Zombilerin İstilası İçin 5 Bilimsel Sebep (Bölüm 1)

Sponsorlu Bağlantılar

karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Zombilerin İstilası İçin 5 Bilimsel Sebep (Bölüm 1)
Kültürümüz, zombilerle ilgili binlerce hikaye ile doludur. İnançlarımızdan, çizgi roman kitaplarına, romanlara, oyunlara, hikayelere, şehir efsanelerine kadar... Ancak zombi kıyameti gibi birşeyin gerçekleşmesi mümkün değildir, değil mi?

Evet?

Aslında, evet. Oldukça mümkündür. Size bunun bilimsel olarak gerçekleşebileceği beş farklı yoldan bahsedeceğiz.

5- Beyin Parazitleri

Nerde görmüştük?
Resident Evil IV'te...

Peki bu nedir?
Parazitlerin kurbanlarını beyinsiz, zombi-vari kölelere çevirmeleri doğada çok sık rastlanan birşeydir. Toxoplasmosa gondii adlı bir parazit de bize bunun ne kadar korkunç birşey olabileceğini gösteriyor.

Bu bakteri farelere bulaşıyor ancak, sadece kedilerin bağırsaklarında çoğalabiliyor. Parazit, farenin kedinin içine girmesinin kendi soyunun devamı açısından önemini biliyor ve farenin beynini kontrol etmeye başlıyor. Fare tüm hayat fonksiyonlarını hayatını değiştirecek tek bir farkla aynen sürdürüyor. Bu fark da şu: fare kedilerin kokusundan kaçmayı bırakıyor, hatta kedilerin yaşadıkları yerlerde daha fazla dolanmaya başlıyor. Parazit bu şekilde fareleri kedilere yem yapıp daha fazla kediye ulaşmayı ve daha fazla üremeyi başarıyor.

Bu etkinin sadece farelere özgü olabileceğini düşünmüyorsunuz değil mi?

Zombilere nasıl sebep olabilir?
Peki size yukarıdaki bakterinin dünyadaki insan nüfusunun yarısının vücudunda bulunduğundan ve kimsenin bunun farkında olmadığından bahsetsek? Siz de onlardan biri olabilirsiniz! Yazı tura atmaya ne dersiniz :)

Ayrıca araştırmalar hakkında şunu söylemeyi unuttuk: Bu bakteriye sahip insanların karakterlerinin değişmesi ve çıldırma ihtimalleri daha yüksekmiş.

Bunun zombi kıyametine dönüşme olasılığı?
İnsanlar ve fareler çok da farklı değillerdir (genetik açıdan); bu yüzden ilaç araştırmalarında ve genetik ile ilgili çalışmalarda zaten fareleri kullanırlar. Bir zombi kıyameti için tek gereken de Toxoplasmosa'nın biraz daha evrimleşmiş hali olabilir. Düşünsenize dünyanın yarısı bir anda kendini korumak ve mantıklı düşünmekle ilgili temel bir içgüdüsünü yitirse? Yani şu ankinden bile daha azını kastediyoruz :)

Eğer kendinizi böyle bir parazitin gelişmesinin binlerce yıl sürebileceği düşüncesi ile rahatlatıyorsanız, tüm dünyada geliştirilen biolojik silah projelerini unuttunuz sanırım. Bu projelerin amacı zaten bu tür parazitler ve virüsler geliştirmek.

Şimdi siz bu durumda kurbanların hiç ölmediği için zombi tanımına girmediklerini savunabilirsiniz ancak sizi temin ederim ki, onlarca parazit kurbanı bilinçsizce pencerenizden içeriye girmeye çalıştığında kavramların pek önemi kalmayacaktır.

4-Nörotoksinler

Nerde görmüştük?
The Serpent and the Rainbow, Resident Evil V bilgisayar oyunu.

Peki bu nedir?
Bunlar vücut fonksiyonlarınızı, bir doktor için bile (belki çok iyi bir doktor için değil) ölü sayılacağınız bir noktaya kadar yavaşlatabilen zehirlerdir. Bir Japon balığının (fugu) zehrinin bunu yapabildiği bilinmektedir.

Kurbanlar bu durumdan alkaloid çeşitleri kullanılarak uyandırılabilir. Ancak bu onları eski halllerine döndürmez. Hafızalarını yitirmiş, yemek, uyumak, inlemek ve kolları yukarıda çevrede dolanmak gibi sadece basit komutları yerine getirebilen birer zombiye dönüşürler.

Zombilere nasıl sebep olabilir?
Bunun olasılık tarafı artık tartışılmıyor çünkü yaşandığı biliniyor.

Bu tip olaylar Haiti'de yaşandı. Zombi kelimesi de zaten buradan geliyor. Bununla ilgili kitaplar var, en ünlülerinden ikisi de Dr. Wade Davis'in yazdığı Passage of Darkness ve The Serpent and the Rainbow. The Serpent and the Rainbow adlı film de buradaki bilimsel gerçekler üzerine kuruluydu.

Durumla ilgili resmi olarak kanıtlanmış bir olay da Clairvius Narcisse hakkında olandır. Kendisi bir Haitili'di ve iki farklı doktor tarafından da ölü ilan edilip 1962 yılında gömülmüştür. 18 yıl sonra ise adamı köyde dolanırken bulurlar. Sonradan anlaşılır ki bölgedeki bir Voodoo büyücüsü doğal yoldan elde ettiği bazı kimyasallar ile insanları zombiye çeviriyor ve onları şeker çiftliklerinde çalıştırıyordur.

Bir daha çayınıza ya da kahvenize şeker koyarken bunun bir zombinin ellerinden geçmiş olabileceğini hatırlayın :)

Bunun zombi kıyametine dönüşme olasılığı? Bir açıdan, zaten bu çoktan yaşandı! Ancak diğer taraftan şeytani bir dahi dünyayı yok etme planları içerisinde insanların çoğuna bir şekilde alkaloid verse bile onları agresif ya da yamyam yapacak bir yol yok.

Henüz!
 


KayraBey

KayraBey

Üye
Dinen imkansız. Yani kısaca imkansız :D
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
5 çok enteresan ilk kez duydum.:hmmm 4 için; Evet, Voodoo büyücülerinin, insanların kalp ritimlerini yavaşlatarak onların bilinçdışı işe yaramaz hareketler yapmasını sağlayan bir tür karışım yapabildiklerini duymuştum. Ama işin aslı bana göre; büyücülerin bu karışımları zavallı insanlar üzerinde kullanarak, öldükten sonra dirildiğine inan(dır)dıkları (zombi gibi) bir takım mitolojik canlılar olarak gösterme sahtekarlıklarından başka bir şey değildir. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: CV-Aurora ve Dede
ibrahim.ykr

ibrahim.ykr

Üye
Sen Cok Film Izliyon Herhalde Etkisinde Kalmışsın
 
0MG90

0MG90

Üye
T virüsü gerçek olsa bitmiştik:D(ciddi anlamayın bu yorumu)
 


Üst Alt