncü olabilir. Çünkü hala geçmekte kararsız olanlar var ama buna hiç gerek yok alışınca 7'yi bir daha kullanmıyorsunuz :) Şimdi size Windows 8'in artı ve eksi yanlarını söyleyeceğim bu benim kendi gözlemlediklerim size göre farklı olabilir.



WiNDOWS 8 TANRI MODU
Windows 8 GodMode (Tanrı modu) Etkinleştirme - MaxiCep


WiNDOWS 8'iN ARTILARI
* Hızlı Açma Kapama:
Çok daha hızlı açılır Windows 7'den 3 - 4 kat hızlı diyebilirim tabi bu sisteme göre değişkenlik gösterir. Aynı şekilde daha hızlı kapanır özellikle laptop kullanıcıysanız kapağı kapatmak için daha az beklersiniz.

* Şık Tasarım:

Bu çok tartışıldı. Tabiki güzellik görecelidir. Ancak yıl olmuş 2013 hala 98'deki başlat menüsünün makyajlısını kullanmak abes kaçardı. Birçok kişi bunu beğenmese de çok daha kullanışlı ve şık olmuş.

* Canlı Renkler:

Bilgisayarınızı daha dikkat çekici bir hale getiriyor. Sürekli metro başlangıç menüsüne giresiniz geliyor. Güzel dizayn ettiniz mi tadından yenmiyor.

* Hızlı Geçişler

Örneğin masaüstünde chrome'da takılıyorsunuz. Postanıza bakmak ya da farklı metro öğelerin de dolaşırken masaüstü ve metro geçişleri gayet hoş ve hızlı olmuş.

* Mağaza:

Belki de en can alıcı özelliği olmuş size boş gelmiş olmuş ama birazdan anlatacağım yöntemle mağazadan çok kullanışlı uygulamalara ücretsiz sahip olabilirsiniz.

* Driver Desteği:

Bilgisayarınıza Windows 8 kurduğunuzda genelde bütün donanımları tanır ve yükler. Onboard kartından, kamerasına wireless driverine kadar hepsini muhtemelen tanır çok eski değilse. Ancak harici ekran kartınız varsa onu muhtemelen tanımaz onun dışında birçoğunu tanır. Ben format attığımda sadece ekran kartını yüklüyorum mesela.

Aklıma gelen bunlar tabiki fazlası vardır. Ya da bunlar siz de eksi özellikte olabilir. Şimdi eksilerine bakalım.

WiNDOWS 8'iN EKSİLERİ

* Driver
Eğer eski sistem kullanıyorsanız özellikle ekran kartlarında sıkıntı çıkarabiliyor. Örneğin 8 senelik emektarım var ilk ona yüklemiştim ekran kartı driveri yok 19 inç lcd ekranı 1024*768 kullanmak zorunda kaldım mecburen xp'ye döndüm 1 gb ram olduğundan 7 çok ağır geliyordu :)

İPUÇLARI

Başlangıçta Menü Oluşturma
Başlangıca girin



Daha sonra



Bu şekilde uygulamaları aralarında boşluklu bir şekilde aynı gruplarda listeleyebilirsiniz.

Mağazada Daha Fazla Uygulama İçin

Windows mağazasına girdiğinizde gözünüze uygulamalar az ve işe yaramaz gelebilir. Bunun için denetim masasına girin. Dil - Dil ekle - İ harfine gelin ve United States England dilini indirin. Böylece mağazadaki uygulamalar katlanacak binlerce uygulama olacak. Gerçekten çok işinize yarayacak uygulamalar var.



Örneğin shazam ile birçok bilmediğiniz şarkıyı dinletip isimlerine ulaşabilirsiniz. Mesela wallpaper uygulaması dil eklemediğiniz de çıkmıyor. Gerçekten mükemmel bir uygulama binlerce duvar kağıdı var. Masaüstünüzde kullanabilirsiniz oldukça düzenli her kategori var ve Hd duvar kağıtları. Onun dışında tv izleyebileceğiniz uygulamalar mevcut hemde düşük internet hızında bile takılmıyor. Onun dışında tüm radyolara ulaşabileceğiniz radyo programı mevcut mesela maç dinleyeceğiniz de internet aramak zorunda kalmazsınız direk ulaşabilirsiniz.

Sağ, Sol Köşeler:

Örneğin mağazadasınız masaüstüne geçiş yapacaksınız direk fare imlecini sol alt taraftan yukarı tarafa doğru çekerek hızlı geçiş yapabilirsiniz. Tam tersini yapmak için yani tekrar mağazaya dönmek için aynı işlemi yapabilirsiniz.

Uygulamaları Kapama:

X dönemi sona eriyor. Başlangıctan girdiğiniz Windows uygulamalarını kapatmak için ekranın en üstünden aşağıya doğru çekmeniz daha hoş bir efektle kapatmanızı sağlayacaktır.

Kapat Butonu Yapma

Windows 8'i Kolay Kapatma [TEK TIK] - MaxiCep

Son olarak Windows 8 başlat menüsünü beğenmeyenler ve onlara kulak asanlar için bir karşılaştırma resmi koyayım siz karar verin :)

Windows 7



Windows 8



Karar sizin tabiki :)

Bu arada sizde yorum öneri ve sorunlarınızı bu konuda tartışabilirsiniz. Bir de kullanıcılar kendinizi belirtsin ilk olarak Kendimi ekliyorum :)

KULLANICILAR


Mad Eagle
L-LumieRe
xavxmaxi
sena5135
ozakin70
sagokolosago
can 503
ecel54
bedensel159
semo60
ANIL
enesrsln
seyyid70
OozyStaw
brnbrs
zaferozkan
İsmail
qarapapaq
The Nightmare
ByKatre
-Empat-
-Akıncı
 
Yönetici tarafından düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: iblah6060, Akıncı, ByKatre ve 8 diğerleri


L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Yaz yaz benide :ehe:
Win8 beğenmeyenlere inat bence şuan win7den daha iyi bir sistem.
Hem hız hem görsellik açısından rakip görmüyorum. Şahsen yüklemeden önce çok tereddüt ettim. Ancak 4 aydır kullanıyorum
Sürekli yeni program denerim aktif olarak günde enaz 15 saat bilgisayar çalışıyor ancak hala herhangi bir yavaşlama takılma yaşamadım.
Özellikle metro arayüzü kullanmasını bilene çok faydalı kullanışlı.
Benim 4yaşını doldurmuş notebookta 60mb okuma hızlı 5400rpm diskte bile 35 saniyede açılıyor. Win7 dakikalar sürüyordu.
Şimdiye kadarki programlarda herhangi bir uyum sorunuda yaşamadım :)

Kısacası microsoft yapmış dedim bu sistemde :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: silentattack ve Mad EagLe
sena5135

sena5135

Üye
mağaza meselesi iyiymiş :) bende diyodum microsoftta niye bu kadar az uygulama var :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Uhops

Uhops

Üye
8.1 çıktımı çıkacakmı
 
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Win8 kullandimda cra.cklisi sarmiyo :)
 
sena5135

sena5135

Üye
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]


​benimkide böyle :D
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Oyunlarımız aynı :)
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
hemen hemen :D

- - - Eklendi - - -

ayrıca başka ipuçları varmı? :D
şuan aklıma gelen yok zaten kurcalanarak bulunacak şeyler bunlar gözden kaçıyor aklıma geldi gelirse ya da bildiğiniz varsa paylaşırız :)
 
xavxmaxi

xavxmaxi

Emekli Yönetici
Beni de yaz :)

İpucu olarak Güvenli Mod'un nasıl açılabileceğini yazabilirsin ;)
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
İyi hatırlattın :) pcye geçince halledeyim ekleme ile beraber :)
 
sena5135

sena5135

Üye
Beni de yaz :)

İpucu olarak Güvenli Mod'un nasıl açılabileceğini yazabilirsin ;)

charm barı açıp altta pc ayarlarına giriyosun oradan genel oradanda gelişmiş başlangıç oradan sonrası yazıyo zaten :D :D

- - - Eklendi - - -

ayrıca benide yaz
 
Matthe

Matthe

Üye
Windows 8'i internetten bulabilir miyim amcam istiyor onun için arıyorum kaç gündür ama bulamadım. İlla para verip mi alıcaz?
 
sena5135

sena5135

Üye
Matthe

Matthe

Üye
google'da araştır para vermeden de kullnabilirsin

Araştırdım fakat düzgün kaynak bulamadım. Genellikle beta preview sürümleri var microsoftun yayınladığı. Tam sürümünü bulamadım
 
xavxmaxi

xavxmaxi

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
ozakin70

ozakin70

Üye
Benide ekle dostum yardima ihtiyaç olanlara bilgilerimi paylasabilirim

Bu sene pcm bozuldu dedim yakinda uniye gitcem laptopa gecme zamani geldi bende Asus'un K55VJ-SX077D modelini aldim freedostu dedim yeni makineye yeni isletim sistemi yuklenir dedim ve yukledim zaten aldigim pc win8 icin tasarlanmis yaninda gelen driver cd si win8 icin touchpad cok ozellikli akilli tel ozellikleri barindiriyor win8i daha eglenceli hale getiriyor pc 2sn de acilip 4 snde kapaniyor herkeze Asus'uda Win8 de öneririm:D:thumbup:

Not: Bu arada imzamdaki win8 userbarı ben yaptim cs6 ile biraz basit oldu ama:D sizlerde kullanabilirsiniz yapmak isteyenlere yardimci olurum öm atsinlar yeter:thumbup:
 
ozakin70

ozakin70

Üye
Araştırdım fakat düzgün kaynak bulamadım. Genellikle beta preview sürümleri var microsoftun yayınladığı. Tam sürümünü bulamadım

Arkadasim sonuna turbobitte indir onlar isletim sistemlerini inceliyorlar daha iyi bi sitedende ke ve ***** bul tmmdir ama her zaman orjinali tavsiye ederim :thumbup:
 
csH

csH

Üye
beni de ekle :D
 
  • Beğen
Tepkiler: csforever


Üst Alt