tweakS v1.06 - kurulu fw'de basit mod ayarları

Sponsorlu Bağlantılar

tragos

Üye
    Konu Sahibi
tweakS v1.06 - kurulu fw'de basit mod ayarları

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: ahmet 3579, eserali, D€nizhaN ve 10 diğerleri


Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
teşekkürler..
 
-efşan

-efşan

Üye
arkadaşım bu nasıl bi program yaa acayip harika bişey bu saolasın
 

masumgenc

Üye
hakikaten çalışırsa müthiş program, hemen deniyorum..çok teşekkürler..
 
dangerousyaso

dangerousyaso

Üye
Gerçekten çok ilginç bir uygulama. Bir çok ayar yapmamıza olanak sağlıyor.
 
mardok

mardok

Üye
teşekkürler
 
mangdaşire

mangdaşire

Üye
kardeş çok süper pro ama orjinal fwde olmuyor.zaten orjinal fwde olmadıktan sonra kendi istegime göre fw atarım.teşekkürler...
 
niccor13

niccor13

Üye
aradıgım bir uygulamaya benziyor
 
D€nizhaN

D€nizhaN

Üye
teşekkürler. çok işime yaradı.
 
-efşan

-efşan

Üye
arkadaşlar yeni sürümü çıktı pronun buyrun link ;
 

zevzeq

Üye
Cok İşime yaradı sağolasın
 

tragos

Üye
    Konu Sahibi
konuyu açtıktan sonra biraz zaman geçti ama programla ilgili biraz açıklama yapalım. yapacağım açıklama denediğim ve ne işe yaradığını anladığım kısımlar hakkında olacak. benim anlamadığım ama başkasının anladığı yerler de eklenirse bu program oldukça verimli şekilde kullanılabilir.

programı hackli telefonda denedim ama orjinal fw'de işe yaramadığı belirtilmiş. hackli veya custom fwlerde hazırlayanın eklediği ama sizin beğenmediğiniz özellikleri değiştirmek için işe yarayan bi program.

öncelikle, program internet bağlantısını ihtiyaç duyuyor. hangi ayarları yapmak istiyorsak listeden seçip telefona indirmek gerekiyor. gerekli ayarları indirdikten sonra tekrar internet bağlantısına gerek yok.

Light Settings: telefonun ışık, parlaklık ve ışık sensörü ile ilgili ayarların yapıldığı seçenektir.
light intensity: ekran parlaklığını ayarlar. telefonun ekran ayarlarındaki ile aynı görevdedir.
sensor sensivity: ışık sensörünün hassaslığını ayarlar.
sensor in use: in use seçilirse ışık sensörü çalışır, not in use seçilirse ışık sensörü kapatılmış olur.
display lights timeout: ekran ışığının kaç saniye sonra yarı aydınlık konuma geçeceğinin ayarıdır.

Messaging:
sent items count: kaç tane gönderilen mesajın saklanacağı ayarıdır.
sent item in use: gönderilen mesajların saklanıp saklanmayacağı seçeneğidir.
memory in use: mesajların telefon yada hafıza kartına saklanması için seçenektir. telefonun kendi mesajlar ayarındaki ile aynı görevi yapar.
main view row x: menüden mesajlara girince karşımıza çıkan alt menülerin hangi sırada olacağını bu ayarlarla yapabiliriz. 16'ya kadar seçenek var ama 5800'da 9 tane alt menü var. main view row 1'e seçtiğiniz alt manü, mesajlara girince ilk sırada görünür. 2, 3 ve diğerleri de o şekilde ilerler.

Messaging Notification:
Notification configuration: bu listede cevapsız çağrı, yeni mesaj, ses postası, yeni email, anlık mesaj ve sesli mesaj gelince telefonun hangilerinde uyarı vereceği seçilebiliyor.

Applications Orientation: listedeki uygulamaların telefonda uygulamaya göre, otomatik, dik, yatık görüntüleneceği seçilebiliyor. portrait dik, landscape yatay, by application uygulamaya göre ve automatic sensörün algıladığına göre ekran görüntüsünü döndürüyor. listedekiler haricinde program da eklenebiliyor. bunun için sol alttaki menu'den add'i seçmeli ve ayarlayacağınız programı ve görünüm şeklini seçmelisiniz.

Kinetic Scrolling:
view mass: listenin ne kadar hızlı hareket edeceğini buradan seçilebiliyor. sayı arttıkça scroll hızı artıyor.
gravity: burada 0 seçilirse, liste sürüklendikten sonra listenin sonuna kadar gider. 100 seçilirse, sürüklendikten sonra hemen durur. gravity yer çekimi demektir, bu seçenek için sürtünme anlamına gelen friction adı seçilseymiş daha anlamlı olurmuş. :P:
surface erp: sürükledikten sonra liste bitince liste biraz daha yukarı çıkıyor ya bu ayar listenin ne kadar "kaçacağının" ayarıdır.
surface cfm: liste sona geldikten sonra bir yere çarpmış gibi durur. bu ayar da çarpma sonucu ne kadar sekeceğinin ayarıdır. 0 seçilirse listenin sonuna gelip tekrar tam hızla yukarı çıkar. bir önceki seçenek de 0 seçilirse liste 5 - 6 kere hızlıca aşağı iner yukarı çıkar. kısaca çarpılan yerin yumuşaklık ayarıdır.
drag treshold: sürüklemenin ne kadar hızlı başlayacağının ayarıdır. 0 seçilirse her dokunma sürükleme gibi algılanır. yüksek değer seçilirse sürüklemeye başlamak için menü öğesine kısa bir süre dokunmak ve sonra itmek gerekir.
ode enable: 0 seçilirse kinetic scroll kapanır. 5800 kinetic scroll'suz günlerine döner. 1 seçilirse kinetic scroll açık hale gelir. 0 ve 1'den farklı değerde 1'den farkını göremedim.
short list empty space ve long list empty space: sürükledikten sonra listenin sonuna gelince listenin hemen durmasını veya biraz daha ilerlemesinin ayarı buradan yapılır.
meraklısına not: kinetic scroll adına yakışır bir şekilde fizikle ilgili bir teknolojiymiş. buradaki ayar isimleri ve değerlerin değişimi ile telefonun verdiği tepki fiziksel özellikleri kullanıyor gibi görünüyor.

Startup/shutdown:
açılış ve kapanış animasyon resmi, açılış ve kapanış seslerini değiştirmeye, sürelerini ve ses yüksekliklerini ayarlamaya yarayan seçenektir. sanırım bunu kullanabilmek için c2z yaması aktif halde olmalı.

evet arkadaşlar. programın keşfedebildiğim özellikleri bunlar. toplam 16 seçenek var ama sadece 6 tanesini çözebildim. hatta bu 6 seçeneğin alt seçeneklerinin hepsini anlamadım ama bu kadar ayar hackli telefonları daha da kişisel özelliklerle kullanabilmek için yeterli.
 
mangdaşire

mangdaşire

Üye
arkadaşlar bende yardımcı olmak adına 1.11 versiyonunun türkçesini buldum paylaşayım dedim.buyrun 1.11 türkçe:
arkadaşın verdigi 1.11 sürümünü indirin içinde all.twk yazan bir dosya var onu telefona atıp 2 kez üzerine tıklayın,bütün pluginler açılacaktır.
ufak bir not:arkadaşın verdigi ingilizce veya türkçe degil.
 

baranas

Üye
HAdi arkadaşlar diğer özellikleri bulan yok mu
 
SilentOne

SilentOne

Üye
cfw kurmayan arklar için ideal
 
Del Rey

Del Rey

Üye
Çalışırsa mütiş bir program teşekkürler :oke:
 
Turan

Turan

Üye
insallh işime yaarar
 
Mert045

Mert045

Üye
:tşk:
 
muttafa11

muttafa11

Üye
saol kardeşim hemen deniorum :)
 
hakan_maxicep

hakan_maxicep

Üye
teşekkürler
 


Üst Alt