Zico: "Capello eğer gelirse..."

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ouSahin

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi
Zico: "Capello eğer gelirse..."




Zico: "Capello eğer gelirse..."


Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki rakiplerinden Inter'in, gruptan çıkma şansının yüzde 50 olduğunu, belirtirken, ismi son zamanlarda Sarı lacivertli kulüple anılan Capello için ilginç açıklamalar yaptı.



Zico, futbolcusu Edu ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen toplantıda, yarın ki İnter maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Brezilyalı çalıştırıcı, "Inter grubun favorisi mi?" şeklindeki soruya, "Tabii, tarihçesine, yatırımlarına ve kadrosuna baktığımızda, gruptan çıkma şansı yüzde 50 olan takım. Diğer yüzde 50'yi de 3 takıma bölmek mümkün. Bizim tek amacımız, o üç takımdan biri olup, gruptan çıkmak" yanıtını verdi.
CAPELLO SORUSU
Zico, son dönemde adı Fenerbahçe ile anılan İtalyan teknik direktör Capello'nun da bugün İstanbul'a geldiği hatırlatılarak yöneltilen, "Bununla ilgili bir endişe duyuyor musunuz?" biçimindeki soruyu, "Eğer bir gün Fenerbahçe Capello'yu İstanbul'a getirebilirse, çok büyük bir iş başarmış olur, çünkü şu anda dünyanın en büyük teknik direktörlerinden biri" diye yanıtladı.
"ADRIANO'NUN YOKLUĞUNDA İÇİMİZ BİRAZ DAHA RAHATLIYOR..."
Zico, bir soru üzerine rakip takımda Adriano'nun kadroda olmamasının içini biraz daha rahatlattığını söyledi.

"Adriano olmayacak, içiniz biraz daha rahat mı?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Zico, "Benim uzun süredir yakından tanıdığım iyi bir arkadaşım. Dünyanın en iyi forvetlerinden biri. Şu anda kariyerinin iyi bir noktasında olmayabilir, ama parlak günlerine en kısa zamanda geri döneceğinden şüphem yok. Tabii ki olmaması içimizi biraz daha rahatlatıyor. Unutmayalım ki İnter'de Crespo, Cruz, Suazo gibi oyuncular da var. Bunlara dikkat etmemiz ve gözden kaçırmamamız lazım" diye konuştu.
"MAÇ BOYUNCA BİR DAKİKA BİLE İBRAHİMOVİÇ'İ GÖZDEN KAÇIRMAMAMIZ LAZIM"
Inter'in etkili forveti İbrahimoviç ile Milan'da forma giyen Kaka'yı kıyaslaması istenen Zico, İbrahimoviç'e yarın ki maçta çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Bilgisayarında kayıtlı olan en güzel gollerden birinin, İbrahimoviç'in Ajax formasıyla, birkaç oyuncuyu çalımladıktan sonra topu rakip filelere gönderdiği gol olduğunu dile getiren Fenerbahçe teknik direktörü, "İbrahimoviç büyük bir yıldız. Bugüne kadar güzel şeyler yaptı. Maç boyunca yapacaklarına dikkat etmemiz lazım. Bir dakika bile onu gözden kaçırmamalıyız. Benim bilgisayarımda kayıtlı en güzel gollerden biri, onun Ajax formasıyla birkaç kişiyi çalımladıktan sonra attığı bir goldür. İleride çocuklarıma ve torunlarıma gösterebilmek için özellikle tutuyorum" diye konuştu.
"INTER'İN KADROSUNA GİRMİŞ OYUNCU, YILDIZ BİR OYUNCUDUR"
Zico, Inter'in savunmasının, eksikler nedeniyle zayıfladığı ve bunun, Fenerbahçe için şans olabileceği yorumu üzerine, "Inter'in kadrosuna girebilmiş herhangi bir oyuncu, bizim için bir yıldız oyuncudur" dedi.
Rakipleriyle yarın zorlu bir maç yapacaklarını ifade eden Brezilyalı teknik adam, şunları söyledi:
"Bizim için Inter, Inter'dir, İtalya'nın şampiyonudur. Kadrosuna girebilmiş herhangi bir oyuncu, bizim için bir yıldız oyuncudur. Inter'in kadrosu da böyle oyuncularla dolu. Futbol isimlerle oynanmıyor, oyuncuların hırsı ve konsantrasyonuna endeksli oynanıyor. Dolayısıyla, şu anda bu tarz oyuncular Inter'de olduğu gibi Fenerbahçe'de de var. Karşımızda hakikaten zorlu bir rakip olacak. Zorlu bir maç olacak."
Şampiyonlar Ligi'nde 2007-2008 sezonu favorisinin Inter mi, Milan mı olduğu sorulan Zico, İtalyan değil de bir İspanyol takımını işaret ederek, favoriler arasında Barcelona'yı diğerlerinin üzerinde gördüğünü belirtti.
Inter ve Milan'a ek olarak İngiliz ve İspanyol takımlarını favoriler arasına eklemek gerektiğini savunan Zico, "Bu süre içinde hangi takım kaynaklarını daha iyi değerlendirirse, o takımlar başarılı olacaktır. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde 16'ya kalan takımlar içinde 12'si kazanabilecek nitelikteydi. Favoriler arasında Barcelona'yı diğerlerinin üzerinde görebiliriz" diye görüş belirtti.
FENERBAHÇE'NİN SİSTEMİ NE OLACAK?
Zico, önlerinde bir antrenman daha olduğunu, bu akşam ki çalışmanın ardından sistem ve kadroyu oluşturacağını ifade etti.

Futbolcularının ne durumda olduğunu hemen hemen bildiğini kaydeden Zico, "Daha beklemedeyiz. Gerekli analizleri yapabilmemiz için önümüzde bir antrenmanımız daha var. Kafamda şablonlar oluştu. Bugünkü antrenmandan sonra kesin kararımı vereceğim" dedi.
Inter'i nasıl bir dizilişle karşılarında olacağını tahmin edip etmediği sorusuna Zico, "Futbolda her şeyi bekleyebiliriz. Pek çok yıldız barındıran bir ekip. Kadroları maçtan 1 saat önce göreceğiz. Bu durumda hangi taktikle oynayabileceklerini söyleyebilirim" yanıtını verdi.
Zico, "Edu, Alex ve Roberto Carlos sayesinde Türk futbolunu Brezilyalılaştırmaya mı çalıştığı" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Hayır, Brezilya futbolu özellikle eğlendiren ya da göze hoş gelen olmaktan çok, 5 dünya kupası kazandıran bir futbol tarzı. Futbolcularınız sahada istediğinizi veriyorsa, antrenmanlarda istediğinizi veriyor, saha dışında da profesyonel bir yaşam sürüyorsa, bu rekabetçi bir ortam olduğunu gösteriyor."
EDU DRACENA
Fenerbahçeli futbolcu Edu, Inter karşısında istedikleri sonucu alabilecek güce sahip olduklarını söyledi.
Yarın ki maçta İnter karşısında uyanık ve dikkatli bir şekilde maça başlamaları gerektiğini ifade eden Edu, "Sahada yapacaklarımız bu doğrultuda olmalı. İyi bir başlangıç yapmamız açısından çok önemli bir maç. Yarından sonra iki maçımızı da deplasmanda oynayacağız. İstediğimiz sonucu alamazsak, kendimizi sıkıntıya sokarız. İyi bir başlangıç bizim için çok önemli. Inter, kalitesi tartışılmaz, kadrosunda iyi isimleri barındıran bir ekip. Rakibe saygımız sonsuz, ama bu maçtan istediğimiz sonucu alacak gücümüz var" diye konuştu.
Geçen hafta Brezilya Milli Takımı'nda forma giydiği, yarın da Inter'e karşı mücadele edeceği hatırlatılarak, "Kariyerinin en heyecanlı haftasını mı yaşıyorsun?" şeklindeki soruya Edu, "Şu ana kadar ki çalışmalarımın meyvesini alıyorum. Ne kadar güzel ki milli takıma çağrıldım. Bir hafta sonra da önemli bir ekiple oynayacağım. Kendimle gurur duyuyorum, ama bu, benim çalışmayı bitireceğim anlamına gelmez. Hala çalışmam gereken şeyler var. Sorumluluğum, bunları elde ettiğimden dolayı çok daha fazla arttı" diye yanıt verdi.
Fenerbahçe'nin, ligde Çaykur Rizespor karşısında 3'lü savunma sistemiyle oynadığı hatırlatılarak yöneltilen, "Sistem seni zorladı mı, Inter maçı için nasıl olmalı?" sorusuna Edu, şöyle yanıt verdi:
"En son maçta, bizim ilk başlarda çektiğimiz sıkıntı haricinde çok sıkıntı çektiğimizi sanmıyorum. Başında rakibimizin kontrataktan bulduğu pozisyon vardı. Oyunun kontrolünü elimize alışımızdan sonra rakip kendi alanına çekildi ve kontrolümüz altında geçen bir maç oldu. Sonuç bizim istediğimiz gibi olsa, fırsatları değerlendirsek, belki de kimse değişen sistemden bahsetmiyor olacaktı. Yarın zor bir maç olacak, ama futbolcular elinden gelenin en doğrusunu yaparsa, olumlu bir sonuç alacığımıza inanıyorum."
Brezilyalı futbolcu, büyük maçlara daha mı iyi konsantre oldukları sorusuna verdiği yanıtta da, "Bu şekilde düşünmüyorum. Maç ayrımı yapmam. Çoğu ekip, özellikle burada oynadığımız maçlarda oyunu soğutmaya yönelik hareketler yapıyor. Top oynamanın haricinde Fenerbahçe'yi durdurmaya yönelik oynuyor. Avrupa arenasında, her iki ekip de elinden gelenin en iyisini yaparak oynuyor. Bu nedenle farklı neticeler ortaya çıkıyor" dedi.
 


SelmanTE

SelmanTE

Üye
çok zor işimiz çoook.
en az farkla yırtabilirsek ne mutlu :pro:
 

worldcild

Üye
zico muthıs bı futbolcuydu beyaz pele dıyorlardı...ama direktörluk karıyerı pek parlak deil genelde böle oluo zaten ii futbolcular direktörlük karıyerlerınde pek basarılı olamıyor

bu arada compu terörist arakdasım yanlış bi düşüncede bulunmussun bn cımbomlu olmama ragmen karmasar değildim ve kazandık işte macı :)
 
Salihyet

Salihyet

Üye
maçtan sonraki değil önceki düşünceler benim için daha geçerli ;)
böyle bi oyunu şükrü saraçoğlunda gördükten sonra gözüm açık gitmez...
 
SelmanTE

SelmanTE

Üye
helal olsun ne diyelim. :)
tebrik ederim bir Galatsaraylı olarak :alkis
 
ouSahin

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi
ziconun kafası daha yeni yerine qeldi:)

ama eksikleri war

ben ziconun qitmesini istiorum bu kafayla bu takım qitmez:)

İnter maçı ne kadar iyi olursak olalım bu bir başlanqıç sonuç deqil..:)

inş. devamı qelir Şimdi Liq war:)
 
SelmanTE

SelmanTE

Üye
ναη_нσιנ∂σηк;465751' Alıntı:
Selman abi biz bunlara kapak diyoruz :)


Büyük konuşmayacaksın asla. Dün geceki futbolla kimse karşımızda duramazdı. :oke:



dün geceki futbolu kaç avrupa maçında oynadınız ahmet???
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt