Zeka Sorusu 5

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Zeka Sorusu 5
3 arkadaş para birleştirip radyo almaya gidiyorlar.Radyo 30 YTL hepsi 10'ar YTL koyup radyoyu alıp gidiyor. Fakat sonra tezgahtar radyonun indirime girdiğini ve 25 YTL ye düştüğünü hatırlıyor. Çırağına 5 YTL veripgidip para üstünü iade etmesini istiyor.Çırak 5 YTL yi 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 YTL yi cebine atıyor ve 3 YTL yi 3 kişi arasında bölüştürüyor.Böylece radyoyu 9 liraya almış oluyorlar.

Şimdi: 9x3=27 çırakta cebine 2 YTL attı 27+2=29

Peki geriye kalan bir YTL ye ne oldu?

Tepkiler: Twitter

Hasan

Üye
tezgahtar salladım haa

Tezgahtarın cebine attığı 2 lira 9x3=27 ye dahil geri kalan 3 lirayıda 3 arkadaş aldı ettimi sana 30 lira..

Tepkiler: TheExplorer

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Benim anlamadığım kısım:

Çırak 5 liranın 2 lirasını alıyor, kalan 3 lirayı 3 kişiye bölüştürüyor. Yani 3 kişinin her biri 1 lira alıyor. Onlar 30 lira vermişti, 3 lira aldılar. Burada 27 lira radyoya ödemiş oluyorlar. Böylece her bir kişi 9 liraya radyoyu almış oluyor. Böyle karışık.

Normalde 25 liranın üzerine 3 lira eklersen 28 lira yapar, 2 lirada çırakta 30 lira Böyle daha mantıklı

Radyonun fiyatı 25 tl + çırak 2 tl dolandırmış = 27 tl
27tl radyonun fiyatı + para üstü 3tl = 30 tl

Konu Sahibi
Tezgahtarın cebine attığı 2 lira 9x3=27 ye dahil geri kalan 3 lirayıda 3 arkadaş aldı ettimi sana 30 lira..

Radyonun fiyatı 25 tl + çırak 2 tl dolandırmış = 27 tl
27tl radyonun fiyatı + para üstü 3tl = 30 tl

Herkes doğru bilmiş maşallah,tebrikler.

Yarınki soruya hazır olun.

ibrother

Üye
o nasıl hesaplama baştan mantık hatası var.

Oğuzhan

Üye
tüh be geç kaldım hemen vermişsiniz cevabı

Matematik işlemlerinde öncelik sırası var. önce çarpma yada bölme işlemi sonra çıkarma toplamı işlemi
Bunu uygulayınca cevap hemen ortaya çıktı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...