Zeki Gençlerimiz Bulun Bakalım :) (Basit Ama Neyse)

LNCSTR

Üye

sonuç olarak cevap ne?

İşlem böyle mantıklı düşünürseniz sonuç 200 lira zarar var çünkü hem 95 lira+ 5 liralık sigara müşteriye gidiyor. Üstüne üstlük 100 lirada kasadan pastahaneciye gidiyor.

ya tamam bırakın bakkalcı düşünsün baksaymış paraya o bizim kadar dert etmemiştir emin olun

Şu bakkalın kasa defterini ele geçirdim buyrun.
Açıkalama Giren Çıkan Kasa/TLNot
Müşteri tarafından bakkala verilen 100.00 - 100.00
Müşteriye verilen paraüstü - 95.00 5.00
Sigara fiyatı (5 TL) - 5.00 -Gördüğünüz gibi kasada para kalmadı
Pastanecinin getirmiş olduğu sahte para 100.00 - 100.00
Pastaneciye karşılık olarak ödenen - 100.00 -Evet bu durumda hala kasada zarar yoktur.
Sahte olduğu anlaşılan para yırtılıyor - 100.00- 100.00Gördüğünüz gibi kasadaki zarar

MasteLaa

Üye

PriveT

Üye
Bu konunun sonu gelmez

Neyi anlamadın?
Şu bakkalın kasa defterini ele geçirdim buyrun.
Açıkalama Giren Çıkan Kasa/TLNot
Müşteri tarafından bakkala verilen 100.00 - 100.00
Müşteriye verilen paraüstü - 95.00 5.00
Sigara fiyatı (5 TL) - 5.00 -Gördüğünüz gibi kasada para kalmadı
Pastanecinin getirmiş olduğu sahte para 100.00 - 100.00
Pastaneciye karşılık olarak ödenen - 100.00 -Evet bu durumda hala kasada zarar yoktur.
Sahte olduğu anlaşılan para yırtılıyor - 100.00- 100.00Gördüğünüz gibi kasadaki zarar

Emrgncy

Üye

Bence bırak abi haddime değil ama

Çalışıyorum kardeşim...

- - - Eklendi - - -

Acıdım bakkala Üstad'ım... Gidip adamdan bir kaç parça birşeyler alayım, Yoksa bakkal gidici

arkadaşlar doğru söylüyor. Zarar 95 tl + sigara.Pastahaneci sadace şaşırtmak için , zaten pastahanecinin kasasına ne fazla para giriyor nede fazladan para çıkıyor "etkisiz eleman .d"
Aslında olan şey sadece şu ; sahte 100 Tl ile 95 tl + sigara takas ediliyor.100 Tl nin sahte olduğu anlaşılınca hiç bir değeri kalmıyor ve zarar bakkalın verdiği 95 tl para üstü ve sigara oluyor.
4 günden beri ne teoriler ürettik arkadaş yazık yav

e.c

Üye

o kadar kafa yordum alıntı yapan yok

PriveT

Üye

Ben de gunlerdir bunu anlatmaya calisiyorum ama bak gorursun, yine cevap farkli diyenler cikacak

Emrgncy

Üye
Ne zaramış beee....

Tamam ya söz Bakkalın zararını ben karşılıyacağım, boşa yormayın kendinizi...

Bakkalın adresini verin en yüksek zararı kim söyledi maximum zararı ben ödiycem.
Bi susun la Gol oldu hala ofsayt diyosunuz adam açıklamadı mı sonucunu?