Mustafa / 29 Ekim 2008

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mustafa / 29 Ekim 2008
Can Dündar'ın ifadesine gerek olmayan kalemi, Goran Bregoviç'in şu anda dinlediğim ve tüylerimi diken diken eden muhteşem müzikleriyle birleşir, hep bir yetersizlik hissettiğim, "Atamız hakkındaki bir belgeseli" konu alır, Cumhuriyetimiz'in 85., Atamız'ı kaybedişimizin 70. yıldönümünde sinema salonlarında yer alırsa ne olur?..

Gece Gündüz'de filmin Altın Portakal'da gösterileceğini söylemişti Can Dündar, heyecanım katlandı doğrusu. Umarım onu sadece bir diktatör gibi gören cehalet ateşi sahiplerine, yaptıkları kliplerde onu cani gibi gösteren soykırım yandaşı bazı kendini bilmezlere, onun insani yönünü Sarı Zeybek'ten çok daha çarpıcı bir şekilde anlatır...

Can Dündar'ın yazıp yönettiği Mustafa, 29 Ekim 2008'de Türk seyircisiyle buluşuyor. İzlemediğim Recep İvedik'in rekorunu kırması, hakkında yazılanlardan daha doyurucu, beklentilerimizi karşılamak konusunda yeterli olması dileğiyle...

Haydi, hep beraber Mustafa'ya...



Sitesinden bir alıntı yapmak istiyorum:


"Mustafa …hakkında birkaç şey"

10 Kasım 2008, Atatürk’ün ölümünün 70. yıldönümü…Türkiye 70 yılda Ata’sı için dört başı mamur bir film yapamadı. Onu Türkiye’ye, dünyaya, yeni yetişenlere tam anlatamadı.Yapılan belgeseller, Türkiye ölçeğiyle sınırlı, belli bir dönemle kısıtlı ve resmi bir dilde tutsak kaldı.Selanik’ten Dolmabahçe’ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alan, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatan bir filmin eksikliği hep hissedildi.“Mustafa”, işte bu ihtiyaca cevaben hazırlandı. 15 yıldır Atatürk belgeselleri yapan, “Sarı Zeybek”le seyirciyi Ata’nın insani yüzüyle tanıştıran Can Dündar ve ekibi şimdi onun bütün hayatını sinema diliyle anlatıyor.“Mustafa”, seyirciyi, özellikle de yeni nesli Atatürk’ü yeniden keşfe davet ediyor.Film için Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arşivleri başta olmak üzere, yerli ve yabancı pek çok arşiv özel izinle açıldı. Atatürk’ün daha önce görülmemiş fotoğraflarına, hatıralarını yazdığı not defterlerine, yakınlarına yolladığı çok özel mektuplarına, günlüğüne, elyazmalarına ulaşıldı.Çekim ekibi Atatürk’ün ayak bastığı Selanik’ten Manastır’a, Şam’dan Berlin’e, Sofya’dan Karlsbad’a kadar her coğrafyaya giderek, doğduğu odadan, öldüğü odaya dek her mekana girerek onun hayatını yerinde görüntüledi.Geniş ve deneyimli bir kadro, Atatürk’e dair yazılmış kitapları, yerli yabancı basını, diplomatik yazışmaları tarayıp onlardan sahici, objektif, sıcak bir hayat hikayesi anlatmaya çalıştı.Ondan kalan eşyalar, onu anlatan anılar, çalıştığı karargahlar, yaşadığı evler, geride bıraktığı belgeler, sevdiği müzikler, söylediği sözler titizlikle derlendi.Yeni kuşağın okulda öğrendiği klasik bilgilerden ve eski, siyah beyaz görüntülerden sıkılmış olacakları varsayımıyla filmde samimi bir dil ve modern animasyon teknikleri kullanıldı.Filmin müziklerini, Atatürk gibi Balkanlardan yetişmiş uluslararası bir müzisyen olan Goran Bregoviç besteledi.NTV-Ko’medya ortaklığıyla “Mustafa”, 70. ölüm yıldönümünde Atatürk’ü seyirciye yeniden tanıştırabilecek bir film oldu."


Girdiğinizde, sesi biraz açın,
Goran Bregoviç'in müziği karşılayacak sizi...
 


Yasminozz

Yasminozz

Üye
güzel bi yapıma benziyo...izlicem mutlaka...tşk ederim paylaştığın için...bilgim yoktu... ;)
 

elmyra

Üye
evet güzel bir seye benziyor bakıcamm bende teşekkürler bizimle paylaştığın için
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Zorla güzellik oluyormuş demek ki :)

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...
 

elmyra

Üye
Zorla güzellik oluyormuş demek ki :)

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

yaa evet başımıza silah dayadın konunaa mesaj atalım diye yoksa senin cenendenn kurtulamazdık kiii :box:box:box:box
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

elmyra

Üye
ve Can DÜNDAR dan bir yorum

<

filmin yorumlar kisminda enteresan fikirler
var...filmin yorumlar kismindan bir yorum;

"Bir hayalim var.

Bu filme 10 milyon kisi gitse ve 'Mustafa'
kirilamayacak bir rekora imza atsa...Nasil olurdu?
Her seye ragmen, hala birilerinin bir seyler
yaptigini gormek guzel. Yalniz olmadigini bilmek
guzel. Sayimiz cok azalsa da, 'acaba ne zaman
tukenecegiz?' endisesi icimizi urpertse de,
zamanimiz gitgide daralsa da, eger bir film izleyecek
kadar bile vaktimiz kalmissa, o da bu film olsun."

Tesekkurler Can Dundar.
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Teşekkürler elmyra :)
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Konuyu Yeni Gördüm..

İzleyeceğim Filmler Listesinde İlk Sırada Yer Alıyor Bu Film..

Her Ne Kadar Olumsuz Eleştiriler Alsa da Benim Yorumumun Olumlu Olacağına Eminim..

Teşekkürler Can Dündar, Teşekkürler Ata..
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
İzlemeyi çok istediğim bir belgesel. Ama Kars'ta sinema yok ..
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Konuyu Yeni Gördüm..
İzleyeceğim Filmler Listesinde İlk Sırada Yer Alıyor Bu Film..
Her Ne Kadar Olumsuz Eleştiriler Alsa da Benim Yorumumun Olumlu Olacağına Eminim..
Teşekkürler Can Dündar, Teşekkürler Ata..

Sanki Can Dündar yazdı ben yönettim :gul: Bir an öyle hissettim kendimi kardeşim :ehe
Teşekkürler MSinaL
.

İzlemeyi çok istediğim bir belgesel. Ama Kars'ta sinema yok ..

Ben sana orjinal dvdsini gönderirim ;)
(Şaşırdım ama Kars'ta sinema olmamasına :ss)
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
valla burdada sinema yok ama babamın işyerinde var orda izlerim:ehe gerçi sinema pek sayılmaz cezaevinin sineması işte..
harika bi fragmanı vardı
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
valla burdada sinema yok ama babamın işyerinde var orda izlerim:ehe
harika bi fragmanı vardı

Kesinlikle öyle :oke:
Hele müzikler...
Muhteşem bir belgesel olduğuna eminim çok yakında izleyeceğim ve
izleyince izlenimlerimizi paylaşalım bence burada.
 

Solamente

Üye
mükemmel bi paylaşım kesinlikle teşekkürler Ata
 

elmyra

Üye
bugun gurubumdan gelen maillerin bir tanesi bile filmi beğenmemişti kimse filmi anlatıldığı kadar başarılı bulmamıstı

kimler gitti filme sizin fikirleriniz neler
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
mükemmel bi paylaşım kesinlikle teşekkürler Ata

Rica ederim prettygirl :)


bugun gurubumdan gelen maillerin bir tanesi bile filmi beğenmemişti kimse filmi anlatıldığı kadar başarılı bulmamıstı

kimler gitti filme sizin fikirleriniz neler

Beğenmeyenlerin siyasi düşüncelerine de bir bakmak lazım :) Film daha gösterime girmeden bazı isimler dolayısıyla filmi beğenmeyen bazı kişiler de vardı :)
Ben yakında gidip, izlenimlerimi paylaşacağım.
 

elmyra

Üye
(Ama sonra aynı Atatürk nedense, bir yemek sırasında dinlediği bir şarkıdan etkilenip ağlıyor ve kendisine neden ağladın diyen Sabiha Gökçen'e, "ben bu ülkeyi ve insanın çok seviyorum, onlardan ayrılmak fikri aklıma gelince ağlıyorum" diyor..! Dedim ya C.D. film boyunca deb
Beğenmeyenlerin siyasi düşüncelerine de bir bakmak lazım :) Film daha gösterime girmeden bazı isimler dolayısıyla filmi beğenmeyen bazı kişiler de vardı :)
Ben yakında gidip, izlenimlerimi paylaşacağım.


Ben filmi gördüm...!!
Şimdi sinemadan geldim ve bu satırları yazıyorum.
Bir arkadaşımın ısrarı üzerine, kendisine film hakkındaki düşüncemi hiç açıklamadan sinemaya gittim ve sesimi çıkarmadan onunla filmi izledim.
Film hakkındaki kendi fikrimi açıklamadan, arkadaşımın cümlesini aktarmak istiyorum.
"Bu Can Dündar denen adam Atatürkçü olduğunu söylemiyor muydu..? Eğer öyleyse bu film neydi şimdi..???"

Bu film ne bir belgesel ne bir biyografi ne de bir eser.
Bu film sadece ve sadece, Atatürk'ü karalamaya çalışan bir zavallının, bir satılmışın hezeyanları.
C.D. bir satılmış zavallıdır bence...!!!
Çünkü film boyunca çırpınmasına rağmen, Atatürk'ü seven, Atatürk'ü bilen bir tek Atatürk'çüyü bile etkileyemiyor. Dün filmi izleyen fikrine güvendiğim insanların yazdıklarını okudum, öfkesine tanık oldum. Bugün filmden çıktığımda aynı öfkeyi kendimde hissettim, çevremdekileri gözlerimle gördüm.
Yukarıda, tartışmalardan hiç haberi olmayan arkadaşımın sözlerini size yazdım.
Ayrıca filmden çıkan hiç kimse, dün akşam Kanal D'de gösterildiği gibi gözyaşları içinde kalmamıştı. Özellikle ilk bölümden sonra bir kaç kişide gördüğüm "kabaran milli duyguları" yansıtan yüzleri, ikinci bölümün sonunda hiç göremedim...!!!
Arkadaşımın fikrini söylemesinden sonra, ağzıma geleni sayıp dökmeye başladığım halde, bir kişi bile dönüp "sen ne diyorsun" demedi bana...!!! Zira benzer eleştiriler yapılıyordu.

Atatürk'ü Anadoluya Vahdettin göndermiş...!!!!
C.D. herşey belgeye dayalı diyor ya, bu iddiasına belge olarak da Ata'nın kendi eliyle çizdiğini iddia ettiği ve Atatürk'le Vahdettini masa başında otururlerken resmeden krokiyi gösteriyor.
Tamam, böyle bir kroki var diyelim, orada ne konuşulduğunu nerenden uyduruyorsun be adam..?? Madem Vahdettin göndermiş, niye sonra vur emrini çıkarmış..?? Orayı yuvarlıyor bizimki..!!!

Yalnız asıl ilgimi çeken başka bir sahne var, izleyenler benimle aynı düşünürler mi bilmem;
Atatürk dolaştığı Anadolu illerinde, *** *** ellerinde şikayet dilekçeleri olan vatandaşlarla karşılaşıyor, hepsiyle tek tek ilgileniyor, şikayet dilekçelerini alıyor. (Buralar doğru, çünkü vatandaşları dinlerken ki fotoğraflarını gördük hepimiz)
Ama sonra, Antalya'ya gidiyor kendini odasına kapatıyor(!!!) ve yanına gelen birine (öyle gerilmişim ki, o gelen kimdi, anlayamadım o kısmı) özetle; "kardeşim herşeyi benden bekliyorlar, benim de kendime göre dertlerim var, bırakın yakamı, bıktım yaaa...(!!!)" minvalli bir yakınmada bulunuyor...!!!!!!!!!!!!!!
(Ama sonra aynı Atatürk nedense, bir yemek sırasında dinlediği bir şarkıdan etkilenip ağlıyor ve kendisine neden ağladın diyen Sabiha Gökçen'e, "ben bu ülkeyi ve insanın çok seviyorum, onlardan ayrılmak fikri aklıma gelince ağlıyorum" diyor..! Dedim ya C.D. film boyunca debeleniyor, çırpınıyor karalamak için ama gücü yetmiyor...!!!)

İşte bu sahne, nedense bana Can Dündar'ın kendi çapında RTE'nin rövanşını alma hevesi gibi geldi.
Şöyle ki;
Biliyorsunuz, "***** da al git" olayından sonra, bir çok basın yayın organında ve internette "Ata'nın insanları nasıl dinlediği" ile RTE'nin "***** da al git" tavrı karşılaştırıldı ve "adam nasıl dinlenir" fotoğraflarla karşılaştırmalı gösterildi. Halen de gösteriliyor.
Acaba C.D.; "bakın Atatürk vatandaşı dinliyordu ama odasına gidince böyle diyordu" demeye mi çalıştı...????

Bir başka dikkatimi çeken husus da, C.D. nedense halifelikten, saltanattan, medreselerden, tekke ve zaviyelerden bahsederken cümlesine mutlaka "kocaa" diyerek başlıyor.
"Atatürk kocaaaa medreseleri bir günde kapattı"
"Atatürk kocaaa hilafeti bir günde kaldırdı"
Nolacaktı peki...??? Kutlu doğum haftası gibi bir aya mı yaysaydı..???
Ve daha neler neler...!!

Velhasılı kelam, bu film baştan sona; fındık kadar bir beyinle, çaktırmadan Atatürk'ü karalamaya çalışan ancak gerçek Atatürk'çüleri sinir etmekten öteye gidemeyen, C.D. ve yandaşlarının kendini tatmin ettiği, Atatürk'ün lider vasfına hiçbir katkısı olmayan LİDER VASFINDAN, KURTARICI VASFINDAN HİÇBİR ŞEY EKSİLTEMEYEN dangalakça bir filmdir.
Eleştirmen filan değilim. Türkiye Cumhuriyetinin sade vatandaşı Gül Külcü'nün bu filmden anladığı budur...
Çocukların, yeni yetişen gençlerin uzak tutulması gereken bir filmdir.

Atatürk'e ve onun izinden gidenlere saygıyla, minnetle...
Gül


Diye yazılmıstı ve bunun gibi birçok eleştiri okudum iyi yada kötü filme merak ettim gideceğim diyecem bişey söyleyecem oda komik olcak ama Silivride sinema yok :agla:agla:agla
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt