Zenginlik biraz da zeka ister

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
    Konu Sahibi
Zenginlik biraz da zeka ister


New York'ta bir bankanın önünde duran son model Rolls Royce otomobilden inen adam, hızlı adımlarla bankaya girdi. Önüne çıkan ilk görevliye, bireysel kredi için başvuruda bulunmak istediğini söyledi.

Görevli onu, müşteri temsilcisine götürdü. Adam, çok acele bir iş için Avrupa'ya gitmek zorunda olduğunu ve bu nedenle bir hafta vadeli beş bin dolar krediye gereksinim duyduğunu söyledi.

Müşteri temsilcisi kısa bir araştırma yaptıktan sonra döndü: "Ticari ve mali sicilinizi inceledik. Bu krediyi almanız için bir engeliniz yok" dedi ve ekledi:
- Fakat bir konuyu belirtmeliyiz. Bizim bankamızla daha önce hiç çalışmamışsınız. Banka olarak sizi resmen tanımıyoruz. Bu nedenle, söz konusu krediyi verebilmemiz için karşılığında sizden bir teminat almak zorundayız.

Adam cebinden Rolls Royce'nin anahtarını çıkardı, bankanın müşteri temsilcisine uzattı: "Çok acelem var. Uçağa yetişeceğim" dedi. Kapıdaki Rolls Royce'mi teminat olarak alabilirsiniz.

Kredi işlemleri çok hızlı bir biçimde tamamlandı. Banka Rolls Royce marka otomobili bankanın garajına çekti, adama da beş bin dolar krediyi verdiler.

Müşteri temsilcisi, kişisel merakını gidermek için bir hafta boyunca özel bir araştırma yaptı ve bankalarının bu yeni müşterisinin çok büyük bir işadamı ve çok büyük bir servet sahini olduğunu öğrendi.

Bir hafta sonra adam yeniden gelip, borcunun ana parası beş bin dolarla bir haftalık faizi dokuz buçuk doları ödedikten sonra, müşteri temsilcisi bir türlü yenemediği merakının dürtüsüyle sordu:
"Çok büyük bir işadamı ve çok büyük bir servetin sahibi olduğunuzu öğrendim. Yalnızca kişisel merakımdan soruyorum. Lütfen söyler misiniz, sizin için çok küçük bir miktar olan beş bin dolarlık krediye neden gereksinim duydunuz?"
Adam hafifçe gülümsedi:

- Siz de bana lütfen söyler misiniz; böyle lüks bir otomobili, New York'ta hangi kapalı garaja, bir hafta boyunca dokuz buçuk dolara bırakabilirsiniz?
 


KAFKAS KARTALI

Üye
vay be adamdaki akla bak.
kırk yıl düşünsem aklıma böyle birşey gelmez.
 
canted

canted

Üye
valla ne biçim akıl varmış adamda helal olsun
 

Calaissien

Üye
burda yaşasaydım bende öyle yapardım :D insanlar saçma sapan mesleklerden çıkıp zengin olmuyorlar akıl gerektiren mesleklerle oluyor zenginlik
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt