İşte Türk zekası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALPARS™

ALPARS™

Üye
İşte Türk zekası

Yale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Günel ve Türkiye’den bilim insanlarından müthiş buluş...

İnsan beyninin oluşumundaki en büyük gizemlerden biri, Yale Üniversitesi’nde genetik üzerine çığır açıcı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Murat Günel’in Türkiye’deki araştırmacılarla yaptığı işbirliği sonucu çözüldü.Nature Genetics Dergisi’nde yayınlanan çalışma sonunda, insanı diğer türlerden ayıran ve beyne şekil vererek zekanın oluşmasına zemin hazırlayan yeni bir gen keşfedildi.

10 buluştan biri

Beynin oluşumunda önemli rol oynayan ‘laminin-gamma3’ isimli gen, beyinsel hastalıkların engellenmesi için kritik rol oynuyor. Bu tür genlerin, beyni geç yaşlarda etkileyen Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların tedavilerinin bulunmasına zemin hazırlayabileceği düşünülüyor.

Yale Üniversitesi Beyin Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı ve Beyin Genetiği Programı Direktörü Prof. Dr. Murat Günel, en bariz ve önemli özelliklerinden olan kıvrımların, beynin yüzey alanını arttırarak insan zekasının gelişmesinin ardında yatan sır olduğunun gösterildiğini anlattı. Günel, bu kıvrımların oluşmasında rol oynayan genlerin şimdiye kadar bulunamadığını belirtti.

Buluş, “Science” dergisi tarafından “2010’un en büyük 10 buluşundan biri” seçildi.

İlk hasta Cerrahpaşa’dan

PROF. Dr. Murat Günel, çalışmalarına katılan ilk hastanın, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde olduğunu belirtti. Erken yaşta sara nöbeti geçirmeye başlayan hastanın Prof. Dr. Beyhan Tüysüz, Prof. Dr. Veysi Demirbilek ve Prof. Dr. Cengiz Yalçınkaya aracılığı ile ekibine haber edildiğini anlattı.
 


rapman

rapman

Üye
Tebrik ediyorum kendisini :oke: Ülkemizin böyle dahilere ihtiyacı var. Lakin elimizde tutmalıyız bunları, destek olmalıyız ..
 
ALPARS™

ALPARS™

Üye
arslansem

arslansem

Üye
Aferin :oke:
 
Tuncay.erol

Tuncay.erol

Üye
gene bir türk yapay kas üretmişti bu nedemek oluyor tüm felçlilerin ayağa kalkıp yürümesi demek oluyor ama bu devlette bu kafa varsa birzden hiç bir b.k olmaz Helal olsun adama bi kaç yıla kütünü amerikaya aldırır :)
 
Adilx05

Adilx05

Üye
Vaaay Süpermiş :aha:
 
By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Süper Bi Buluş :)
 
join_23

join_23

Üye
:oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
394
Haydar
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
421
Doğuş Pertez
delrico
Cevap
2
Görüntüleme
804
delrico


Üst Alt