Zeka sorusu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
coolasker54

coolasker54

Üye
    Konu Sahibi
Zeka sorusu
Soruldumu bilmiyorum.

Elinizde bir tanesi dışında diğerleri aynı ağırlıkta olan 12 tane top var. Ağır topu iki kollu terazi kullanarak 3 denemede bulabilirmisiniz ?

:ehe hadi bakalım.

Consul9

Consul9

Üye
Valla tam bulamadım da:
12 yi 6/6 böleriz bir taraf daha agir(1)
6 yi 3/3 böleriz bir taraf daha agir(2)
İste sonrası... :ehe

coolasker54

coolasker54

Üye
    Konu Sahibi
: ) biraz daha zorla :ehe

Symbianist

Symbianist

Üye
(elime aldığım toplar içerisinde ağır top olmadığını varsayıyorum olursa kolay olur zaten ) 4 topu elimde tutarım.(1) Kalanları 4'er 4'er dağıtirim teraziye. Bir taraf ağır olur. (2)Hafif olanı boşaltıp ağır olanı 2 ser 2 ser dağıtirim.(3) yine hafif olanı boşaltıp ağır olanları 1'er 1'er dağıtınca ağır olan bulunmuş olur.Biri dayılik yapmasın diye elimdeki toplar için anlatayim. (1)8 tanesini teraziye koyudugumuzda denge bozulmuyorsa 8 topu da atarız.(2) 2'ser 2'ser dağıtıriz elimizdekileri.(3) yine hafif olanı boşaltıp ağır olanı 1'er 1'er dağıtınca bulunmuş olur ağır top.

coolasker54

coolasker54

Üye
    Konu Sahibi
(elime aldığım toplar içerisinde ağır top olmadığını varsayıyorum olursa kolay olur zaten ) 4 topu elimde tutarım.(1) Kalanları 4'er 4'er dağıtirim teraziye. Bir taraf ağır olur. (2)Hafif olanı boşaltıp ağır olanı 2 ser 2 ser dağıtirim.(3) yine hafif olanı boşaltıp ağır olanları 1'er 1'er dağıtınca ağır olan bulunmuş olur.Biri dayılik yapmasın diye elimdeki toplar için anlatayim. (1)8 tanesini teraziye koyudugumuzda denge bozulmuyorsa 8 topu da atarız.(2) 2'ser 2'ser dağıtıriz elimizdekileri.(3) yine hafif olanı boşaltıp ağır olanı 1'er 1'er dağıtınca bulunmuş olur ağır top.

:oke:

Symbianist

Symbianist

Üye
Bu arada bir yerde falan görmedim tamamen kendi mamülümdür cevap ;) çalmayınız çırpmayınız (gören de büyük birşey keşfettik sanar)

işin şakası güzel oluyor böyle ilginç şeylerle uğraşmak

mstf_l

mstf_l

Üye
bunu yedinci sınıfta matematikci sormustu sınıfta bi ben bilmistim o zamanlar aynstayn dım :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt