Zorla Güzellik Olmuyor...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_KadirşinaS_

Üye
    Konu Sahibi
Zorla Güzellik Olmuyor...
Gördüğü her sarı saçlı, renkli gözlü yabancı kadına NATAŞA diyen cehaletin SKANDALIDIR BU!..


Oysa ki Batman'daki TPAO tesislerini ziyaret etmek isteyen sarı saçlı kızlar, AB programı ile gelen öğrenci grubu üyesiydi. Onlara, 'NATAŞA ALMIYORUZ' denildi...

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları 'Gençlik Değişim Projesi' kapsamında Batman'a gelen Litvanya, Letonya ve Romanya'dan 18 öğrencinin, gezmek için götürüldükleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerine, kızların kıyafetlerinin 'fazla açık' olduğu gerekçesiyle alınmadığı iddia edildi. Projenin Batman sorumlusu Seyhmus Özbek, kız öğrencilere TPAO'nun güvenlik görevlilerinin 'Nataşa' yakıştırması yaptığını belirterek, "Bize, 'aracınızdaki bu Nataşaların işi ne? Tesislerimize Nataşaları almıyoruz' diye yaklaşım gösterdiler" dedi. TPAO Güvenlik Sorumlusu Necati Adıyaman ise, "Kapıdaki elemanlarımız onları yanlış anlamış olabilir. Sadece AB'li konuklara değil herkese yönelik bu uygulamamız var. Yanlış anlaşılma varsa heyetten özür diliyoruz. Konuklara 'Nataşa' denilip denmediğini de araştırıyoruz" diye konuştu.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları 'Gençlik Değişim Projesi' kapsamında 17- 23 Ağustos tarihleri arasında Batman'da ağırlanan Litvanya, Letonya ve Romanya'dan yaşları 18 ile 22 arasında değişen 18 kişilik grupta bulunan 9 kız öğrencinin 'açık' kıyafet giydikleri gereçesiyle 'Nataşa' yakıştırması yapılarak TPAO tesislerine alınmadığı iddia edildi. Projenin Batman sorumlusu öğretmen Şeyhmus Özbek, Batman Lisesi Tiyatro Grubunun 'Çirkin Ördek' adlı projesi kapsamında AB'li gençleri bir hafta süreyle kentte konuk ettiklerinde karşılarına bir dizi problem çıktığını söyledi.

'NATAŞALARI ALMIYORUZ'

Bir süre önce bazı Alman turistlerin Ağrı'da PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmasının ardından Almanların yerine ikinci yedek grup olan Litvanya, Letonya ve Romanyalı öğrencilerin kente geldiğini belirten Özbek şunları söyledi:

"Konuklarımızı buraya davet etmek için her yolu deniyoruz. Buraya geldikten sonra maalesef bazı engel ve yakıştırmalar bizleri de üzüyor. Konuklarımızı Batman'daki TPAO tesislerine götürmek istedik. Ancak kapıda bize, 'aracınızdaki bu Nataşaların işi ne? Tesislerimize Nataşaları almıyoruz' şeklinde yaklaşım gösterdiler. Biz de tesislere girmeden ayrıldık."

TPAO Güvenlik Sorumlusu Necati Adıyaman, tesislere giriş- çıkış yapan herkese yönelik kimlik araştırması yaptıklarını belirterek, "Kapıdaki elemanlarımız onları yanlış anlamış olabilir. Sadece AB'li konuklara değil herkese yönelik bu uygulamamız var. Yanlış anlaşılma varsa heyetten özür diliyoruz. Konuklara 'Nataşa' denilip denmediğini de araştırıyoruz" dedi.

'ÇARŞIDA GENÇLER PEŞİMİZE TAKILDI'

Üniversiteli öğrencilerin sözcülerinden Litvanyalı Liga Andersone, Letonyalı tarih öğrencisi Santa Girbuerga ve Romanyalı Idana Chiriac, ilk kez geldikleri Batman'da en çok tarihi ilçe Hasankeyf'i beğendiklerini söyledi. Rahat giyimi her zaman tercih ettiklerini belirten Liga Andersone yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Çarşı merkezine çıktığımızda rahat değiliz. İlk günlerde dışarıya çıkmayı denedik ama arkamıza bir yığın genç takıldı, rahatsız olduk. Çoğu kişinin gözü üzerimizde, bu da bizi ürkütüyor. Alman grup gelmeyince biz yedek grup olarak Türkiye'nin doğusunu tanımak istedik, fakat gençlerin arasına katılmaktan kaygılıyız. Tacize uğrarız diye kaldığımız yurt binasından çıkamadık. Bir yere gittiğimizde de toplu olarak hareket ediyoruz. Keşke rahat bir şekilde burada dolaşsaydık. Burada kültürlerimizi paylaşmak istiyoruz. Ancak bazen yanlış da anlaşılıyoruz, bu bizi üzüyor."
__________________________________________________________________
Konunun başlığını "Zorla Güzellik Olmuyor" diye açtım ki; konuya iki açıdan yorum yapabileyim.

1.Önce çuvaldızı kendimize batırıyorum. Nedir bu cehalet, nedir beyinlerdeki kara kutu , gözlerdeki kara perde. Bu mantıkla biz dünyaya uyum sağlayamayacağız.Avrupa Birliği demiyorum çünkü o benim için bir şey ifade etmiyor. Ama dünyadan kopuyoruz buna üzülüyorum.

2.Şimdi iğne diğerlerine geliyor. Kardeşim yıllardır uğraşıyorsunuz bizi kendinize benzetmeye olmuyor. Öğrenci değişimi diye beyin göçü başlattınız yine tutmadı. Bizimkiler de hala bir taraflarını yırtıyor "onların birliğine girelim" diye. Biz biziz, siz sizsiniz. Varın gidin yolunuza. Zorla güzellik olmuyor.
 


iremm

iremm

Üye
Şimdi iğne diğerlerine geliyor. Kardeşim yıllardır uğraşıyorsunuz bizi kendinize benzetmeye olmuyor. Öğrenci değişimi diye beyin göçü başlattınız yine tutmadı. Bizimkiler de hala bir taraflarını yırtıyor "onların birliğine girelim" diye. Biz biziz, siz sizsiniz. Varın gidin yolunuza. Zorla güzellik olmuyor.


senden beklediğim gibi harika bir yorum tşkürler...;)
 

_KadirşinaS_

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi iğne diğerlerine geliyor. Kardeşim yıllardır uğraşıyorsunuz bizi kendinize benzetmeye olmuyor. Öğrenci değişimi diye beyin göçü başlattınız yine tutmadı. Bizimkiler de hala bir taraflarını yırtıyor "onların birliğine girelim" diye. Biz biziz, siz sizsiniz. Varın gidin yolunuza. Zorla güzellik olmuyor.


senden beklediğim gibi harika bir yorum tşkürler...;)

Aslında daha fazla iğneleyecektim de, neyse.:sn:
 
baronofnights

baronofnights

Üye
ne güzel kızlarmış ya..:)varmı telefon numaraları benım satoda rahat ederlerdi ve süper agırlanırlardı:coold:bunlar neyi şikayet edıyolar ya benım anlamadıgım kendı ulkelerınde her turlu muameleye acıklar turkıyeye gelınce namuslu takılıyolar ..kendı ulkelerınde aynı tip insanlar yokmu sanki..kimse milletim insanına laf söyleyemez madem rahatsız oluyosun o kadar mını gıyme sende ..adam gibi giyin pardon hanımefendi gibi..:pro:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez
GhostRiderX
Cevap
13
Görüntüleme
870
GhostRiderX
umitgul18
Cevap
5
Görüntüleme
222K


Üst Alt