zekanızın türü (:

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
    Konu Sahibi
zekanızın türü (:
Düşünürken;
yukarıya mı bakarsınız?
Sağa veya sola mı
yoksa aşağıya mı?
Yukarıya bakanlar görsel zekaya sahiptirler.. (Yukarı çapraz yönlere bakanlar da bu sınıfa girer.. Ancak işitsel yanında da baskınlık olan insanlardır.)

Sağ veya sol tarafa bakanlar işitsel zekaya

yere bakanlar da dokunsal zekaya sahip olan insanlardır.

Görsel Zekaya sahip olan insanların öğrenme metodu görsel şeylerdedir. Onlar bir telefon numarasını hatırlamak için numaraları gözlerinin önüne getirerek hatırlarlar. Bir kişiyle konuşurken onun gözlerinin içine bakmayı tercih ederler. Onlar genelde yazarak çalışmayı tercih ederler. Akciğerlerinden nefes alırlar.

İiştsel Zekası olan insanlar ise öğrenirken daha çok sese odaklanır. Seste ahenk bozukluğu onların dikkatlerinin dağılması için yeterlidir. Telefon numarası hatırlayacakları zaman numaralar kulaklarına ses olarak gelir.İnsanlarla konuşurken sürekli göz teması kurmak yerine etrafa da bakarlar. Ders çalışırken daha çok müzik dinlemeyi severler. Dikkatlerini bu şekilde toplarlar. Nefes alırken daha çok diyaframı kullanırlar.

Dokunsal Zekaya sahip olan kinestetik kişiler ise deney yaparak ve kendileri deneyerek öğrenmekten yanadır. Dokunsal zekaya sahip olan kişiler dikkatlerini topladıklarında öğrendiklerini kolay kolay unutmazlar. Buna rağmen dikkat toplama süreleri de kısıtlıdır. Öğretmenlerin genelde dikkatlerinden kaçırdıkları ve hiperaktif diye damgaladıkları ve tembel olduklarını iddia ettikleri bu insanlar genelde toplumu yönlendiren kişilerdir. İnsanlarla konuşurken sürekli göz teması kurmak yerine daha çok yere bakmayı tercih ederler. Nefes alırken daha çok karın boşluğunu kullanırlar.

• Beğen
Tepkiler: shehzade

Love Prince

Love Prince

Üye
demekki ben görsel zekaya sahibim :D

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Dokunsal bir zekam var.

● aLuvi ●

Üye
Ben Heryere Bakıyorum Nasıl Bi Zeka Var Bende Acaba Süper Zeka :ehe

Revengeful

Emekli Yönetici
Dokunsal zeka. Anlatılanlar uyuyor :)

Queen - Angel

Üye
konu yeri yanlış

burak9400

burak9400

Üye
Fatih[Sag0]HiphoP;2070767' Alıntı:

Dokunsal Zekaya sahip olan kinestetik kişiler ise deney yaparak ve kendileri deneyerek öğrenmekten yanadır. Dokunsal zekaya sahip olan kişiler dikkatlerini topladıklarında öğrendiklerini kolay kolay unutmazlar. Buna rağmen dikkat toplama süreleri de kısıtlıdır. Öğretmenlerin genelde dikkatlerinden kaçırdıkları ve hiperaktif diye damgaladıkları ve tembel olduklarını iddia ettikleri bu insanlar genelde toplumu yönlendiren kişilerdir. İnsanlarla konuşurken sürekli göz teması kurmak yerine daha çok yere bakmayı tercih ederler. Nefes alırken daha çok karın boşluğunu kullanırlar.
babam bile beni bu kadar iyi anlatamazdı :ehe

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Bende bunların hepsi var şaka değil ama ciddiyim konunun içindeki her maddeyi ayrı ayrı düşündüm ve hepsi bende var. Anormal miyim ben :/ Okuyana kadar bunu hiç dikkat etmemiştim bunlara ama tek farkla bana hiç tembel damgası vuran olmadı :D

Freestyle.Cod

Freestyle.Cod

Üye
valla düşünürken baktığım belli bi yon yok değişken bir zekam var :ehe

krazzo

krazzo

Üye
yere bakan yürek yakan (dokunsal) :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt